topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Gresk hakkebiff

Gresk hakkebiff

med poteter og hjemmelaget tzatziki

I dag tar vi med oss noen av de greske smakene hjem til Norge. Herlige hakkebiffer får en perfekt smak med oregano og vår egne krydderblanding, Jorda Rundt. Vi serverer hakkebiff med ovnsbakte poteter og en fargerik tomatsalat med rødløk og basilikum. Og vi lager selvfølgelig en hjemmelaget tzatziki.

Tags:
Under 650 kcal
Barnevennlig
Allergener:
Sulfitter
Melk
Egg
Sennep
Gluten
Hvete

Les etiketten på produktet for å finne informasjon om ingredienser og allergener. Vennligst sjekk ingredienser du allerede har hjemme for å sikre at de passer til dine allergi- og kostholdsbehov.

Samlet tid35 minutter
30 minutter
VanskelighetsgradMedium

Ingredienser

Antall porsjoner

15 ml

Balsamico

(Inneholder Sulfitter)

1 stk

Agurk

500 g

Poteter

75 ml

Yoghurt

(Inneholder Melk)

½ stk

Rødløk

2 stk

Tomat

1 pose

Basilikum

250 g

Kjøttdeig av storfe

4 g

Jorda Rundt

(Inneholder Egg, Sennep)

½ g

Oregano, tørket

½ stk

Hvitløk

12.5 g

Brødrasp

(Inneholder Gluten, Hvete)

Ikke inkludert i matkassen din

½ ss

Olivenolje (steg 2)

1 stk

Egg (steg 3)

½ ts

Salt (steg 3)

sideBannerName

Næringsinnhold

Kalorier643 kcal
Energi (kj)2689 kj
Fett29 g
Mettet fett12 g
Karbohydrater59 g
Sukker10.3 g
Protein37.1 g
Natrium101.2 mg

Redskaper

Bakeplate
Stekepanne

Framgangsmåte

Bak poteter
1

Sett ovnen på 240°C/220°C (varmluft).

Del poteter (uskrelt) i to.

Fordel poteter på et stekebrett med bakepapir. Drypp over en skvett olivenolje, krydre med oregano [1/2 pakke, 2P] og en klype salt og pepper.

Bak i ovnen i 25-35 min, eller til gylne.

Bland tomatsalat
2

Finhakk rødløk [1/2 stk, 2P].

Grovhakk tomat.

Finhakk basilikum.

Bland tomat, rødløk, basilikum, olivenolje [1/2 ss | 1 ss], balsamico og en klype salt og pepper i en skål.

Bland kjøttdeig
3

Bland kjøttdeig, egg [1 stk | 2 stk], brødrasp [1/2 pakke, 2P], salt [1/2 ts | 1 ts] og Jorda Rundt i en stor skål.

Form blandingen til hakkebiffer (1 per pers.) med fuktige hender.

Stek hakkebiff
4

Varm opp en skvett olivenolje i en stor stekepanne på middels høy varme.

Stek hakkebiffer i 4-5 min på hver side, til gjennomstekt.

VIKTIG: Kjøttet er ferdig når det er uten antydninger av rødt i midten.

Lag tzatziki
5

I mellomtiden, finhakk eller press hvitløk [1/2 stk, 2P].

Riv agurk grovt.

Pakk agurk i et kjøkkenhåndkle og press ut væsken.

Bland agurk, yoghurt, hvitløk og en klype salt og pepper i en liten skål.

Server
6

Anrett hakkebiff, poteter, tomatsalat og tzatziki på tallerkener.