Skip to main content
Honning- og soyamarinert kylling
Honning- og soyamarinert kylling

Honning- og soyamarinert kylling

med ovnsbakt søtpotet og tomatsalat

I dag skal vi lage kylling med poteter! Vi har byttet ut de klassiske potetene med gode søtpoteter, som vi ovnsbaker med sesamfrø. Vi marinerer kyllingen med soya, honning og hvitløk, før vi steder den med marinaden, som omdannes til en karamellisert saus. Vi serverer alt med en knasende peanøttsalat med tomater og kremet aioli.

Tags:
Barnevennlig
Rask
Proteinrik
Melkefri
Allergener:
Peanøtter
Sennep
Egg
Hvete
Soya
Gluten

Les etiketten på produktet for å finne informasjon om ingredienser og allergener. Vennligst sjekk ingredienser du allerede har hjemme for å sikre at de passer til dine allergi- og kostholdsbehov.

Samlet tid20 minutter
20 minutter
NivåMedium

Ingredienser

Antall porsjoner

20 g

Peanøtter

60 g

Salatblanding

40 g

Aioli

450 g

Søtpotet

1 stk

Hvitløk

25 ml

Soyasaus

25 g

Honning

300 g

Kyllinglårfilet, strimler

2 stk

Tomat

Ikke inkludert i matkassen din

1 ss

Olivenolje (steg 2)

Næringsinnhold

Kalorier657 kcal
Energi (kj)2750 kj
Fett33.5 g
Mettet fett6.5 g
Karbohydrater50.5 g
Sukker15.2 g
Fiber4.1 g
Protein36.1 g

Redskaper

Bakeplate
Stekepanne

Framgangsmåte

Bak søtpotet
1

Sett ovnen på 240°C/220°C (varmluft). Skjær søtpotet (uskrellet) i 2 cm store biter.

Fordel på et stekebrett med bakepapir. Drypp over en skvett olivenolje* og krydre med en klype salt*

og pepper*. Bland godt. Bak i ovnen i 25-30 min, til møre. TIPS: Skjær søtpotet i riktig størrelse, så blir de

ferdige til tiden

Mariner kylling
2

Finhakk eller press hvitløk. Bland hvitløk, soyasaus, halvparten av honningen og olivenolje* [1 ss | 2 ss] i en mellomstor skål. Vend kylling i marinaden.

Forbered råvarer
3

Skyll salatblanding i et dørslag under kaldt vann*. Skjær tomat i skiver. Grovhakk peanøtter.

Stek kylling
4

Når søtpotetene har 5 min igjen i ovnen; varm opp en skvett olivenolje* i en stor stekepanne på middels høy varme. Stek kylling med marinade i 4-5 min. Vend jevnlig. TIPS: Kyllingen er ferdig når kjøttet er hvitt og uten antydninger av rødt.

Lag tomatsalat
5

Bland tomat, peanøtter, salatblanding og resterende honning i en skål. Krydre med salt* og pepper*. Tilsett eventuelt en skvett olivenolje*.

Server
6

Anrett kylling på tallerkener og øs over resterende marinade fra stekepannen. Fordel ovnsbakte søtpoteter og tomatsalat på tallerkenene. Server aioli på siden.