
Laks er en sikker vinner som kan varieres i det uendelige. Her krydrer vi den med vår egen Tikka Masala-blanding og serverer med bulgur, en frisk agurksalat med syltet rødløk og en kremet hvitløksyoghurt på toppen. En enkel og smakfull rett som passer til enhver anledning.
Les etiketten på produktet for å finne informasjon om ingredienser og allergener. Vennligst sjekk ingredienser du allerede har hjemme for å sikre at de passer til dine allergi- og kostholdsbehov.
250 g
Laksefilet
(Inneholder: Fisk)
75 g
Yoghurt
(Inneholder: Melk)
15 g
Tikka masala
1 stk
Sitrusfrukt
250 g
Cherrytomater
1 stk
Agurk
1 stk
Mynte & koriander
½ stk
Løk
20 g
Cashewnøtter
(Inneholder: Nødder Kan inneholde spor av: Bygg, Gluten, Havre, Peanøtter, Rug, Sesam, Spelt, Hvete)
4 g
Buljong
(Inneholder: Selleri)
85 g
Bulgur
(Inneholder: Hvete, Gluten Kan inneholde spor av: Bygg, Gluten, Havre, Rug, Kamut, Khorasanhvete)
½ stk
Hvitløk
2.5 dl
Vann til bulgur
¼ ts
Salt til bulgur
½ ts
Sukker til sylting

Kok opp en mellomstor kjele med vann.
Tilsett bulgur, buljong og salt. Senk til middels lav varme og la småkoke under lokk i 9-10 min, eller til 'al dente'.

I mellomtiden, halver sitrusfrukt.
Skjær løk i tynne skiver.
Bland løk, en skvett sitrusfruktsaft, sukker og en stor klype salt i en stor skål. Sett til side.
Finhakk eller press hvitløk.
Bland yoghurt, hvitløk og en klype salt i en liten skål. Sett til side.

Varm opp en stor stekepanne på middels høy varme.
Rist cashewnøtter i 3-4 min, eller til gylne. Legg over i en skål.

Varm opp olivenolje i samme stekepanne på middels høy varme.
Tørk laks med kjøkkenpapir. Gni inn i Tikka Masala og krydre med en klype salt.
Stek med skinnsiden ned i 3-4 min. Snu laksen og stek videre i 3-5 min, eller til gyllen og gjennomstekt.
TIPS: Laksen er ferdig når kjøttet er matt i midten.

I mellomtiden, grovhakk agurk.
Halver cherrytomater.
Tilsett agurk og tomat i skålen med syltet løk og bland godt.
Finhakk koriander og mynte separat.
Grovhakk cashewnøtter.
Vend mynte i salaten rettfør servering.
Bland koriander, cashewnøtter og bulgur sammen.

Anrett bulgur, salat og laks på tallerkener.
Server med hvitløksyoghurt.