Unn deg selv et luksusmåltid med vår oppskrift på pannestekt andebryst i rødvinssaus. Premiumretten kombinerer smaker og ingredienser i øverste klasse, og vi kan friste med smør- og kjørvelvendte poteter og en sprø squashsalat med ristede pinjekjerner som tilbehør.
Les etiketten på produktet for å finne informasjon om ingredienser og allergener. Vennligst sjekk ingredienser du allerede har hjemme for å sikre at de passer til dine allergi- og kostholdsbehov.
400 g
Småpoteter
1 stk
Kjørvel
10 g
Pinjekjerner
1 stk
Squash
40 g
Ruccola
1 stk
Sitron
340 g
Andebryst, sous vide
60 g
Rødvinssaus
1 ss
Olje til salat
¼ ts
Salt til salat
1 ss
Smør til poteter
1 ss
Smør til saus
1 ss
Vann til saus
¼ ts
Salt til saus
Ta andebryst ut av kjøleskapet så det blir romtemperert.
Kok opp en mellomstor kjele med saltet vann.
Kok potet i 12-15 min, eller til de enkelt kan deles med kniv.
Hell av vannet og krydre potet med en klype salt og pepper. Sett til side under lokk.
Varm opp en stor stekepanne på middels høy varme.
Rist pinjekjerner i 3-4 min, eller til gylne.
Sett til side i en liten skål.
I mellomtiden, skyll ruccola.
Halver sitron.
Skrell squash i lange bånd med en potetskreller.
Bland ruccola, squash, pinjekjerner, en skvett sitronsaft, olivenolje, salt og en klype pepper i en stor skål.
Skjær et sikksakkmønster i skinnsiden. Tørk med kjøkkenpapir og krydre med en klype salt.
Legg med skinnsiden ned i en kald, tørr stekepanne og sett på høy varme. Stek i 3 min, til skinnet er gyllent og sprøtt.
Senk til middels varme, og stek i 1 min, til gjennomvarm.
TIPS: Andebrystet blir ekstra sprøtt av å starte stekeprosessen i en kald panne.
I mellomtiden, grovhakk kjørvel.
Vend potet med kjørvel og saus i kjelen til smøret smelter.
Varm opp samme stekepanne på middels varme. Tilsett rødvinssaus, smør, vann, salt og en klype pepper. La småkoke i 1 min, eller til gjennomvarmet.
Skjær andebryst i skiver.
Anrett andebryst, potet, salat og saus på tallerkener.