HelloFresharrow right iconarrow right iconRecipesarrow right iconarrow right iconGresk Inspirert Hakkebiff
topBanner
Gresk-inspirert hakkebiff

Gresk-inspirert hakkebiff

med tabbouleh og salatost

Tags:Barnevennlig
Allergener:MelkGlutenHvete

Les etiketten på produktet for å finne informasjon om ingredienser og allergener. Vennligst sjekk ingredienser du allerede har hjemme for å sikre at de passer til dine allergi- og kostholdsbehov.

Samlet tid25 minutter
25 minutter
VanskelighetsgradMedium
Ingredienser
Antall porsjoner
2
4
Ingredienserarrow down iconarrow down icon
Antall porsjoner
2
4

1 pose

Bladpersille

75 g

Yoghurt

(InneholderMelk)

4 g

Middelhavsdrøm

4 g

Grønnsaksbuljong

30 g

Panko paneringsmel

(InneholderGluten, Hvete)

85 g

Bulgur

(InneholderGluten, Hvete)

1 stk

Agurk

100 g

Gresk salatost

2 stk

Tomat

250 g

Kjøttdeig

1 stk

Lime

½ stk

Rødløk

Ikke inkludert i matkassen din

1 stk

Egg (steg 2)

1 ss

Olivenolje (steg 5)

4 dl

Vann (steg 1)

Næringsinnhold
Næringsinnholdarrow down iconarrow down icon
Per porsjon
Per 100 gr
Kalorier654 kcal
Energi (kj)2736 kj
Fett33.58 g
Mettet fett12 g
Karbohydrater47.51 g
Sukker18.5 g
Protein39.12 g
Natrium0 mg
arrow down iconarrow down icon
Stekepanne
Kasserolle
Framgangsmåte
Framgangsmåtearrow up iconarrow up icon
1

Kok opp en kjele med vann*. Tilsett bulgur og buljong, og kok i 9-10 minutter, eller til “al dente”. Hell av vannet, legg bulgur tilbake i kjelen.

2

Finhakk rødløk. Bland kjøttdeig med rødløk [1 spsk | 2 spsk], panko, Middelhavsdrøm, egg* [1 stk | 2 stk] og salatost med en klype salt* og litt pepper* i en skål. Form kjøttdeig til to jevne kaker per person (ca. 2 cm tykke).

3

Varm opp en stekepanne med litt olivenolje* på middels varme. Stek kjøttkaker i 5-6 minutter på hver side, eller til de er gjennomstekte.

4

Skjær lime i båter. Finhakk persille. Bland yoghurt, en klype persille og en skvett limesaft med en klype salt* og pepper* i en skål.

5

Finhakk agurk og tomat. Bland ferdigkokt bulgur, agurk, tomat og resterende rødløk i en skål. Tilsett persille, limesaft og olivenolje* [1 spsk | 2 spsk] og bland godt. Krydre med salt* og pepper*.

6

Fordel tabboulehsalat med kjøttkaker på tallerkener og strø over gresk salatost. Drypp persilledressing over. Serveres med resterende limebåter på siden.