Skip to main content
Kylling- og perlebyggsalat

Kylling- og perlebyggsalat

med urter, grønne bønner og tahinidressing

Her får du en mettende måltidssalat med pepperkrydret perlebygg, tranebær, dill og persille. Salaten toppes med ovnsbakte grønne bønner, brokkoli, rødbeter og gyllenstekt kylling. Et dryss grovhakkede mandler og en kremet tahinidressing gjør retten komplett.

Allergener:
Gerste
Gluten
Tree nuts
Sesamzaad
Milk

Les etiketten på produktet for å finne informasjon om ingredienser og allergener. Vennligst sjekk ingredienser du allerede har hjemme for å sikre at de passer til dine allergi- og kostholdsbehov.

Samlet tid30 minutter
25 minutter
NivåEnkel

Ingredienser

Antall porsjoner

150 g

Perlebygg

60 g

Salatblanding

1 stk

Dill

1 stk

Bladpersille

2 stk

Rødbete

75 g

Grønne bønner

20 g

Mandler

12.5 g

Tahini

75 g

Yoghurt

125 g

Brokkoli

1 stk

Sitron

300 g

Kyllingbryst

20 g

Tranebær

Ikke inkludert i matkassen din

¼ ts

Salt til grønnsaker

¼ ts

Salt til rotgrønnsaker

¼ ts

Salt til kjøtt

Næringsinnhold

Kalorier722 kcal
Energi (kj)3019 kj
Fett17.7 g
Mettet fett4.3 g
Karbohydrater80.9 g
Sukker20.7 g
Fiber15.3 g
Protein52 g

Framgangsmåte

1

Forvarm ovnen til 240°C/220°C (varmluft).

Skjær rødbete (uskrelt) i 2 cm store biter. Fordel på den ene siden av et stekebrett med bakepapir. Drypp over en skvett olivenolje, krydre med salt og en klype pepper og bland godt. Bak i ovnen i 25-35 min, eller til myknet.

Kok opp en stor kjele med saltet vann. Tilsett perlebygg og senk til middels lav varme. Kok i 18-22 min, eller til 'al dente'. Hell ut vannet og vend perlebygg med grovmalte pepperkorn.

TIPS: Bruk flere stekebrett ved behov.

TIPS: ‘Al dente’ betyr at perlebygget er mykt med litt tyggemotstand.

2

I mellomtiden, skjær brokkolibuketter og stilk i 2 cm store biter.

Skjær ender av grønne bønner og halver.

Grovhakk mandler.

Fordel brokkoli på midten av stekebrettet når det gjenstår 15 min av rødbetens steketid. Drypp over en skvett olivenolje, og krydre med salt og en klype pepper.

Bak i ovnen i 10-12 min, eller til brokkolien mykner.

Fordel grønne bønner og mandler på den andre siden av stekebrettet når det gjenstår 5 min av grønnsakenes steketid. Stek i resterende tid.

TIPS: Bruk flere stekebrett ved behov.

3

Varm opp en skvett olivenolje i en stor stekepanne på middels høy varme.

Stek kylling med salt og souvlakikrydder i 2 min på hver side, eller til brunet.

Senk til middels varme og stek videre i 2-3 min på hver side, eller til gjennomstekt.

TIPS: Kyllingen er ferdig når kjøttet er hvitt og uten antydninger av rødt.

4

Skyll salat.

Skjær sitron i båter.

Grovhakk dill og persille.

5

Bland tahini, yoghurt, en skvett sitronsaft og en klype salt og pepper i en liten skål.

Bland perlebygg, urter, tranebær, en skvett sitronsaft og salat sammen.

Skjær kylling i skiver.

TIPS: Tilsett eventuelt en skvett olivenolje i salaten.

6

Anrett salat, bakte grønnsaker og kylling i dype tallerkener.

Topp med tahinidressing og dryss over mandler.