Skip to main content
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Italiensk kjøttbollepasta

Italiensk kjøttbollepasta

med rigatoni, persille og smeltet ost

Har barna lyst på pasta med tomatsaus? Gjør det enkelt og server alt i samme stekepanne! Vi steker rustikke kjøttboller med gode krydder, som vi deretter blander med pasta og en deilig tomatsaus med squash og hvitløk. Alt toppes med mozzarella og fersk persille - så er maten klar.

Tags:
Barnevennlig
Rask
Allergener:
Gluten
Hvede
Milk

Les etiketten på produktet for å finne informasjon om ingredienser og allergener. Vennligst sjekk ingredienser du allerede har hjemme for å sikre at de passer til dine allergi- og kostholdsbehov.

Samlet tid20 minutter
20 minutter
NivåEnkel

Ingredienser

Antall porsjoner

250 g

Kjøttdeig av storfe og svin

4 g

Hvitløksflørt

1 stk

Squash

4 g

Kjøttbuljong

4 g

Middelhavsdrøm

390 g

Hakkede tomater

180 g

Rigatoni

50 g

Revet gouda

1 stk

Bladpersille

1 stk

Sjalottløk

Ikke inkludert i matkassen din

½ dl

Spart pastavann

1 stk

Egg til kjøttboller

ts

Salt til kjøttboller

½ ss

Olje til steking

½ ts

Salt til saus

1.5 ts

Sukker til saus

sideBannerName

Næringsinnhold

Kalorier869 kcal
Energi (kj)3635 kj
Fett36.9 g
Mettet fett15 g
Karbohydrater84.1 g
Sukker18.4 g
Fiber8.4 g
Protein45.6 g
Kolesterol0.1 mg
Natrium387.7 mg
Calcium0.3 mg

Framgangsmåte

Kok pasta
1

Kok opp saltet vann i en stor kjele.

Kok pasta i 10-11 min, eller til nesten 'al dente' (pastaen skal tilberedes videre i steg 5). Spar litt pastavann i en kopp og sett til side. Hell av resten av vannet.

TIPS: Kokevannet bør være like salt som sjøvann.

TIPS: 'Al dente' betyr at pastaen er myk med litt tyggemotstand.

Stek kjøttboller
2

I mellomtiden, bland kjøttdeig, egg, halvparten av Middelhavsdrøm og salt i en skål.

Varm opp olivenolje i en stor stekepanne på middels høy varme.

Bruk en skje til å forme kjøttboller (ca. 5 per person). Legg rett i pannen. Stek under omrøring i 6-8 min, eller til brunet og nesten gjennomstekt (stekes videre i steg 4). Sett til side på et fat.

TIPS: Farsen er myk, så snu bollene når de har fått skorpe.

TIPS: Bruk 2 stekepanner ved behov.

Forbered råvarer
3

I mellomtiden, finhakk løk.

Skjær squash i 1 cm biter.

Plukk persilleblader.

Lag saus
4

Varm opp stekepannen på middels høy varme (ikke vask den) og tilsett en skvett olivenolje om nødvendig.

Stek squash og løk i 2-3 min, til blankt. Krydre med en klype salt.

Rør inn hakkede tomater, Hvitløksflørt, resterende Middelhavsdrøm, kjøttbuljong, salt og sukker.

Vend kjøttboller inn i sausen. Senk varmen til middels og la putre i 1-2 min, eller til pastaen er ferdig.

Bland sammen
5

Bland forsiktig pasta og pastavann med saus og kjøttboller i stekepannen.

Strø over gouda.

Sett på lokk og la stå til kjøttbollene er gjennomstekt og osten har smeltet, ca. 2-3 min.

VIKTIG: Kjøttet er ferdig når det er uten antydninger av rødt i midten.

Server
6

Pynt med persille, sett stekepannen på bordet og la alle forsyne seg!