Skip to main content

Texmex-krydrede fiskekaker

med brunet mais og avokadosalsa

Opplev Mexicos rike og livlige smaker med våre meksikanske fiskekaker. Denne herlige bowlen består av ris, Texmex-krydrede fiskekaker og en frisk avokado- og maissalsa med koriander og lime byr på en velbalansert blanding av krydder og friske ingredienser.

Allergener:
Gluten
Hvede
Milk
Pesce

Les etiketten på produktet for å finne informasjon om ingredienser og allergener. Vennligst sjekk ingredienser du allerede har hjemme for å sikre at de passer til dine allergi- og kostholdsbehov.

Samlet tid30 minutter
20 minutter
NivåEnkel

Ingredienser

Antall porsjoner

25 g

Panko paneringsmel

5 g

Tex-Mex

1 stk

Koriander

75 ml

Rømme

1 stk

Mais

1 stk

Lime

1 stk

Avokado

1 stk

Tomat

250 g

Sei

150 g

Langkornet hvit ris

Ikke inkludert i matkassen din

3 dl

Vann til ris

¼ ts

Salt til ris

1 stk

Egg til fiskekaker

1 ss

Mel til fiskekaker

Næringsinnhold

Kalorier734 kcal
Energi (kj)3069 kj
Fett18.8 g
Mettet fett6.6 g
Karbohydrater97.2 g
Sukker9.4 g
Fiber8.5 g
Protein36.3 g
Kolesterol0.1 mg
Natrium12.5 mg

Framgangsmåte

1

Kok opp en mellomstor kjele med vann.

Tilsett ris og salt. Senk til middels lav varme, og la putre under lokk i 14 min.

Ta kjelen av varmen og la hvile under lokk i 10 min.

TIPS: Ikke fjern lokket, risen skal dampes.

2

I mellomtiden, finhakk fisk på et eget skjærebrett.

Bland fisk, egg, panko, Tex-Mex, en klype salt og hvetemel i en mellomstor skål.

La hvilke i kjøleskapet.

TIPS: Hakk fisken så fint som mulig.

3

Hell væske av mais.

Varm opp en mellomstor stekepanne på middels høy varme.

Stek mais i 4-5 min, eller til brunet. Legg over i en stor skål.

4

Halver lime.

Finhakk koriander.

Halver avokado, fjern stein og grav ut innmaten med en skje. Skjær i 2 cm store biter.

Grovhakk tomat.

Tilsett koriander, avokado, tomat, en klype salt og en skvett limesaft i skålen med mais og bland godt.

5

Varm opp en skvett olivenolje i samme stekepanne på middels høy varme.

Form farse til 3-4 cm tykke fiskekaker (3 per person).

Stek fiskekaker i 4-5 min på hver side, eller til gylne og gjennomstekte.

TIPS: Ikke snu fiskekakene for ofte, da de lett kan gå i stykker.

TIPS: Fisken er ferdig når kjøttet er melkehvitt og matt.

6

Anrett ris i dype tallerkener.

Topp med avokadosalsa og fiskekaker.

Server med rømme.