Les etiketten på produktet for å finne informasjon om ingredienser og allergener. Vennligst sjekk ingredienser du allerede har hjemme for å sikre at de passer til dine allergi- og kostholdsbehov.
1 pose
Bladpersille
75 g
Yoghurt
4 g
Middelhavsdrøm
4 g
Grønnsaksbuljong
30 g
Panko paneringsmel
85 g
Bulgur
1 stk
Agurk
100 g
Gresk salatost
2 stk
Tomat
250 g
Kjøttdeig av storfe
1 stk
Lime
½ stk
Rødløk
1 stk
Egg (steg 2)
1 ss
Olivenolje (steg 5)
4 dl
Vann (steg 1)
Kok opp en kjele med vann*. Tilsett bulgur og buljong, og kok i 9-10 minutter, eller til “al dente”. Hell av vannet, legg bulgur tilbake i kjelen.
Finhakk rødløk. Bland kjøttdeig med rødløk [1 spsk | 2 spsk], panko, Middelhavsdrøm, egg* [1 stk | 2 stk] og salatost med en klype salt* og litt pepper* i en skål. Form kjøttdeig til to jevne kaker per person (ca. 2 cm tykke).
Varm opp en stekepanne med litt olivenolje* på middels varme. Stek kjøttkaker i 5-6 minutter på hver side, eller til de er gjennomstekte.
Skjær lime i båter. Finhakk persille. Bland yoghurt, en klype persille og en skvett limesaft med en klype salt* og pepper* i en skål.
Finhakk agurk og tomat. Bland ferdigkokt bulgur, agurk, tomat og resterende rødløk i en skål. Tilsett persille, limesaft og olivenolje* [1 spsk | 2 spsk] og bland godt. Krydre med salt* og pepper*.
Fordel tabboulehsalat med kjøttkaker på tallerkener og strø over gresk salatost. Drypp persilledressing over. Serveres med resterende limebåter på siden.