Gyllenstekte rekekaker
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Gyllenstekte rekekaker

Gyllenstekte rekekaker

med ovnsbakte rotfrukter og dillkrem

Slukk sulten med disse vidunderlige rekekakene, som du lager med rødløk, sitron, persille og hvitløk. Vi serverer våre gyllenstekte rekekaker med ovnsbakte poteter, pastinakk og rødbete, og topper alt med dillkrem og noen dråper av fersk sitronsaft.

Tags:
Kalorilett
Allergener:
Skalldyr
Sulfitter
Gluten
Hvete
Melk
Selleri

Les etiketten på produktet for å finne informasjon om ingredienser og allergener. Vennligst sjekk ingredienser du allerede har hjemme for å sikre at de passer til dine allergi- og kostholdsbehov.

Samlet tid35 minutter
35 minutter
VanskelighetsgradEnkel

Ingredienser

Antall porsjoner

500 g

Poteter

300 g

Rotfruktsblanding

1 stk

Hvitløk

½ stk

Rødløk

½ stk

Sitron

1 pose

Bladpersille

150 g

Reker

(Inneholder Skalldyr, Sulfitter Kan inneholde Melk, Egg, Sennep, Soya, Gluten, Sesam, Fisk, Bløtdyr)

50 g

Panko paneringsmel

(Inneholder Gluten, Hvete)

1 pose

Dill

½ pakke

Creme fraiche

(Inneholder Melk)

4 g

Grønnsaksbuljong

(Inneholder Selleri)

Ikke inkludert i matkassen din

1 stk

Egg (steg 3)

½ ts

Salt (steg 3)

sideBannerName

Næringsinnhold

Kalorier614 kcal
Energi (kj)2569 kj
Fett16.7 g
Mettet fett8.7 g
Karbohydrater84.6 g
Sukker13 g
Protein28.6 g
Natrium408 mg

Redskaper

Bakeplate
Stekepanne
Rivjern

Framgangsmåte

Bak rotfrukter
1

Sett ovnen på 240°C/220°C (varmluft).

Skjær poteter og rotfruktsblanding (unntatt gulrot) (alle uskrellet) i 1 cm strimler.

Fordel på et stekebrett [2 stk, 2P] med bakepapir. Drypp over en skvett olivenolje, krydre med en klype salt og pepper og bland godt. Bak på øverste hylle i ovnen i 25-30 min, til møre.

Forbered råvarer
2

Skjær sitron [½ stk, 2P] i båter. 

Finhakk eller press hvitløk.

Finhakk persille (med stilk). 

Finhakk rødløk [½ stk, 2P]. Riv gulrot (uskrellet).

Finhakk reker på et eget skjærebrett.

TIPS: Jo finere du hakker rekene, jo bedre – dermed binder ingrediensene seg bedre sammen.

Form rekekaker
3

Bland reker, gulrot, panko, persille, en skvett sitronsaft, egg [1 stk | 2 stk], rødløk, grønnsaksbuljong, hvitløk, salt [½ ts | 1 ts] og en klype pepper i en skål. Bland godt.

Form blandingen til 2 stk. rekekaker per person, ca. 3-4 cm tykke.

TIPS: Ikke lag kakene for tynne, da kan de smuldre.

Stek rekekaker
4

Når grønnsakene har 10 min igjen, varm opp en skvett olivenolje i en stekepanne på middels høy varme.

Stek rekekaker i 4-5 min på hver side, til gylne og gjennomstekte.

TIPS: Snu rekekakene forsiktig så de ikke smuldrer.

Lag dillkrem
5

Finhakk dill.

Bland creme fraiche [½ pakke, 2P], en skvett sitronsaft, dill og en klype salt og pepper i en skål.

Server
6

Anrett rotfrukter og rekekaker på tallerkener.

Topp med med dillkrem.

Server resterende sitronbåter på siden.