topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Hvit sjampinjongpizza

Hvit sjampinjongpizza

med spinat og frisk tomatsalat

Nam, hjemmelaget pizza! Her fokuserer vi på enkle ingredienser og gode smaker. Vi starter med en bunn av crème fraiche og fortsetter med herlig topping som består av spinat, sjampinjong, hvitløk, oregano og mozzarella til å spre utover den tykke pizzabunnen. Som kronen på verket drysser vi fersk basilikum over og serverer pizzaen sammen med en nydelig frisk tomatsalat.

Tags:
Vegetar
Barnevennlig
Allergener:
Hvete
Gluten
Melk

Les etiketten på produktet for å finne informasjon om ingredienser og allergener. Vennligst sjekk ingredienser du allerede har hjemme for å sikre at de passer til dine allergi- og kostholdsbehov.

Samlet tid35 minutter
20 minutter
VanskelighetsgradMedium

Ingredienser

Antall porsjoner

200 g

Sjampinjong

1 stk

Hvitløk

½ g

Oregano, tørket

4 g

Hvitløksflørt

60 g

Spinat

(Kan inneholde Selleri)

1 stk

Pizzadeig

(Inneholder Hvete, Gluten)

1 pakke

Creme fraiche

(Inneholder Melk)

100 g

Revet mozzarella

(Inneholder Melk)

½ pose

Basilikum

2 stk

Tomat

sideBannerName

Næringsinnhold

Kalorier978 kcal
Energi (kj)4091 kj
Fett42.9 g
Mettet fett23 g
Karbohydrater97.7 g
Sukker8.5 g
Protein33.7 g
Natrium0 mg

Redskaper

Bakeplate
Stekepanne

Framgangsmåte

Forbered grønnsaker
1

Sett ovnen på 240°C/220°C (varmluft). Varm opp et stekebrett i ovnen [2 stk, 4P]. Skjær sjampinjong i tynne skiver. Press eller finhakk hvitløk. Skyll spinat i et dørslag under kaldt vann*.

Stek sjampinjong
2

Varm opp en skvett olivenolje* i en stor stekepanne på middels høy varme. Stek sjampinjong i 5-6 min, til gyllen. Krydre med en klype salt* og pepper*. Tilsett hvitløk, oregano [1/2 pakke, 2P] og Hvitløksflørt, og stek i ytterligere 1 min.

Tilsett spinat
3

Tilsett spinat og stek i 2-3 min, til myknet.

Stek pizza
4

Ta stekebrettet ut av ovnen. Rull pizzadeig (og medfølgende bakepapir) ut. Plasser pizzadeig på det varme stekebrettet. Fordel creme fraiche på pizzadeigen, la 1 cm langs kanten være igjen. Topp med stekt sjampinjong med spinat og revet mozzarella. Stek pizza i ovnen i 10-13 min, til gyllen.

Lag tomatsalat
5

Skjær tomat i tynne båter. Finhakk basilikum [1/2 pose, 2P]. Bland tomat, basilikum (spar litt til pynt) og en klype salt* og pepper* i en skål. Du kan eventuelt tilsette en skvett olivenolje*.

Server
6

Topp pizza med resterende basilikum og server tomatsalat på siden.