Skip to main content
Italiensk spaghetti i svinekjøttsaus
Italiensk spaghetti i svinekjøttsaus

Italiensk spaghetti i svinekjøttsaus

med stekte grønnsaker og pangrattato

4.3
(46)

La deg inspirere av det italienske kjøkken og prøv deg på vår variant av den klassiske kjøttsausen. Vi steker svinekjøttdeig, og lar den putre i en tomatbasert saus laget med hvitløk og ketchup. Som tilbehør steker vi paprika og rødløk i pannen, og lager en sprø pangrattatto med panko, revet ost og våre egne krydderblandinger, Hello Sunrise og Hvitløksflørt. Vend spaghettien i sausen, topp med tilbehøret og nyt en deilig og enkel middag!

Tags:
Rask
Allergener:
Gluten
Hvete
Melk
Egg
Selleri
Sennep

Les etiketten på produktet for å finne informasjon om ingredienser og allergener. Vennligst sjekk ingredienser du allerede har hjemme for å sikre at de passer til dine allergi- og kostholdsbehov.

Samlet tid20 minutter
20 minutter
NivåEnkel

Ingredienser

Antall porsjoner

1 pakke

Spaghetti

(Inneholder: Gluten, Hvete Kan inneholde spor av: Soya)

250 g

Svinekjøttdeig

1 stk

Rødløk

1 stk

Paprika

4 g

Hvitløksflørt

20 g

Finrevet ost

(Inneholder: Melk, Egg)

1 boks

Tomatpure

½ pakke

Hakkede tomater m. hvitløk & løk

12.5 g

Panko paneringsmel

(Inneholder: Gluten, Hvete)

4 g

Hello Sunrise

(Inneholder: Selleri, Sennep)

Ikke inkludert i matkassen din

½ ss

Olivenolje (steg 3)

¼ ts

Salt (steg 3)

¼ ts

Salt (steg 4)

1 ss

Olivenolje (steg 4)

1 ss

Ketchup (steg 5)

1 ss

Smør (steg 5)

½ ts

Sukker (steg 5)

Næringsinnhold

Kalorier1002 kcal
Energi (kj)4190 kj
Fett51.6 g
Mettet fett18.2 g
Karbohydrater90.7 g
Sukker19.9 g
Fiber9.4 g
Protein41.1 g
Natrium2246.4 mg
Calcium1.1 mg
Iron0.8 mg

Redskaper

Stekepanne
Kasserolle

Framgangsmåte

Forbered grønnsaker
1

Kok opp en stor kjele med saltet vann.

Skjær rødløk i 1 cm brede båter.

Skjær paprika i 1 cm tynne skiver.

Kok spaghetti
2

Kok spaghetti i 8-9 min, eller til 'al dente'.

Spar litt pastavann [1 dl | 2 dl] i en kopp og hell av resten.

TIPS: Kokevannet skal være like salt som sjøvann.

TIPS: ‘Al dente’ betyr at pastaen er myk med litt tyggemotstand.

Lag pangrattato
3

Varm opp olivenolje [1/2 ss | 1 ss] i en stor stekepanne på middels høy varme.

Stek panko [1/2 pose, 2P] og Hello Sunrise i 3-4 min, til gyllent og sprøtt.

Krydre med salt [1/4 ts | 1/2 ts] og en klype pepper. Bland inn finrevet ost og sett til side i en liten skål.

Verm opp en skvett olivenolje i samme stekepanne på middels høy varme.

Stek grønnsaker i 3-4 min, eller til myke. Legg til side på en tallerken.

Stek kjøttdeig
4

Varm opp olivenolje [1 ss | 2 ss] i samme stekepanne på middels høy varme.

Stek kjøttdeig og salt [1/4 ts | 1/2 ts] i 4-5 min, til brunet.

VIKTIG: Kjøttdeigen er ferdig når den er uten antydninger av rødt.

Lag saus
5

Tilsett tomatpure og Hvitløksflørt i stekepannen. Stek i 30 sek, til velduftende.

Tilsett hakkede tomater [1/2 pakke, 2P], pastavann, ketchup [1 ss | 2 ss], smør [1 ss | 2 ss], sukker [1/2 ts | 1 ts] og en kype salt og pepper. La purte i 2-3 min, til noe tyknet.

Vend spaghetti i sausen.

Server
6

Fordel spaghetti i skåler.

Topp med stekte grønnsaker og pangrattato.