Skip to main content
Italiensk kjøttbollepasta

Italiensk kjøttbollepasta

med smeltet ost og fersk persille

Har barna lyst på pasta med tomatsaus? Gjør det enkelt og server alt i samme stekepanne! Vi steker rustikke kjøttboller med gode krydder, som vi deretter blander med pasta og en deilig tomatsaus med squash og hvitløk. Alt toppes med ost og fersk persille - så er maten klar.

Tags:
Rask
Barnevennlig
Allergener:
Gluten
Hvete
Melk

Les etiketten på produktet for å finne informasjon om ingredienser og allergener. Vennligst sjekk ingredienser du allerede har hjemme for å sikre at de passer til dine allergi- og kostholdsbehov.

Samlet tid20 minutter
20 minutter
NivåEnkel

Ingredienser

Antall porsjoner

250 g

Kjøttdeig av storfe og svin

4 g

Hvitløksflørt

1 stk

Squash

4 g

Kjøttbuljong

4 g

Middelhavsdrøm

390 g

Hakkede tomater

180 g

Rigatoni

(Inneholder: Gluten, Hvete Kan inneholde spor av: Soya, Sennep)

50 g

Revet gouda

(Inneholder: Melk)

1 stk

Bladpersille

1 stk

Løk

Ikke inkludert i matkassen din

½ dl

Spart pastavann

1 stk

Egg til kjøttboller

ts

Salt til kjøttboller

½ ss

Olje til steking

½ ts

Salt til saus

1.5 ts

Sukker til saus

Næringsinnhold

Kalorier881 kcal
Energi (kj)3685 kj
Fett36.8 g
Mettet fett15 g
Karbohydrater85.6 g
Sukker20.5 g
Fiber8.8 g
Protein45.8 g
Kolesterol0.1 mg
Natrium387.7 mg
Calcium0.3 mg

Framgangsmåte

Kok pasta
1

Kok opp saltet vann i en stor kjele.

Kok pasta i 10-11 min, eller til nesten 'al dente' (pastaen skal tilberedes videre i steg 5).

Spar litt pastavann i en kopp og sett til side. Hell av resten av vannet.

TIPS: Kokevannet bør være like salt som sjøvann.

TIPS: 'Al dente' betyr at pastaen er myk med litt tyggemotstand.

Stek kjøttboller
2

I mellomtiden, bland kjøttdeig, egg, halvparten av Middelhavsdrøm og salt i en skål.

Varm opp olivenolje i en stor stekepanne på middels høy varme.

Form kjøttboller med en skje (5 per person) direkte i pannen.

Stek under omrøring i 6-8 min, eller til brunet og nesten gjennomstekt (stekes videre i steg 4). Legg til side på et fat.

TIPS: Farsen er myk, så snu bollene når de har fått stekeskorpe.

Forbered råvarer
3

I mellomtiden, finhakk løk.

Skjær squash i 1 cm store biter.

Plukk persilleblader.

Lag saus
4

Varm opp samme stekepanne på middels høy varme (uten å tørke av den først) og tilsett en skvett olivenolje ved behov.

Stek squash og løk i 2-3 min, eller til myknet. Krydre med en klype salt.

Rør inn hakkede tomater, Hvitløksflørt, resterende Middelhavsdrøm, kjøttbuljong, salt og sukker.

Vend kjøttboller inn i sausen. Senk til middels varme og la putre i 1-2 min, eller til pastaen er ferdig.

Tilsett pasta
5

Vend forsiktig pasta og pastavann i stekepannen.

Strø over gouda.

La putre under lokk til kjøttbollene er gjennomstekte og osten har smeltet, i 2-3 min.

VIKTIG: Kjøttbollene er ferdige når de er uten antydninger av rødt.

Server
6

Garner kjøttbollepasta med persille.

Sett stekepannen på bordet og la alle forsyne seg.