HelloFresharrow right iconarrow right iconRecipesarrow right iconarrow right iconGresk Inspirert Kylling
topBanner
Gresk-inspirert kylling

Gresk-inspirert kylling

med ovnsbakte poteter og hjemmelaget tzatziki

Det greske kjøkken er kjent for gode retter, og denne oppskriften skuffer ikke. Vi skal lage BBQ-marinert kylling med potetbåter og hjemmelaget tzatziki til middag i dag. En smakfull rett som hele familien vil like.

Tags:Under 650 kcalHvetefriBarnevennligProteinrik
Allergener:MelkSulfitter

Les etiketten på produktet for å finne informasjon om ingredienser og allergener. Vennligst sjekk ingredienser du allerede har hjemme for å sikre at de passer til dine allergi- og kostholdsbehov.

Samlet tid35 minutter
25 minutter
VanskelighetsgradMedium
Ingredienser
Antall porsjoner
2
4
Ingredienserarrow down iconarrow down icon
Antall porsjoner
2
4

500 g

Poteter

½ stk

Hvitløk

1 stk

Sitron

300 g

Kyllingbrystfilet, BBQ-marinert

1 stk

Rødløk

1 pose

Bladpersille

2 stk

Tomat

1 stk

Agurk

75 g

Yoghurt

(InneholderMelk)

12 ml

Balsamico

(InneholderSulfitter)

Ikke inkludert i matkassen din

¼ ts

Salt (steg 3)

¼ ts

Salt (steg 5)

Næringsinnhold
Næringsinnholdarrow down iconarrow down icon
Per porsjon
Per 100 gr
Kalorier530 kcal
Energi (kj)2215 kj
Fett13.88 g
Mettet fett4.4 g
Karbohydrater56.48 g
Sukker13.3 g
Protein42.11 g
Natrium0 mg
arrow down iconarrow down icon
Bakeplate
Stekepanne
Rivjern
Framgangsmåte
Framgangsmåtearrow up iconarrow up icon
1

Sett ovnen på 240°C/220°C (varmluft). Skjær poteter (uskrellet) i 1 cm store båter. Skjær sitron i båter. Riv agurk fint og krydre med en klype salt.

2

Fordel poteter på et stekebrett med bakepapir. Drypp over en skvett olivenolje og krydre med en klype salt og pepper. Drypp over sitronsaft [1 ss | 2 ss] og bland godt. Bak i ovnen i 25-30 min, til gylne.

3

Riv eller press hvitløk [1/2 stk, 2P]. Press ut vannet av agurken i en sil eller med hånden. Bland agurk, yoghurt, hvitløk, salt [1/4 ts | 1/2 ts] og en klype pepper i en skål. Skjær rødløk i båter.

4

Varm opp en skvett olivenolje i en stekepanne på middels høy varme. Stek kylling i 2 min på hver side. Legg kylling og rødløk (spar 1-2 båter) på et stekebrett med bakepapir. Bak i ovnen i 10-12 min. TIPS: Kyllingen er ferdig når kjøttet er hvitt og uten antydninger av rødt.

5

Finhakk resterende rødløkbåter. Skjær tomat i tynne skiver. Grovhakk persille. Bland rødløk, tomat, persille (spar litt til servering), balsamico, salt [1/4 ts | 1/2 ts] og en klype pepper i en skål. Du kan også tilsette en skvett olivenolje om du ønsker.

6

Anrett kylling, potetbåter og tomatsalat på tallerkener. Drypp over tzatziki og pynt med resterende persille.