I dag skal vi lage kylling med poteter! Vi har byttet ut de klassiske potetene med gode søtpoteter, som vi ovnsbaker med sesamfrø. Vi marinerer kyllingen med soya, honning og hvitløk, før vi steder den med marinaden, som omdannes til en karamellisert saus. Vi serverer alt med en knasende peanøttsalat med tomater og kremet aioli.
Les etiketten på produktet for å finne informasjon om ingredienser og allergener. Vennligst sjekk ingredienser du allerede har hjemme for å sikre at de passer til dine allergi- og kostholdsbehov.
20 g
Peanøtter
60 g
Salatblanding
40 g
Aioli
450 g
Søtpotet
1 stk
Hvitløk
25 ml
Soyasaus
25 g
Honning
300 g
Kyllinglårfilet, strimler
2 stk
Tomat
1 ss
Olivenolje (steg 2)
Sett ovnen på 240°C/220°C (varmluft). Skjær søtpotet (uskrellet) i 2 cm store biter.
Fordel på et stekebrett med bakepapir. Drypp over en skvett olivenolje* og krydre med en klype salt*
og pepper*. Bland godt. Bak i ovnen i 25-30 min, til møre. TIPS: Skjær søtpotet i riktig størrelse, så blir de
ferdige til tiden
Finhakk eller press hvitløk. Bland hvitløk, soyasaus, halvparten av honningen og olivenolje* [1 ss | 2 ss] i en mellomstor skål. Vend kylling i marinaden.
Skyll salatblanding i et dørslag under kaldt vann*. Skjær tomat i skiver. Grovhakk peanøtter.
Når søtpotetene har 5 min igjen i ovnen; varm opp en skvett olivenolje* i en stor stekepanne på middels høy varme. Stek kylling med marinade i 4-5 min. Vend jevnlig. TIPS: Kyllingen er ferdig når kjøttet er hvitt og uten antydninger av rødt.
Bland tomat, peanøtter, salatblanding og resterende honning i en skål. Krydre med salt* og pepper*. Tilsett eventuelt en skvett olivenolje*.
Anrett kylling på tallerkener og øs over resterende marinade fra stekepannen. Fordel ovnsbakte søtpoteter og tomatsalat på tallerkenene. Server aioli på siden.