
Gi den største familieklassikeren en vegetarisk vri med vegetardeig og en haug av grønnsaker! Vi gjør det ekstra enkelt ved å rive ferske lasagneplater rett i sausen. Resultatet er en rustikk og smakfull lasagne toppet med fersk basilikum og ricotta.
Les etiketten på produktet for å finne informasjon om ingredienser og allergener. Vennligst sjekk ingredienser du allerede har hjemme for å sikre at de passer til dine allergi- og kostholdsbehov.
200 g
Ferske Lasagneplater
(Inneholder: Egg, Gluten, Hvete Kan inneholde spor av: Sennep, Soya)
390 g
Hakkede tomater
1 stk
Løk
1 stk
Hvitløk
4 g
Hvitløksflørt
20 ml
Soyasaus
(Inneholder: Gluten, Soya)
1 stk
Basilikum
180 g
Vegetardeig
(Inneholder: Gluten, Soya, Bygg)
100 g
Ricotta
(Inneholder: Melk)
40 g
Parmigiano Reggiano
(Inneholder: Melk)
1 ss
Smør til steking
¼ ts
Salt til vegetarprotein
1 dl
Vann til saus
½ ts
Sukker til saus

Forvarm ovnen til 200°C/200°C (varmluft).
Skjær løk i tynne skiver.
Finhakk eller press hvitløk.

Smelt smør i en stor stekepanne på middels høy varme.
Stek vegetardeig og løk med salt i 4-5 min, eller til brunet.
Tilsett hvitløk og Hvitløksflørt og stek videre i 1 min, eller til velduftende.
Tilsett hakkede tomater, soyasaus, vann og sukker, og bland godt.

Riv lasagneplater i grove biter og vend i sausen.

Overfør til en ildfast form og topp med finrevet ost.
Bak i ovnen i 15-20 min, eller til osten er gyllen.

I mellomtiden, plukk og grovhakk basilikumblad.

La lasagnen avkjøles litt før servering.
Topp med basilikum og ricotta.