Opplev Mexicos rike og livlige smaker med våre meksikanske fiskekaker. Denne herlige bowlen består av ris, Texmex-krydrede fiskekaker og en frisk avokado- og maissalsa med koriander og lime byr på en velbalansert blanding av krydder og friske ingredienser.
Les etiketten på produktet for å finne informasjon om ingredienser og allergener. Vennligst sjekk ingredienser du allerede har hjemme for å sikre at de passer til dine allergi- og kostholdsbehov.
25 g
Panko paneringsmel
5 g
Tex-Mex
1 stk
Koriander
75 ml
Rømme
1 stk
Mais
1 stk
Lime
1 stk
Avokado
1 stk
Tomat
250 g
Sei
150 g
Langkornet hvit ris
3 dl
Vann til ris
¼ ts
Salt til ris
1 stk
Egg til fiskekaker
1 ss
Mel til fiskekaker
Kok opp en mellomstor kjele med vann.
Tilsett ris og salt. Senk til middels lav varme, og la putre under lokk i 14 min.
Ta kjelen av varmen og la hvile under lokk i 10 min.
TIPS: Ikke fjern lokket, risen skal dampes.
I mellomtiden, finhakk fisk på et eget skjærebrett.
Bland fisk, egg, panko, Tex-Mex, en klype salt og hvetemel i en mellomstor skål.
La hvilke i kjøleskapet.
TIPS: Hakk fisken så fint som mulig.
Hell væske av mais.
Varm opp en mellomstor stekepanne på middels høy varme.
Stek mais i 4-5 min, eller til brunet. Legg over i en stor skål.
Halver lime.
Finhakk koriander.
Halver avokado, fjern stein og grav ut innmaten med en skje. Skjær i 2 cm store biter.
Grovhakk tomat.
Tilsett koriander, avokado, tomat, en klype salt og en skvett limesaft i skålen med mais og bland godt.
Varm opp en skvett olivenolje i samme stekepanne på middels høy varme.
Form farse til 3-4 cm tykke fiskekaker (3 per person).
Stek fiskekaker i 4-5 min på hver side, eller til gylne og gjennomstekte.
TIPS: Ikke snu fiskekakene for ofte, da de lett kan gå i stykker.
TIPS: Fisken er ferdig når kjøttet er melkehvitt og matt.
Anrett ris i dype tallerkener.
Topp med avokadosalsa og fiskekaker.
Server med rømme.