topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Gyros-inspirert kylling

Gyros-inspirert kylling

med myk perlecouscous og hummusdressing

I dag skal vi lage en kjempegod kyllingrett som får en fantastisk smak av vår ferdige krydderblanding, Jorda Rundt. Vi serverer kylling med perlecouscous kokt med kyllingbuljong. Vi lager også en smakfull tomatsalat med rødløk, agurk og dill, som vi topper med en kremet hummusdressing.

Tags:
Under 650 kcal
Rask
Proteinrik
Allergener:
Hvete
Gluten
Egg
Sennep
Sesam
Melk

Les etiketten på produktet for å finne informasjon om ingredienser og allergener. Vennligst sjekk ingredienser du allerede har hjemme for å sikre at de passer til dine allergi- og kostholdsbehov.

Samlet tid20 minutter
20 minutter
VanskelighetsgradEnkel

Ingredienser

Antall porsjoner

170 g

Perlecouscous

(Inneholder Hvete, Gluten)

4 g

Kyllingbuljong

300 g

Strimlet kyllingbryst

4 g

Jorda Rundt

(Inneholder Egg, Sennep)

½ stk

Rødløk

1 stk

Agurk

2 stk

Tomat

1 pose

Dill

25 g

Hummus

(Inneholder Sesam)

1 pakke

Yoghurt

(Inneholder Melk)

Ikke inkludert i matkassen din

4 dl

Vann (steg 1)

sideBannerName

Næringsinnhold

Kalorier594 kcal
Energi (kj)2487 kj
Fett10.7 g
Mettet fett3.6 g
Karbohydrater69.9 g
Sukker10.2 g
Protein50.9 g
Natrium392.8 mg

Redskaper

Stekepanne
Kasserolle

Framgangsmåte

Kok perlecouscous
1

Kok opp en kjele med vann* [4 dl | 8 dl] og kyllingbuljong. Tilsett perlecouscous, senk til middels varme og la putre i 12-15 min, til myke, men fremdeles med litt tyggemotstand. Hell av resten av vannet.

Stek kylling
2

Varm opp en skvett olivenolje* i en stor stekepanne på middels høy varme. Krydre kylling med en klype salt*. Stek kylling og Jorda Rundt under omrøring i 4-5 min, til brunet og gjennomstekt. TIPS: Kyllingen er ferdig når kjøttet er hvitt og uten antydninger av rødt.

Forbered grønnsaker
3

Grovhakk dill. Skjær rødløk [1/2 stk, 2P] i tynne, halve skiver. Grovhakk tomat og agurk.

Lag hummusdressing
4

Bland yoghurt, hummus [1/2 pakke, 2P] og en klype salt* og pepper* i en liten skål.

Lag tomatsalat
5

Bland rødløk, agurk, tomat, halvparten av dillen og en klype salt* og pepper* i en skål. Tilsett eventuelt en skvett olivenolje* om du ønsker. Rør godt i perlecouscousen med en gaffel.

Server
6

Anrett perlecouscous og tomatsalat i dype tallerkener. Topp med kylling. Drypp over hummusdressing og pynt med resterende dill.

Meal right image

Utforsk lignende oppskrifter

Meal left image