Unn deg selv et luksusmåltid med vår oppskrift på pannestekt andebryst i rødvinssaus. Premiumretten kombinerer smaker og ingredienser i øverste klasse, og vi kan friste med smør- og kjørvelvendte poteter og en sprø squashsalat med ristede pinjekjerner og reddiker som tilbehør.
Les etiketten på produktet for å finne informasjon om ingredienser og allergener. Vennligst sjekk ingredienser du allerede har hjemme for å sikre at de passer til dine allergi- og kostholdsbehov.
400 g
Småpoteter
1 stk
Kjørvel
10 g
Pinjekjerner
(Kan inneholde spor av: Hvete, Sesam, Rug, Peanøtter, Spelt, Gluten, Nøtter, Bygg, Havre)
1 stk
Squash
40 g
Ruccola
1 stk
Sitron
340 g
Andebryst, sous vide
60 g
Rødvinssaus
(Inneholder: Sulfitter)
75 g
Reddiker
1 ss
Olje til salat
¼ ts
Salt til salat
1 ss
Smør til poteter
1 ss
Smør til saus
1 ss
Vann til saus
¼ ts
Salt til saus
Ta andebryst ut av kjøleskapet for å oppnå romtemperatur.
Kok opp en mellomstor kjele med saltet vann.
Kok potet i 12-15 min, eller til de enkelt kan deles med kniv.
Hell ut vannet og krydre potet med en klype salt og pepper. Sett til side under lokk.
I mellomtiden, varm opp en stor stekepanne på middels høy varme.
Rist pinjekjerner i 3-4 min, eller til gylne.
Sett til side i en liten skål.
I mellomtiden, skyll ruccola.
Halver sitron.
Skjær reddiker i tynne skiver.
Skrell squash i lange bånd med en potetskreller.
Bland ruccola, reddiker, squash, pinjekjerner, en skvett sitronsaft, olivenolje, salt og en klype pepper i en stor skål.
Skjær et sikksakkmønster i skinnsiden. Tørk med kjøkkenpapir og krydre med en klype salt.
Legg med skinnsiden ned i en kald, tørr stekepanne og sett på høy varme. Stek i 3 min, til skinnet er gyllent og sprøtt.
Senk til middels varme, og stek i 1 min, til gjennomvarm.
TIPS: Andebrystet blir ekstra sprøtt av å starte stekeprosessen i en kald panne.
I mellomtiden, grovhakk kjørvel.
Vend potet med kjørvel og saus i kjelen til smøret smelter.
Varm opp samme stekepanne på middels varme. Tilsett rødvinssaus, smør, vann, salt og en klype pepper. La småkoke i 1 min, eller til gjennomvarmet.
Skjær andebryst i skiver.
Anrett andebryst, potet, salat og saus på tallerkener.