Her får du en mettende måltidssalat med pepperkrydret perlebygg, tranebær, dill og persille. Salaten toppes med ovnsbakte grønne bønner, brokkoli, rødbeter og gyllenstekt kylling. Et dryss grovhakkede mandler og en kremet tahinidressing gjør retten komplett.
Les etiketten på produktet for å finne informasjon om ingredienser og allergener. Vennligst sjekk ingredienser du allerede har hjemme for å sikre at de passer til dine allergi- og kostholdsbehov.
150 g
Perlebygg
60 g
Salatblanding
1 stk
Dill
1 stk
Bladpersille
2 stk
Rødbete
75 g
Grønne bønner
20 g
Mandler
12.5 g
Tahini
75 g
Yoghurt
125 g
Brokkoli
1 stk
Sitron
300 g
Kyllingbryst
20 g
Tranebær
¼ ts
Salt til grønnsaker
¼ ts
Salt til rotgrønnsaker
¼ ts
Salt til kjøtt
Forvarm ovnen til 240°C/220°C (varmluft).
Skjær rødbete (uskrelt) i 2 cm store biter. Fordel på den ene siden av et stekebrett med bakepapir. Drypp over en skvett olivenolje, krydre med salt og en klype pepper og bland godt. Bak i ovnen i 25-35 min, eller til myknet.
Kok opp en stor kjele med saltet vann. Tilsett perlebygg og senk til middels lav varme. Kok i 18-22 min, eller til 'al dente'. Hell ut vannet og vend perlebygg med grovmalte pepperkorn.
TIPS: Bruk flere stekebrett ved behov.
TIPS: ‘Al dente’ betyr at perlebygget er mykt med litt tyggemotstand.
I mellomtiden, skjær brokkolibuketter og stilk i 2 cm store biter.
Skjær ender av grønne bønner og halver.
Grovhakk mandler.
Fordel brokkoli på midten av stekebrettet når det gjenstår 15 min av rødbetens steketid. Drypp over en skvett olivenolje, og krydre med salt og en klype pepper.
Bak i ovnen i 10-12 min, eller til brokkolien mykner.
Fordel grønne bønner og mandler på den andre siden av stekebrettet når det gjenstår 5 min av grønnsakenes steketid. Stek i resterende tid.
TIPS: Bruk flere stekebrett ved behov.
Varm opp en skvett olivenolje i en stor stekepanne på middels høy varme.
Stek kylling med salt og souvlakikrydder i 2 min på hver side, eller til brunet.
Senk til middels varme og stek videre i 2-3 min på hver side, eller til gjennomstekt.
TIPS: Kyllingen er ferdig når kjøttet er hvitt og uten antydninger av rødt.
Skyll salat.
Skjær sitron i båter.
Grovhakk dill og persille.
Bland tahini, yoghurt, en skvett sitronsaft og en klype salt og pepper i en liten skål.
Bland perlebygg, urter, tranebær, en skvett sitronsaft og salat sammen.
Skjær kylling i skiver.
TIPS: Tilsett eventuelt en skvett olivenolje i salaten.
Anrett salat, bakte grønnsaker og kylling i dype tallerkener.
Topp med tahinidressing og dryss over mandler.