Bhaji er en indisk rett, en slags grønnsakssnack med løk og masse gode krydder. I dag serverer vi vår bhaji med ovnsbakte poteter, sursøt aprikoschutney og en spennende granateplesalat med lime, agurk, mynte og koriander.
Les etiketten på produktet for å finne informasjon om ingredienser og allergener. Vennligst sjekk ingredienser du allerede har hjemme for å sikre at de passer til dine allergi- og kostholdsbehov.
1 stk
Rødløk
150 g
Strimlet salat (kål, savoy, gulrot)
(Kan inneholde spor av: Selleri)
1 stk
Agurk
1 pose
Mynte & koriander
500 g
Poteter
5 g
Ginger Ninja
(Inneholder: Sennep, Egg)
75 g
Yoghurt
(Inneholder: Melk)
25 g
Aprikoschutney
(Inneholder: Sennep)
25 g
Majones
(Inneholder: Egg, Sennep)
½ stk
Lime
4 g
Curry-On
½ stk
Granateple
½ stk
Rød chili
½ ts
Salt (steg 2)
3 ss
Hvetemel (steg 2)
1 dl
Vann (steg 2)
¼ ts
Salt (steg 4)
1 ss
Olivenolje (steg 5)
Forvarm ovnen til 240°C/220°C (varmluft).
Skjær søtpotet (uskrelt) i 2 cm biter.
Fordel på et stekebrett med bakepapir [2 brett, 4P]. Drypp over en skvett olivenolje og krydre med Ginger Ninja og en klype salt og pepper. Bland godt.
Bak i ovnen i 20-30 min, eller til mørt.
Bland yoghurt, majones og aprikoschutney [1/2 pakke, 2P] i en liten skål. Sett til side.
Visp hvetemel [3 ss | 6 ss], vann [1 dl | 2 dl], salt [1/2 ts | 1 ts] og Curry-on i en middels stor skål.
Tilsett litt mer vann om melblandingen ser for tykk ut.
Skjær rødløk i tynne skiver.
Bland løk og strimlet salat med melblandingen, og sett til side.
Rull granateple hardt mot kjøkkenbenken med hendene. Del i to. Fyll en stor skål med vann og plukk løs frøene mens du holder granateple under vann. Fjern det hvite og hell ut vannet.
TIPS: Skrell granateple under vann for å unngå å søle til kjøkkenet.
Grovhakk agurk.
Del lime [1/2 stk, 2P] i to.
Plukk mynte- og korianderblad, og grovhakk.
Bland agurk, granateple, urter, salt [1/4 ts | 1/2 ts] og en stor skvett limesaft i en stor skål. Sett til side.
Del chili i to på langs, fjern frø og skjær i tynne skiver.
Dekk bunnen av en stor stekepanne med olivenolje og varm opp på middels høy varme.
Bruk en skje og form kål- og løkblandingen til 3 stk bhajis per person. (Stek bhajis i omganger om nødvendig).
Trykk bhajis flate med stekespaden.
Stek i 3-4 min på hver side, eller til gyllen brune.
Overfør til en tallerken dekket med kjøkkenpapir.
TIPS: Ikke snu bhajis'ene for tidlig, da kan de falle fra hverandre.
Anrett grønnsaksbhajis, agurksalat og søtpotet på tallerkener.
Strø chiliflak (om ønskelig) over søtpotet.
Anrett en klatt yoghurtdressing på siden.
TIPS: Liker du ikke sterk mat, redusér eller dropp chilien.