Skip to main content
Indisk tikka masala-laks

Indisk tikka masala-laks

med hvitløksyoghurt og agurk- og tomatsalat

Laks er en sikker vinner som kan varieres i det uendelige. Her krydrer vi den med vår egen Tikka Masala-blanding og serverer med bulgur, en frisk agurksalat med syltet rødløk og en kremet hvitløksyoghurt på toppen. En enkel og smakfull rett som passer til enhver anledning.

Tags:
Rask
Mer grønt
Proteinrik
Under 650 kcal
Allergener:
Fisk
Melk
Nødder
Selleri
Hvete
Gluten

Les etiketten på produktet for å finne informasjon om ingredienser og allergener. Vennligst sjekk ingredienser du allerede har hjemme for å sikre at de passer til dine allergi- og kostholdsbehov.

Samlet tid25 minutter
25 minutter
NivåEnkel

Ingredienser

Antall porsjoner

250 g

Laksefilet

(Inneholder: Fisk)

75 g

Yoghurt

(Inneholder: Melk)

15 g

Tikka masala

1 stk

Sitrusfrukt

250 g

Cherrytomater

1 stk

Agurk

1 stk

Mynte & koriander

½ stk

Løk

20 g

Cashewnøtter

(Inneholder: Nødder Kan inneholde spor av: Bygg, Gluten, Havre, Peanøtter, Rug, Sesam, Spelt, Hvete)

4 g

Buljong

(Inneholder: Selleri)

85 g

Bulgur

(Inneholder: Hvete, Gluten Kan inneholde spor av: Bygg, Gluten, Havre, Rug, Kamut, Khorasanhvete)

½ stk

Hvitløk

Ikke inkludert i matkassen din

2.5 dl

Vann til bulgur

¼ ts

Salt til bulgur

½ ts

Sukker til sylting

Næringsinnhold

Kalorier603 kcal
Energi (kj)2523 kj
Fett30.3 g
Mettet fett7.4 g
Karbohydrater49 g
Sukker8.3 g
Fiber8.9 g
Protein36.5 g
Kolesterol100 mg
Natrium467.8 mg
Potassium742.3 mg
Calcium36.6 mg
Iron1.4 mg

Framgangsmåte

Kok bulgur
1

Kok opp en mellomstor kjele med vann.

Tilsett bulgur, buljong og salt. Senk til middels lav varme og la småkoke under lokk i 9-10 min, eller til 'al dente'.

Sylt løk
2

I mellomtiden, halver sitrusfrukt.

Skjær løk i tynne skiver.

Bland løk, en skvett sitrusfruktsaft, sukker og en stor klype salt i en stor skål. Sett til side.

Finhakk eller press hvitløk.

Bland yoghurt, hvitløk og en klype salt i en liten skål. Sett til side.

Rist cashewnøtter
3

Varm opp en stor stekepanne på middels høy varme.

Rist cashewnøtter i 3-4 min, eller til gylne. Legg over i en skål.

Stek laks
4

Varm opp olivenolje i samme stekepanne på middels høy varme.

Tørk laks med kjøkkenpapir. Gni inn i Tikka Masala og krydre med en klype salt.

Stek med skinnsiden ned i 3-4 min. Snu laksen og stek videre i 3-5 min, eller til gyllen og gjennomstekt.

TIPS: Laksen er ferdig når kjøttet er matt i midten.

Bland salat
5

I mellomtiden, grovhakk agurk.

Halver cherrytomater.

Tilsett agurk og tomat i skålen med syltet løk og bland godt.

Finhakk koriander og mynte separat.

Grovhakk cashewnøtter.

Vend mynte i salaten rettfør servering.

Bland koriander, cashewnøtter og bulgur sammen.

Server
6

Anrett bulgur, salat og laks på tallerkener.

Server med hvitløksyoghurt.

Meal right image

Utforsk lignende oppskrifter

Meal left image