Skip to main content
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Indisk grønnsaks-'bhaji'

Indisk grønnsaks-'bhaji'

med ovnsbakte poteter og granateplesalat

Bhaji er en indisk rett, en slags grønnsakssnack med løk og masse gode krydder. I dag serverer vi vår bhaji med ovnsbakte poteter, sursøt aprikoschutney og en spennende granateplesalat med lime, agurk, mynte og koriander.

Tags:
Under 650 kcal
Vegetar
Allergener:
Sennep
Egg
Melk

Les etiketten på produktet for å finne informasjon om ingredienser og allergener. Vennligst sjekk ingredienser du allerede har hjemme for å sikre at de passer til dine allergi- og kostholdsbehov.

Samlet tid30 minutter
25 minutter
NivåEnkel

Ingredienser

Antall porsjoner

1 stk

Rødløk

150 g

Strimlet salat (kål, savoy, gulrot)

(Kan inneholde spor av: Selleri)

1 stk

Agurk

1 pose

Mynte & koriander

500 g

Poteter

5 g

Ginger Ninja

(Inneholder: Sennep, Egg)

75 g

Yoghurt

(Inneholder: Melk)

25 g

Aprikoschutney

(Inneholder: Sennep)

25 g

Majones

(Inneholder: Egg, Sennep)

½ stk

Lime

4 g

Curry-On

½ stk

Granateple

½ stk

Rød chili

Ikke inkludert i matkassen din

½ ts

Salt (steg 2)

3 ss

Hvetemel (steg 2)

1 dl

Vann (steg 2)

¼ ts

Salt (steg 4)

1 ss

Olivenolje (steg 5)

sideBannerName

Næringsinnhold

Kalorier589 kcal
Energi (kj)2463 kj
Fett23 g
Mettet fett4.7 g
Karbohydrater82.3 g
Sukker23.6 g
Protein12.8 g
Natrium0 mg

Redskaper

Bakeplate
Stekepanne

Framgangsmåte

Onvsbak søtpotet og lag dressing
1

Forvarm ovnen til 240°C/220°C (varmluft). 

Skjær søtpotet (uskrelt) i 2 cm biter. 

Fordel på et stekebrett med bakepapir [2 brett, 4P]. Drypp over en skvett olivenolje og krydre med Ginger Ninja og en klype salt og pepper. Bland godt. 

Bak i ovnen i 20-30 min, eller til mørt. 

Bland yoghurt, majones og aprikoschutney [1/2 pakke, 2P] i en liten skål. Sett til side. 

Lag kål- og løkblanding
2

Visp hvetemel [3 ss | 6 ss], vann [1 dl | 2 dl], salt [1/2 ts | 1 ts] og Curry-on i en middels stor skål.

Tilsett litt mer vann om melblandingen ser for tykk ut. 

Skjær rødløk i tynne skiver. 

Bland løk og strimlet salat med melblandingen, og sett til side.

Forbered granateple
3

Rull granateple hardt mot kjøkkenbenken med hendene. Del i to. Fyll en stor skål med vann og plukk løs frøene mens du holder granateple under vann. Fjern det hvite og hell ut vannet.

TIPS: Skrell granateple under vann for å unngå å søle til kjøkkenet.

Forbered råvarer
4

Grovhakk agurk. 

Del lime [1/2 stk, 2P] i to. 

Plukk mynte- og korianderblad, og grovhakk.

Bland agurk, granateple, urter, salt [1/4 ts | 1/2 ts] og en stor skvett limesaft i en stor skål. Sett til side. 

Del chili i to på langs, fjern frø og skjær i tynne skiver.

Lag bhajis
5

Dekk bunnen av en stor stekepanne med olivenolje og varm opp på middels høy varme.

Bruk en skje og form kål- og løkblandingen til 3 stk bhajis per person. (Stek bhajis i omganger om nødvendig). 

Trykk bhajis flate med stekespaden. 

Stek i 3-4 min på hver side, eller til gyllen brune. 

Overfør til en tallerken dekket med kjøkkenpapir. 

TIPS: Ikke snu bhajis'ene for tidlig, da kan de falle fra hverandre.

Servér
6

Anrett grønnsaksbhajis, agurksalat og søtpotet på tallerkener. 

Strø chiliflak (om ønskelig) over søtpotet. 

Anrett en klatt yoghurtdressing på siden.

TIPS: Liker du ikke sterk mat, redusér eller dropp chilien.