Nam, hjemmelaget pizza! Her fokuserer vi på enkle ingredienser og gode smaker. Vi starter med en bunn av crème fraiche og fortsetter med herlig topping som består av spinat, sjampinjong, hvitløk, oregano og mozzarella til å spre utover den tykke pizzabunnen. Som kronen på verket drysser vi fersk basilikum over og serverer pizzaen sammen med en nydelig frisk tomatsalat.
Les etiketten på produktet for å finne informasjon om ingredienser og allergener. Vennligst sjekk ingredienser du allerede har hjemme for å sikre at de passer til dine allergi- og kostholdsbehov.
200 g
Sjampinjong
1 stk
Hvitløk
½ g
Oregano, tørket
4 g
Hvitløksflørt
60 g
Spinat
1 stk
Pizzadeig
(Inneholder: Hvete, Gluten)
1 pakke
Creme fraiche
(Inneholder: Melk)
100 g
Mozzarella, strimlet
(Inneholder: Melk)
½ stk
Basilikum
2 stk
Tomat
Forvarm ovnen til 240°C/220°C. Oppvarm et stekebrett i ovnen [2 stk, 4P]. Skjær sopp i tynne skiver. Press eller finhakk hvitløk.
Varm opp en skvett olivenolje* i en stor stekepanne på middels høy varme. Stek sopp i 5-6 min, eller inntil gyllen. Krydre med en klype salt* og pepper*. Tilsett hvitløk, oregano [½ unit, 2P] og Hvitløksflørt og stek i ytterligere 1 min.
Tilsett spinat i stekepannen og stek i 2-3 min, inntil myknet.
Ta stekebrett ut av ovnen. Rull pizzadeig (og medfølgende bakepapir) ut. Plasser pizzadeig på stekebrettet. Fordel creme fraiche på pizzadeigen foruten 1 cm langs kanten. Dryss over med stekt sopp og mozzarella. Stek pizza i ovnen i 10-13 min, inntil gyllen.
Skjær tomat i tynne båter. Finhakk basilikum. Bland tomat, basilikum (spar litt til pynt) og en klype salt* og pepper* i en bolle. Du kan eventuelt tilsette en skvett olivenolje*.
Topp pizza med resterendee basilikum og servér med tomatsalat.