Skip to main content
Gresk-inspirert kylling

Gresk-inspirert kylling

med ovnsbakte poteter og hjemmelaget tzatziki

4.6
(204)

Det greske kjøkken er kjent for gode retter, og denne oppskriften skuffer ikke. Vi skal lage BBQ-marinert kylling med potetbåter og hjemmelaget tzatziki til middag i dag. En smakfull rett som hele familien vil like.

Tags:
Under 650 kcal
Barnevennlig
Hvetefri
Proteinrik
Allergener:
Melk
Sulfitter

Les etiketten på produktet for å finne informasjon om ingredienser og allergener. Vennligst sjekk ingredienser du allerede har hjemme for å sikre at de passer til dine allergi- og kostholdsbehov.

Samlet tid35 minutter
25 minutter
NivåMedium

Ingredienser

Antall porsjoner

500 g

Poteter

½ stk

Hvitløk

1 stk

Citrus

300 g

Kyllingbrystfilet, BBQ-marinert

1 stk

Løk

1 pose

Bladpersille

2 stk

Tomat

1 stk

Agurk

75 g

Yoghurt

(Inneholder: Melk)

12 ml

Balsamico

(Inneholder: Sulfitter)

Ikke inkludert i matkassen din

¼ ts

Salt (steg 3)

¼ ts

Salt (steg 5)

Næringsinnhold

Kalorier530 kcal
Energi (kj)2215 kj
Fett13.9 g
Mettet fett4.4 g
Karbohydrater56.5 g
Sukker13.3 g
Fiber6.8 g
Protein42.1 g

Redskaper

Bakeplate
Stekepanne
Rivjern

Framgangsmåte

Forbered råvarer
1

Sett ovnen på 240°C/220°C (varmluft).

Skjær poteter (uskrellet) i 1 cm store båter.

Skjær sitron i båter. 

Riv agurk fint og krydre med en klype salt. 

Bak poteter
2

Fordel poteter på et stekebrett med bakepapir. Drypp over en skvett olivenolje og krydre med en klype salt og pepper. Drypp over sitronsaft [1 ss | 2 ss] og bland godt. 

Bak i ovnen i 25-30 min, til gylne.

Lag tzatziki
3

Riv eller press hvitløk [1/2 stk, 2P]. 

Press ut vannet av agurken i en sil eller med hånden.

Bland agurk, yoghurt, hvitløk, salt [1/4 ts | 1/2 ts] og en klype pepper i en skål.

Skjær rødløk i båter.

Stek kylling
4

Varm opp en skvett olivenolje i en stekepanne på middels høy varme.

Stek kylling i 2 min på hver side.

Legg kylling og rødløk (spar 1-2 båter) på et stekebrett med bakepapir. Bak i ovnen i 10-12 min.

TIPS: Kyllingen er ferdig når kjøttet er hvitt og uten antydninger av rødt.

Lag salat
5

Finhakk resterende rødløkbåter.

Skjær tomat i tynne skiver.

Grovhakk persille. 

Bland rødløk, tomat, persille (spar litt til servering), balsamico, salt [1/4 ts | 1/2 ts] og en klype pepper i en skål. Du kan også tilsette en skvett olivenolje om du ønsker.

Server
6

Anrett kylling, potetbåter og tomatsalat på tallerkener.

Drypp over tzatziki og pynt med resterende persille.