Hoisin-glasert svinekjøtt med lynstekte grønnsaker og srirachamajones
Les etiketten på produktet for å finne informasjon om ingredienser og allergener. Vennligst sjekk ingredienser du allerede har hjemme for å sikre at de passer til dine allergi- og kostholdsbehov.
300 g
Svin ytrefilet
30 g
Hoisinsaus
150 g
Jasminris
1 stk
Pak choi
1 stk
Gulrot
1 stk
Vårløk
50 g
Srirachamajones
25 ml
Soyasaus
5 g
Sesamfrø
3 dl
Vann (steg 2)
½ ts
Salt (steg 2)
½ ss
Olivenolje (steg 4)
1.5 ss
Vann (steg 3)
Kok opp en kjele med vann* [3 dl | 6 dl]. Tilsett ris og salt* [½ ts | 1 ts], rør rundt og senk til middels lav varme. La putre under lokk i 12 min. Ta av varmen og la hvile under lokk frem til servering. TIPS: Risen skal dampes, så ikke fjern lokket.
Skjær pak choi i fire deler på langs. Skjær gulrot i staver. Skjær vårløk i tynne skiver. Bland vann* [1,5 ss | 3 ss] og srirachamajones i en liten skål så den får en dryppende konsistens.
Skjær svinekjøtt på langs til 1 stykke per person på et eget skjærebrett. Krydre begge sider med en klype salt*. Varm opp en skvett olivenolje* i en stor stekepanne på høy varme. Stek svinekjøtt i 1-2 min på hver side, til gjennomstekt. Ta stekepannen av varmen og tilsett hoisinsaus, til dekket. Sett til side og la hvile under folie til servering.
Tørk av stekepannen, tilsett olivenolje* [½ ss | 1 ss] og varm opp til middels høy varme. Stek pak choi og gulrot i 3-4 min. Tilsett soyasaus og en skvett vann* og stek i ytterligere 2-3 min, eller til væsken har blitt absorbert. Tilsett halvparten av sesamfrøene og bland godt. Krydre med en klype salt* og pepper* og ta stekepannen av varmen.
Rør ned halvparten av vårløken i kjelen med ris.
Anrett ris, grønnsaker og svinekjøtt på tallerkener. Drypp hoisinsaus over svinekjøttet og resten med srirachamajones. Pynt med resterende vårløk og sesamfrø.