Nyt havets deilige smaker med vår dillpanerte hyse. Vi serverer fisken med sprøstekte rotfruktfries og en enkel tomatsalat, og topper det hele med en kremet remuladesaus og presset sitronsaft.
Les etiketten på produktet for å finne informasjon om ingredienser og allergener. Vennligst sjekk ingredienser du allerede har hjemme for å sikre at de passer til dine allergi- og kostholdsbehov.
2 stk
Pastinakk
1 stk
Knollselleri
1 stk
Rødbete
2 g
Grovmalt pepper
1 stk
Dill
25 g
Panko paneringsmel
250 g
Hyse
1 stk
Salat
1 stk
Tomat
1 stk
Sitron
75 g
Remulade
½ ts
Salt til rotgrønnsaker
1 ss
Mel til panering
¼ ts
Salt til panering
1 stk
Egg til panering
¼ ts
Salt til fisk
1 ss
Olje til steking
1 ss
Olje til salat
¼ ts
Salt til salat
Forvarm ovnen til 240°C/220°C (varmluft).
Skrell knollselleri.
Skjær knollselleri, rødbete (uskrelt) og pastinakk (uskrelt) i 1 cm tynne staver.
Fordel rotfrukter på et stekebrett med bakepapir. Drypp over en skvett olivenolje, krydre med grovmalt pepper og salt, og bland godt.
Bak i ovnen i 25-35 min, eller til gylne og myke.
TIPS: Bruk flere stekebrett ved behov.
Finhakk dill.
Bland hvetemel, salt og en klype pepper i en dyp tallerken.
Pisk egg i en ny dyp tallerken.
Bland panko og dill i en tredje dyp tallerken.
Tørk fisk med kjøkkenpapir og krydre med salt.
Vend fisk først i hvetemel, deretter i egg og til slutt i panko.
TIPS: Har du ikke egg, kan du bruke 2 ss melk.
Dekk bunnen av en stor stekepanne med olivenolje og varm opp på middels høy varme.
Stek fisk i 2-3 min på hver side, eller til gyllen og gjennomstekt.
Legg til side på en tallerken med kjøkkenpapir og krydre med en klype salt.
TIPS: Fisken er ferdig når kjøttet er melkehvitt og matt.
I mellomtiden, grovhakk tomat.
Skjær rotdelen av salat og grovhakk bladene.
Bland salat, tomat, olivenolje, salt og en klype pepper i en mellomstor skål.
Skjær sitron i båter.
Anrett rotfruktfries, fisk og salat på tallerkener.
Server med en klatt remuladesaus og sitronbåter.