Våre matkasserHjelpGavekort
Gyllen Kylling Kiev
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Gyllen Kylling Kiev

Gyllen Kylling Kiev

med ovnsbakte rotfrukter og mild aioli

Hør her - saftig kyllingbryst fylt med smeltende hvitløkssmør. Fileten er dekket av sprø panering som smaker helt fantastisk. Ikke overbevist enda? Kylling Kiev kan bli din nye livsrett! Hvis du, eller noen i familien for den saks skyld, ikke har prøvd Kylling Kiev enda, så er tiden inne! Vi baker rotfrukter i ovnen og serverer med en perfekt aioli. Dette er et festmåltid du kan glede deg til!

Tags:
Barnevennlig
Under 50g karbo
Allergener:
Gluten
Hvete
Sennep
Egg

Les etiketten på produktet for å finne informasjon om ingredienser og allergener. Vennligst sjekk ingredienser du allerede har hjemme for å sikre at de passer til dine allergi- og kostholdsbehov.

Samlet tid30 minutter
30 minutter
VanskelighetsgradMedium

Ingredienser

Antall porsjoner

2 stk

Hvitløk

1 pose

Bladpersille

1 stk

Sitron

30 g

Panko paneringsmel

(Inneholder Gluten, Hvete)

300 g

Kyllingbryst

1 stk

Pastinakk

60 g

Spinat

(Kan inneholde Selleri)

1 stk

Gulrot

1 stk

Rødbete

40 g

Aioli

(Inneholder Sennep, Egg)

1 stk

Rødløk

Ikke inkludert i matkassen din

3 ss

Smør (steg 2)

1 stk

Egg (steg 3)

1 ss

Olivenolje (steg 4)

½ ts

Salt (steg 1)

¼ ts

Salt (steg 2)

sideBannerName

Næringsinnhold

Kalorier735 kcal
Energi (kj)3075 kj
Fett44.1 g
Mettet fett15.6 g
Karbohydrater37.3 g
Sukker17.2 g
Protein43.1 g
Natrium0 mg

Bakeplate
Stekepanne
Rivjern

Framgangsmåte

Bak rotfrukter
1

Sett ovnen på 240°C/220°C varmluft. Ta smør* ut av kjøleskapet. Skjær gulrot (uskrellet), pastinakk og rødbete (uskrellet) i 2 cm store biter. Skjær rødløk i 3 cm tykke båter. Fordel alle grønnsakene på et stekebrett med bakepapir. Bland med en skvett olivenolje*, salt* [1/2 ts | 1 ts] og en klype pepper*. Bak i ovnen i 20-25 min.

Forbered kylling
2

Finhakk hvitløk og persille. Riv en klype sitronskall, og skjær sitron i båter. Bland smør* [3 ss | 6 ss], hvitløk, sitronskall, halvparten av persillen, salt* [1/4 ts | 1/2 ts] og en klype pepper* i en skål. Mos med en gaffel. Legg en flat hånd over kyllingbryst og skjær på skrått, uten å skjære helt gjennom, på eget skjærebrett. Åpne kyllingbryst og smør på hvitløkssmør. VIKTIG: Husk å skrubbe sitron før du river skallet.

Paner kylling
3

Pisk egg* [1 stk | 2 stk] i en skål. I en ny skål, bland panko, resterende persille og en klype salt* og pepper*. Forsiktig dypp kyllingen i egg*, deretter pankoblandingen. Sett til side på en ren tallerken. TIPS: Vær forsiktig når du panerer kyllingen, slik at hvitløkssmøret holder seg inni.

Tilbered kylling
4

Varm opp nok olivenolje* til å dekke bunnen til en stor stekepanne på middels høy varme. Stek panert kylling i 2-3 min på hver side. Overfør til et nytt stekebrett med bakepapir og bak i ovnen i 6-10 min. VIKTIG: Kyllingen er ferdig når kjøttet er hvitt og uten antydninger av rødt

Tilsett spinat
5

Skyll spinat i et dørslag under kaldt vann*. Når grønnsakene er ferdige, bland inn spinat på det varme stekebrettet, til spinaten faller litt sammen.

Server
6

Fordel ovnsbakte grønnsaker og Kylling Kiev på tallerkener. Bruk en skje til å dryppe over resterende hvitløkssmørfra stekebrettet. Server aioli og sitronbåter på siden.