Italiensk kjøttbollepasta
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Italiensk kjøttbollepasta

Italiensk kjøttbollepasta

med smeltet ost og fersk persille

Har barna lyst på pasta med tomatsaus? Gjør det enkelt og server alt i samme stekepanne! Vi steker rustikke kjøttboller med gode krydder, som vi deretter blander med pasta og en deilig tomatsaus med squash og hvitløk. Alt toppes med mozzarella og fersk persille - så er maten klar.

Tags:
Rask
Barnevennlig
Allergener:
Hvede
Gluten
Milk
Egg

Les etiketten på produktet for å finne informasjon om ingredienser og allergener. Vennligst sjekk ingredienser du allerede har hjemme for å sikre at de passer til dine allergi- og kostholdsbehov.

Samlet tid20 minutter
20 minutter
NivåEnkel

Ingredienser

Antall porsjoner

250 g

Kjøttdeig av storfe

4 g

Middelhavsdrøm

1 pakke

Hakkede tomater

1 stk

Løk

4 g

Hvitløksflørt

1 pakke

Rigatoni

20 g

Finrevet ost

50 g

Revet mozzarella

½ stk

Squash

1 pose

Bladpersille

Ikke inkludert i matkassen din

1 stk

Egg (steg 2)

½ ts

Salt (steg 2)

½ ss

Olivenolje (steg 2)

½ ts

Salt (steg 4)

1.5 ts

Sukker (steg 4)

sideBannerName

Næringsinnhold

Kalorier874 kcal
Energi (kj)3659 kj
Fett34.5 g
Mettet fett15.3 g
Karbohydrater83.9 g
Sukker28.9 g
Fiber8.6 g
Protein53.4 g
Kolesterol0.1 mg
Natrium50.2 mg

Redskaper

Stekepanne
Kasserolle

Framgangsmåte

Kok pasta
1

Kok opp saltet vann i en stor kjele.

Kok pasta i 10-11 min, eller til nesten 'al dente' (pastaen skal tilberedes mer i steg 5). Spar litt pastavann [1/2 dl | 1 dl] og sett til side. Hell av resten av vannet.

TIPS: Kokevannet bør være like salt som sjøvann.

TIPS: 'Al dente' betyr at pastaen er ferdig, men at den fremdeles har litt tyggemotstand. 

Stek kjøttboller
2

Bland kjøttdeig, egg [1 stk | 2 stk], halvparten av Middelhavsdrøm og salt [1/2 ts | 1 ts] i en skål.

Varm opp olivenolje [1/2 ss | 1 ss] i en stor stekepanne [2 panner, 4P] på middels høy varme.

Bruk en skje til å forme kjøttboller (ca. 5 per person). Legg rett i pannen. Stek under omrøring i 6-8 min, eller til brunet og nesten stekt (stekes videre i steg 4). Sett til side på et fat.

TIPS: Farsen er myk, snu bollene når de har fått skorpe.

Forbered råvarer
3

Finhakk løk.

Skjær squash [1/2 stk, 2P] i 1 cm biter.

Plukk persilleblader.

Lag saus
4

Varm opp stekepannen på middels høy varme (ikke vask den) og tilsett en skvett olivenolje om nødvendig.

Stek squash og løk i 2-3 min, til blankt. Krydre med en klype salt.

Rør inn hakkede tomater, Hvitløksflørt, resterende Middelhavsdrøm, salt [1/2 ts | 1 ts] og sukker [1,5 ts | 3 ts]. Overfør kjøttboller tilbake i pannen og vend inn i sausen. Senk varmen til middels og la putre i 1-2 min, eller til pastaen er ferdig.

Bland sammen
5

Bland forsiktig pasta og pastavann med saus og kjøttboller i stekepannen. Strø mozzarella og finrevet ost over toppen. Sett på lokk og la stå til kjøttbollene er gjennomstekt og osten har smeltet, ca. 3-4 min.

VIKTIG: Kjøttet er ferdig når det er gjennomstekt og uten antydninger av rødt.

Server
6

Dekk på bordet, sett stekepannen i midten og la alle forsyne seg!