Piff opp hverdagen med en ordentlig god middag! Pankopanert svinekjøtt blir garantert en slager rundt middagsbordet, og denne varianten serveres med en kremet potetmos med ost og rømme samt en rask avokadosalat med balsamico. Det hele toppes med en deilig persillesaus.
Les etiketten på produktet for å finne informasjon om ingredienser og allergener. Vennligst sjekk ingredienser du allerede har hjemme for å sikre at de passer til dine allergi- og kostholdsbehov.
25 g
Panko paneringsmel
4 g
Mamas Favoritt
75 ml
Rømme
4 g
Kyllingbuljong
12 ml
Balsamico
50 g
Revet gouda
20 g
Finrevet ost
300 g
Svin ytrefilet
1 stk
Kruspersille
500 g
Bakepotet
1 stk
Avokado
150 g
Spisskål, skåret
¼ ts
Salt til mos
1 dl
Spart potetvann
1 stk
Egg til panering
¼ ts
Salt til panering
1 ss
Olje til steking
½ ss
Olje til dressing
1.5 dl
Vann til saus
½ ss
Mel til saus
1 ss
Smør til steking
Kok opp en mellomstor kjele med saltet vann.
Skrell og skjær potet i 2 cm store biter.
Kok potet i 11-13 min, eller til de enkelt kan deles med kniv.
Spar litt kokevann i en kopp og hell av resten.
Legg potetene tilbake i kjelen og mos med finrevet ost, gouda, halvparten av rømmen, salt og en klype pepper.
Tilsett litt av kokevannet til mosen har ønsket konsistens. Sett til side under lokk.
I mellomtiden, pisk egg i en dyp tallerken.
Bland panko, Mamas Favoritt, salt og en stor klype pepper i en ny dyp tallerken.
Vend kjøtt først i egg og deretter i panko. Legg til side på en tallerken.
Dekk bunnen av en stor stekepanne med olivenolje og varm opp på middels høy varme.
Stek kjøtt i 3-4 min på hver side, eller til gyllent og gjennomstekt.
Legg til side på en tallerken med kjøkkenpapir.
TIPS: Tilsett ekstra olivenolje ved behov, så kjøttet ikke brenner seg fast. Stek i omganger hvis det blir trangt.
Halver avokado, fjern stein og grav ut innmaten med en skje. Skjær i 2 cm store biter.
Finhakk persille.
Pisk sammen balsamico, olivenolje og en klype salt i en mellomstor skål.
Vend avokado, kål og halvparten av persillen i skålen.
Pisk sammen vann, kyllingbuljong og mel til en glatt røre i en liten skål.
Smelt smør i samme stekepanne (tørk av den først) på midels varme.
Tilsett melblandingen og la småkoke i 2-3 min, eller til tyknet.
Ta stekepannen av varmen. Bland inn resterende persille og rømme.
Anrett potetmos, kjøtt og salat på tallerkener.
Topp kjøtt og mos med saus.