HelloFresharrow right iconarrow right iconRecipesarrow right iconarrow right iconItaliensk Ragu
topBanner
Italiensk ragu

Italiensk ragu

med krydret kjøttdeig og ovnsbakte grønnsaker

I dag lager vi en fantastisk god ragu med mange spennende smaker og farger. Kjøttdeig, squash, rødløk og gulrot får en herlig smak av å bli stekt med hvitløk, oregano og buljong. Vi serverer vår ragu med farfalle - den flotte sommerfuglpastaen, og en stor klatt kremet ricotta!

Tags:RaskBarnevennlig
Allergener:EggGlutenMelk

Les etiketten på produktet for å finne informasjon om ingredienser og allergener. Vennligst sjekk ingredienser du allerede har hjemme for å sikre at de passer til dine allergi- og kostholdsbehov.

Forberedelsestid20 minutter
20 minutter
VanskelighetsgradMedium
Ingredienser
Antall porsjoner
2
4
Ingredienserarrow down iconarrow down icon
Antall porsjoner
2
4

4 g

Mamas Favoritt

(InneholderEgg)

270 g

Farfalle

(InneholderGlutenKan inneholdeSoya)

1 stk

Hvitløk

1 g

Oregano, tørket

1 pakke

Hakkede tomater m. hvitløk & løk

4 g

Kjøttbuljong

4 g

Hvitløksflørt

100 g

Ricotta

(InneholderMelk)

½ stk

Squash

2 stk

Gulrot

1 stk

Rødløk

250 g

Kjøttdeig

Ikke inkludert i matkassen din

1 ss

Olivenolje (steg 4)

¼ ts

Salt (steg 5)

¼ ts

Sukker (steg 5)

Næringsinnhold
Næringsinnholdarrow down iconarrow down icon
Per porsjon
Per 100 gr
Kalorier1039 kcal
Energi (kj)4349 kj
Fett33.95 g
Mettet fett13.3 g
Karbohydrater127.43 g
Sukker39.3 g
Protein54.09 g
Natrium0 mg
arrow down iconarrow down icon
Bakeplate
Stekepanne
Kasserolle
Framgangsmåte
Framgangsmåtearrow up iconarrow up icon
1

Sett ovnen på 240°C/220°C (varmluft). Kok opp en kjele med lettsaltet* vann*. Skjær squash [1/2 stk, 2P] i 2 cm biter. Skjær gulrot (uskrellet) i 1 cm biter. Skjær rødløk i 2 cm båter.

2

Fordel grønnsakene på et stekebrett med bakepapir. Drypp over en skvett olivenolje* og krydre med Mamas Favoritt og en klype salt* og pepper*, og bland godt. Bak på midterste hylle i ovnen i 10-15 min, til møre.

3

Tilsett pasta til kjelen med kokende vann*. Kok i 9-10 min, eller til ‘al dente’. Hell av vannet og la pastaen hvile i kjelen. Rør eventuelt inn en skvett olivenolje* om du ønsker.

4

Press eller finhakk hvitløk. Når det gjenstår 5 min av koketiden til pastaen, varm opp en skvett olivenolje* [1 ss | 2 ss] i en stor stekepanne på middels høy varme. Stek kjøttdeig, hvitløk og oregano under omrøring i 1-2 min.

5

Tilsett hakkede tomater, Hvitløksflørt, kjøttbuljong, sukker* [1/4 ts | 1/2 ts], salt* [1/4 ts | 1/2 ts] og ovnsbakte grønnsaker i stekepannen og la putre i 2-3 min. Smak til med salt* og pepper*. VIKTIG: Kjøttet er ferdig når det er gjennomstekt og uten antydninger av rødt.

6

Anrett pasta i dype tallerkener og topp med ragu. Topp med en klatt ricotta.