Honning- og soyamarinert kylling
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Honning- og soyamarinert kylling

Honning- og soyamarinert kylling

med hvitløksris og peanøtter

Tags:
Under 650 kcal
Barnevennlig
Allergener:
Hvete
Soya
Gluten

Les etiketten på produktet for å finne informasjon om ingredienser og allergener. Vennligst sjekk ingredienser du allerede har hjemme for å sikre at de passer til dine allergi- og kostholdsbehov.

Samlet tid25 minutter
20 minutter
VanskelighetsgradMedium

Ingredienser

Antall porsjoner

25 g

Honning

3 stk

Hvitløk

25 ml

Hvitvinseddik

25 ml

Soyasaus

(Inneholder Hvete, Soya, Gluten)

300 g

Kyllingbryst

150 g

Basmatiris

1 stk

Agurk

60 g

Spinat

(Kan inneholde Selleri)

20 g

Peanøtter

1 stk

Rødløk

2 stk

Gulrot, lilla

Ikke inkludert i matkassen din

etter behov

Sukker (steg 3)

etter behov

Smør (steg 1)

¼ ts

Salt (steg 1)

3 dl

Vann (steg 1)

1 ss

Vann (steg 3)

sideBannerName

Næringsinnhold

Kalorier540 kcal
Energi (kj)2257 kj
Fett2.91 g
Mettet fett0.8 g
Karbohydrater79.16 g
Sukker19.4 g
Protein43.07 g
Natrium0 mg

Redskaper

Stekepanne
Kasserolle

Framgangsmåte

Kok hvitløksris
1

Press eller finhakk hvitløk. Smelt en stor klatt smør* med en skvett olivenolje* i en stor gryte på middels høy varme. Stek halvdelen av hvitløk i 1 min. Tilsett vann* [3 dl | 6 dl], ris og salt* [1/4 ts | 1/2 ts] og kok opp. Kok under lokk på lav varme i 10 min. Skru av varmen, og la hvile under lokk i 10 min eller til alt vann er absorbert. TIPS: Risen skal dampes, så ikke sniktitt!

Lag marinade
2

Bland soyasaus, honning, resterende hvitløk og en skvett olivenolje* i en liten skål.

Sylt agurk
3

Skjær agurk i tynne halve skiver. Grovhakk spinat. Skrell gulrot i lange bånd med en ostehøvel eller lignende. Grovhakk peanøtter. Skjær rødløk i tynne skiver. Bland hvitvinseddik, agurk, en klype salt* og sukker* og vann* [ 1 ss | 2 ss] i en liten bolle og sett til side. Skjær kylling i tynne strimler på et nytt skjærebrett.

Stek kylling
4

Varm opp en skvett olivenolje* i en stor stekepanne på middels høy varme. Tilsett kylling og rødløk, og stek i 6-7 min eller til det er gjennomstekt, vend ofte. Tilsett marinade når det er 4 min igjen av steketiden og la simre til den er redusert en smule. Krydre med salt* og pepper*. TIPS: Marinaden kommer til å bli mørk og karamellisert, det gir ekstra smak!

Bland ris og spinat
5

Bland spinat med den ferdige risen.

Servér
6

Hell væske fra de syltede agurker. Anrett hvitløksris i skåler. Topp med honning- og soyamarinert kylling (sørg for å få all marinaden med), gulrot og syltet agurk. Dryss over med peanøtter.