Skip to main content
Pannestekt andebryst og rødvinssaus

Pannestekt andebryst og rødvinssaus

med kjørvelpotet og squashsalat

Unn deg selv et luksusmåltid med vår oppskrift på pannestekt andebryst i rødvinssaus. Premiumretten kombinerer smaker og ingredienser i øverste klasse, og vi kan friste med smør- og kjørvelvendte poteter og en sprø squashsalat med ristede pinjekjerner og reddiker som tilbehør.

Tags:
Comfort Food
Allergener:
Sulfitter

Les etiketten på produktet for å finne informasjon om ingredienser og allergener. Vennligst sjekk ingredienser du allerede har hjemme for å sikre at de passer til dine allergi- og kostholdsbehov.

Samlet tid30 minutter
25 minutter
NivåEnkel

Ingredienser

Antall porsjoner

400 g

Småpoteter

1 stk

Kjørvel

10 g

Pinjekjerner

(Kan inneholde spor av: Hvete, Sesam, Rug, Peanøtter, Spelt, Gluten, Nødder, Bygg, Havre)

1 stk

Squash

40 g

Ruccola

1 stk

Citrus

340 g

Andebryst, sous vide

60 g

Rødvinssaus

(Inneholder: Sulfitter)

75 g

Reddiker

Ikke inkludert i matkassen din

1 ss

Olje til salat

¼ ts

Salt til salat

1 ss

Smør til poteter

1 ss

Smør til saus

1 ss

Vann til saus

¼ ts

Salt til saus

Næringsinnhold

Kalorier794 kcal
Energi (kj)3321 kj
Fett50 g
Mettet fett17.7 g
Karbohydrater44.7 g
Sukker9.1 g
Fiber7.9 g
Protein38.2 g
Natrium0.4 mg
Potassium86.9 mg
Calcium4.5 mg

Framgangsmåte

Kok potet
1

Ta andebryst ut av kjøleskapet for å oppnå romtemperatur.

Kok opp en mellomstor kjele med saltet vann.

Kok potet i 12-15 min, eller til de enkelt kan deles med kniv.

Hell ut vannet og krydre potet med en klype salt og pepper. Sett til side under lokk.

Rist pinjekjerner
2

I mellomtiden, varm opp en stor stekepanne på middels høy varme.

Rist pinjekjerner i 3-4 min, eller til gylne.

Sett til side i en liten skål.

Bland salat
3

I mellomtiden, skyll ruccola.

Halver sitrusfrukt.

Skjær reddiker i tynne skiver.

Skrell squash i lange bånd med en potetskreller.

Bland ruccola, reddiker, squash, pinjekjerner, en skvett sitrusfruktsaft, olivenolje, salt og en klype pepper i en stor skål.

Stek andebryst
4

Skjær et sikksakkmønster i skinnsiden. Tørk med kjøkkenpapir og krydre med en klype salt.

Legg med skinnsiden ned i en kald, tørr stekepanne og sett på høy varme. Stek i 3 min, til skinnet er gyllent og sprøtt.

Senk til middels varme, og stek i 1 min, til gjennomvarm.

TIPS: Andebrystet blir ekstra sprøtt av å starte stekeprosessen i en kald panne.

Lag saus
5

I mellomtiden, grovhakk kjørvel.

Vend potet med kjørvel og saus i kjelen til smøret smelter.

Varm opp samme stekepanne på middels varme. Tilsett rødvinssaus, smør, vann, salt og en klype pepper. La småkoke i 1 min, eller til gjennomvarmet.

Skjær andebryst i skiver.

Server
6

Anrett andebryst, potet, salat og saus på tallerkener.

Meal right image

Utforsk lignende oppskrifter

Meal left image