HelloFresharrow right iconarrow right iconRecipesarrow right iconarrow right iconGyros Inspirert Kylling
topBanner
Gyros-inspirert kylling

Gyros-inspirert kylling

med myk perlecouscous og hummusdressing

I dag skal vi lage en kjempegod kyllingrett som får en fantastisk smak av vår ferdige krydderblanding, Jorda Rundt. Vi serverer kylling med perlecouscous kokt med kyllingbuljong. Vi lager også en smakfull tomatsalat med rødløk, agurk og dill, som vi topper med en kremet hummusdressing.

Tags:Under 650 kcalRaskProteinrik
Allergener:glutenEggSennepSesammelk

Les etiketten på produktet for å finne informasjon om ingredienser og allergener. Vennligst sjekk ingredienser du allerede har hjemme for å sikre at de passer til dine allergi- og kostholdsbehov.

Forberedelsestid20 minutter
20 minutter
VanskelighetsgradEnkel
Ingredienser
Antall porsjoner
2
4
Ingredienserarrow down iconarrow down icon
Antall porsjoner
2
4

170 g

Perlecouscous

(Inneholdergluten)

4 g

Kyllingbuljong

300 g

Strimlet kyllingbryst

4 g

Jorda Rundt

(InneholderEgg, Sennep)

½ stk

Rødløk

1 stk

Agurk

2 stk

Tomat

1 pose

Dill

25 g

Hummus

(InneholderSesam)

75 g

Yoghurt

(Inneholdermelk)

Ikke inkludert i matkassen din

4 dl

Vann (steg 1)

¼ ts

Salt (steg 5)

Næringsinnhold
Næringsinnholdarrow down iconarrow down icon
Per porsjon
Per 100 gr
Kalorier594.47 kcal
Energi (kj)2487.2625 kj
Fett10.7005 g
Mettet fett3.6 g
Karbohydrater69.8765 g
Sukker10.2 g
Protein50.9335 g
Natrium392.8 mg
arrow down iconarrow down icon
Stekepanne
Kasserolle
Framgangsmåte
Framgangsmåtearrow up iconarrow up icon
1

Kok opp en kjele med vann [4 dl | 8 dl] og kyllingbuljong. Tilsett perlecouscous, senk til middels varme og la putre i 12-15 min, til myke, men fremdeles med litt tyggemotstand. Hell av resten av vannet.

 

2

Varm opp en skvett olivenolje i en stor stekepanne på middels høy varme. Krydre kylling med en klype salt. Stek kylling med Jorda Rundt under omrøring i 4-5 min, til brunet og gjennomstekt. TIPS: Kyllingen er ferdig når kjøttet er hvitt og uten antydninger av rødt.

 

3

Grovhakk dill. Skjær rødløk [1/2 stk, 2P] i tynne, halve skiver. Grovhakk tomat og agurk.

 

4

Bland yoghurt, hummus [1/2 pakke, 2P] og en klype salt og pepper i en liten skål.

 

5

Bland rødløk, agurk, tomat, halvparten av dillen, salt [1/4 ts | 1/2 ts] og en klype pepper i en skål. Tilsett eventuelt en skvett olivenolje om du ønsker. Rør godt i perlecouscousen med en gaffel.

 

6

Anrett perlecouscous og tomatsalat i dype tallerkener. Topp med kylling. Drypp over hummusdressing og pynt med resterende dill.