Skip to main content
Rustikk vegetarlasagne

Rustikk vegetarlasagne

med ricotta og fersk basilikum

Gi den største familieklassikeren en vegetarisk vri med vegetardeig og en haug av grønnsaker! Vi gjør det ekstra enkelt ved å rive ferske lasagneplater rett i sausen. Resultatet er en rustikk og smakfull lasagne toppet med fersk basilikum og ricotta.

Tags:
Kort forberedelse
Allergener:
Egg
Gluten
Hvete
Soya
Bygg
Melk

Les etiketten på produktet for å finne informasjon om ingredienser og allergener. Vennligst sjekk ingredienser du allerede har hjemme for å sikre at de passer til dine allergi- og kostholdsbehov.

Samlet tid35 minutter
10 minutter
NivåEnkel

Ingredienser

Antall porsjoner

200 g

Ferske Lasagneplater

(Inneholder: Egg, Gluten, Hvete Kan inneholde spor av: Sennep, Soya)

390 g

Hakkede tomater

1 stk

Løk

1 stk

Hvitløk

4 g

Hvitløksflørt

20 ml

Soyasaus

(Inneholder: Gluten, Soya)

1 stk

Basilikum

180 g

Vegetardeig

(Inneholder: Gluten, Soya, Bygg)

100 g

Ricotta

(Inneholder: Melk)

40 g

Parmigiano Reggiano

(Inneholder: Melk)

Ikke inkludert i matkassen din

1 ss

Smør til steking

¼ ts

Salt til vegetarprotein

1 dl

Vann til saus

½ ts

Sukker til saus

Næringsinnhold

Kalorier743 kcal
Energi (kj)3109 kj
Fett28 g
Mettet fett13.7 g
Karbohydrater75.3 g
Sukker15.4 g
Fiber13.4 g
Protein41.3 g
Kolesterol16.6 mg
Natrium1510 mg
Potassium20 mg
Calcium231 mg

Framgangsmåte

Forbered grønnsaker
1

Forvarm ovnen til 200°C/200°C (varmluft).

Skjær løk i tynne skiver.

Finhakk eller press hvitløk.

Lag saus
2

Smelt smør i en stor stekepanne på middels høy varme.

Stek vegetardeig og løk med salt i 4-5 min, eller til brunet.

Tilsett hvitløk og Hvitløksflørt og stek videre i 1 min, eller til velduftende.

Tilsett hakkede tomater, soyasaus, vann og sukker, og bland godt.

Tilsett lasagneplater
3

Riv lasagneplater i grove biter og vend i sausen.

Gratiner lasagne
4

Overfør til en ildfast form og topp med finrevet ost.

Bak i ovnen i 15-20 min, eller til osten er gyllen.

Plukk basilikum
5

I mellomtiden, plukk og grovhakk basilikumblad.

Server
6

La lasagnen avkjøles litt før servering.

Topp med basilikum og ricotta.