1 g
Chiliflak
20 g
Finrevet ost
60 g
Spinat
(Kan inneholdeSelleri)4 g
Grønnsaksbuljong
2 stk
Hvitløk
15 g
Panko paneringsmel
(InneholderGluten, Hvete)350 g
Gnocchi
(InneholderGluten, HveteKan inneholdeSoya, Sennep)250 g
Cherrytomater
½ stk
Squash
½ stk
Rødløk
1 pose
Basilikum
½ pakke
Creme fraiche
(InneholderMelk)4 g
Middelhavsdrøm
etter behov
Smør (steg 1)
½ dl
Vann (steg 5)
Press eller finhakk hvitløk. Varm opp en klatt smør* og en smule olivenolje* i en stor stekepanne på middels høy varme. Stek halvdelen av hvitløk i 1 min, inntil gylden og velduftende. Tilsett panko [1/2 pose, 2P] og stek under omrøring inntil gylden og sprø, 2-3 min. Krydre med en klype salt* og pepper* og sett til side på en tallerken. Skyll stekepannen.
Varm opp en god skvett olivenolje* i samme stekepanne på middels høy varme. Stek gnocchi under omrøring inntil gyldne, 6-8 min. Krydre med en klype salt* og pepper* og overfør til en tallerken. TIPS: Tilsett mer olivenolje* hvis gnocchi setter seg fast i pannen. TIPS: Gnocchi skal ikke kokes innen steking.
Del cherrytomater i to. Rens squash [1/2, 2P] og skjær i fire deler på langs og deretter i terninger. Skjær løk [1/2, 2P] i tynne skiver. Plukk og grovhakk basilikum.
Varm opp en ny skvett olivenolje* i samme stekepanne på middels høy varme. Tilsett løk og squash og stek i 3-4 min, eller til squash begynner å få farge. Tilsett tomat, Middelhavsdrøm og resterende hvitløk og stek i ytterligere 3-4 min.
Senk til middels varme og tilsett basilikum, creme fraiche [1/2 pakke, 2P], vann* [1/2 dl | 1 dl], grønnsaksbuljong og en klype chili. La simre under omrøring i 1-2 min. Smak til med salt* og pepper*. Tilsett gnocchi og spinat og bland sammen inntil det hele er dekket av saus.
Anrett gnocchi i skåler (sørg for å få all saus med). Top med revet hardost, hvitløkspangrattato og smak til med en klype chili.