Skip to main content
Hvit sjampinjongpizza

Hvit sjampinjongpizza

med spinat og frisk tomatsalat

Nam, hjemmelaget pizza! Her fokuserer vi på enkle ingredienser og gode smaker. Vi starter med en bunn av crème fraiche og fortsetter med herlig topping som består av spinat, sjampinjong, hvitløk, oregano og mozzarella til å spre utover den tykke pizzabunnen. Som kronen på verket drysser vi fersk basilikum over og serverer pizzaen sammen med en nydelig frisk tomatsalat.

Tags:
Barnevennlig
Vegetar
Allergener:
Hvete
Gluten
Melk

Les etiketten på produktet for å finne informasjon om ingredienser og allergener. Vennligst sjekk ingredienser du allerede har hjemme for å sikre at de passer til dine allergi- og kostholdsbehov.

Samlet tid35 minutter
20 minutter
NivåMedium

Ingredienser

Antall porsjoner

200 g

Sjampinjong

1 stk

Hvitløk

½ g

Oregano, tørket

4 g

Hvitløksflørt

60 g

Spinat

1 stk

Pizzadeig

(Inneholder: Hvete, Gluten)

1 pakke

Creme fraiche

(Inneholder: Melk)

100 g

Mozzarella, strimlet

(Inneholder: Melk)

½ stk

Basilikum

2 stk

Tomat

Næringsinnhold

Kalorier995 kcal
Energi (kj)4161 kj
Fett44.1 g
Mettet fett23.3 g
Karbohydrater101.1 g
Sukker10 g
Fiber3.8 g
Protein33.5 g
Potassium318 mg
Calcium3 mg
Iron0.5 mg

Redskaper

Bakeplate
Stekepanne

Framgangsmåte

Forbered grønnsaker
1

Forvarm ovnen til 240°C/220°C. Oppvarm et stekebrett i ovnen [2 stk, 4P]. Skjær sopp i tynne skiver. Press eller finhakk hvitløk. 


Stek sopp
2

Varm opp en skvett olivenolje* i en stor stekepanne på middels høy varme. Stek sopp i 5-6 min, eller inntil gyllen. Krydre med en klype salt* og pepper*. Tilsett hvitløk, oregano [½ unit, 2P] og Hvitløksflørt og stek i ytterligere 1 min. 


Tilsett spinat
3

Tilsett spinat i stekepannen og stek i 2-3 min, inntil myknet. 


Stek pizza
4

Ta stekebrett ut av ovnen. Rull pizzadeig (og medfølgende bakepapir) ut. Plasser pizzadeig på stekebrettet. Fordel creme fraiche på pizzadeigen foruten 1 cm langs kanten. Dryss over med stekt sopp og mozzarella. Stek pizza i ovnen i 10-13 min, inntil gyllen. 


Lag tomatsalat
5

Skjær tomat i tynne båter. Finhakk basilikum. Bland tomat, basilikum (spar litt til pynt) og en klype salt* og pepper* i en bolle. Du kan eventuelt tilsette en skvett olivenolje*. 


Servér
6

Topp pizza med resterendee basilikum og servér med tomatsalat.