Har barna lyst på pasta med tomatsaus? Gjør det enkelt og server alt i samme stekepanne! Vi steker rustikke kjøttboller med gode krydder, som vi deretter blander med pasta og en deilig tomatsaus med squash og hvitløk. Alt toppes med ost og fersk persille - så er maten klar.
Les etiketten på produktet for å finne informasjon om ingredienser og allergener. Vennligst sjekk ingredienser du allerede har hjemme for å sikre at de passer til dine allergi- og kostholdsbehov.
250 g
Kjøttdeig av storfe og svin
4 g
Hvitløksflørt
1 stk
Squash
4 g
Kjøttbuljong
4 g
Middelhavsdrøm
390 g
Hakkede tomater
180 g
Rigatoni
(Inneholder: Gluten, Hvete Kan inneholde spor av: Soya, Sennep)
50 g
Revet gouda
(Inneholder: Melk)
1 stk
Bladpersille
1 stk
Løk
½ dl
Spart pastavann
1 stk
Egg til kjøttboller
ts
Salt til kjøttboller
½ ss
Olje til steking
½ ts
Salt til saus
1.5 ts
Sukker til saus
Kok opp saltet vann i en stor kjele.
Kok pasta i 10-11 min, eller til nesten 'al dente' (pastaen skal tilberedes videre i steg 5).
Spar litt pastavann i en kopp og sett til side. Hell av resten av vannet.
TIPS: Kokevannet bør være like salt som sjøvann.
TIPS: 'Al dente' betyr at pastaen er myk med litt tyggemotstand.
I mellomtiden, bland kjøttdeig, egg, halvparten av Middelhavsdrøm og salt i en skål.
Varm opp olivenolje i en stor stekepanne på middels høy varme.
Form kjøttboller med en skje (5 per person) direkte i pannen.
Stek under omrøring i 6-8 min, eller til brunet og nesten gjennomstekt (stekes videre i steg 4). Legg til side på et fat.
TIPS: Farsen er myk, så snu bollene når de har fått stekeskorpe.
I mellomtiden, finhakk løk.
Skjær squash i 1 cm store biter.
Plukk persilleblader.
Varm opp samme stekepanne på middels høy varme (uten å tørke av den først) og tilsett en skvett olivenolje ved behov.
Stek squash og løk i 2-3 min, eller til myknet. Krydre med en klype salt.
Rør inn hakkede tomater, Hvitløksflørt, resterende Middelhavsdrøm, kjøttbuljong, salt og sukker.
Vend kjøttboller inn i sausen. Senk til middels varme og la putre i 1-2 min, eller til pastaen er ferdig.
Vend forsiktig pasta og pastavann i stekepannen.
Strø over gouda.
La putre under lokk til kjøttbollene er gjennomstekte og osten har smeltet, i 2-3 min.
VIKTIG: Kjøttbollene er ferdige når de er uten antydninger av rødt.
Garner kjøttbollepasta med persille.
Sett stekepannen på bordet og la alle forsyne seg.