1 pose
Bladpersille
75 g
Yoghurt
(Inneholdermelk)4 g
MiddelhavsdrĆøm
4 g
GrĆønnsaksbuljong
(InneholderSelleri)30 g
Panko paneringsmel
(Inneholdergluten)85 g
Bulgur
(Inneholdergluten)1 stk
Agurk
2 stk
Gresk salatost
(Inneholdermelk)250 g
Tomat
1 stk
KjĆøttdeig
½ stk
Lime
1 stk
RĆødlĆøk
1 ss
Egg* (steg 2)
4 dl
Olivenolje* (steg 5)
Vann* (steg 1)
Kok opp en kjele med vann*. Tilsett bulgur og buljong, og kok i 9-10 minutter, eller til āal denteā. Hell av vannet, legg bulgur tilbake i kjelen.
Finhakk rødløk. Bland kjøttdeig med rødløk [1 spsk | 2 spsk], panko, Middelhavsdrøm, egg* [1 stk | 2 stk] og salatost med en klype salt* og litt pepper* i en skÄl. Form kjøttdeig til to jevne kaker per person (ca. 2 cm tykke).
Varm opp en stekepanne med litt olivenolje* pÄ middels varme. Stek kjøttkaker i 5-6 minutter pÄ hver side, eller til de er gjennomstekte.
SkjƦr lime i bƄter. Finhakk persille. Bland yoghurt, en klype persille og en skvett limesaft med en klype salt* og pepper* i en skƄl.
Finhakk agurk og tomat. Bland ferdigkokt bulgur, agurk, tomat og resterende rødløk i en skÄl. Tilsett persille, limesaft og olivenolje* [1 spsk | 2 spsk] og bland godt. Krydre med salt* og pepper*.
Fordel tabboulehsalat med kjøttkaker pÄ tallerkener og strø over gresk salatost. Drypp persilledressing over. Serveres med resterende limebÄter pÄ siden.