HelloFresharrow right iconarrow right iconRecipesarrow right iconarrow right iconHvit Sjampinjongpizza
topBanner
Hvit sjampinjongpizza

Hvit sjampinjongpizza

med spinat og frisk tomatsalat

Nam, hjemmelaget pizza! Her fokuserer vi på enkle ingredienser og gode smaker. Vi starter med en bunn av crème fraiche og fortsetter med herlig topping som består av spinat, sjampinjong, hvitløk, oregano og mozzarella til å spre utover den tykke pizzabunnen. Som kronen på verket drysser vi fersk basilikum over og serverer pizzaen sammen med en nydelig frisk tomatsalat.

Tags:Under 650 kcalVegetarProteinrik
Allergener:glutenmelk

Les etiketten på produktet for å finne informasjon om ingredienser og allergener. Vennligst sjekk ingredienser du allerede har hjemme for å sikre at de passer til dine allergi- og kostholdsbehov.

Forberedelsestid35 minutter
20 minutter
VanskelighetsgradMedium
Ingredienser
Antall porsjoner
2
4
Ingredienserarrow down iconarrow down icon
Antall porsjoner
2
4

200 g

Sjampinjong

1 stk

Hvitløk

½ g

Oregano, tørket

4 g

Hvitløksflørt

60 g

Spinat

(Kan inneholdeselleri)

1 stk

Pizzadeig

(Inneholdergluten)

150 g

Creme fraiche

(Inneholdermelk)

100 g

Revet mozzarella

(Inneholdermelk)

½ pose

Basilikum

2 stk

Tomat

Næringsinnhold
Næringsinnholdarrow down iconarrow down icon
Per porsjon
Per 100 gr
Kalorier977.7475 kcal
Energi (kj)4090.8955 kj
Fett42.927 g
Mettet fett23 g
Karbohydrater97.7441 g
Sukker8.5 g
Protein33.666 g
Natrium0 mg
arrow down iconarrow down icon
Bakeplate
Stekepanne
Framgangsmåte
Framgangsmåtearrow up iconarrow up icon
1

Sett ovnen på 240°C/220°C (varmluft). Varm opp et stekebrett i ovnen [2 stk, 4P]. Skjær sjampinjong i tynne skiver. Press eller finhakk hvitløk. Skyll spinat i et dørslag under kaldt vann*.

2

Varm opp en skvett olivenolje* i en stor stekepanne på middels høy varme. Stek sjampinjong i 5-6 min, til gyllen. Krydre med en klype salt* og pepper*. Tilsett hvitløk, oregano [1/2 pakke, 2P] og Hvitløksflørt, og stek i ytterligere 1 min.

3

Tilsett spinat og stek i 2-3 min, til myknet.

4

Ta stekebrettet ut av ovnen. Rull pizzadeig (og medfølgende bakepapir) ut. Plasser pizzadeig på det varme stekebrettet. Fordel creme fraiche på pizzadeigen, la 1 cm langs kanten være igjen. Topp med stekt sjampinjong med spinat og revet mozzarella. Stek pizza i ovnen i 10-13 min, til gyllen.

5

Skjær tomat i tynne båter. Finhakk basilikum [1/2 pose, 2P]. Bland tomat, basilikum (spar litt til pynt) og en klype salt* og pepper* i en skål. Du kan eventuelt tilsette en skvett olivenolje*.

6

Topp pizza med resterende basilikum og server tomatsalat på siden.