Skip to main content
Smuldrepai med pære, eple og hasselnøtter

Smuldrepai med pære, eple og hasselnøtter

Delevennlig rett | med kanel og creme fraiche

Lekre og enkle oppskrifter til hverdagens små øyeblikk. Hver oppskrift har enkle instruksjoner med kun 4 trinn og alle ingrediensene du trenger til en delevennlig rett. En lun og deilig dessert der søte pærer og epler med et dryss kanel toppes med en sprø smuldredeig med hasselnøtter. Serveres med vispet creme fraiche som gir en fin balanse til den søte frukten. Godt egnet til enhver anledning.

Allergener:
Nødder
Havre
Hvete
Melk

Les etiketten på produktet for å finne informasjon om ingredienser og allergener. Vennligst sjekk ingredienser du allerede har hjemme for å sikre at de passer til dine allergi- og kostholdsbehov.

Samlet tid30 minutter
10 minutter
NivåEnkel

Ingredienser

Antall porsjoner

3 stk

Pære

2 stk

Eple

40 g

Hasselnøtter

(Inneholder: Nødder Kan inneholde spor av: Bygg, Gluten, Havre, Peanøtter, Rug, Sesam, Spelt, Hvete)

100 g

Havregryn

(Inneholder: Havre, Hvete Kan inneholde spor av: Sesam, Gluten, Kamut, Spelt, Rug, Peanøtter, Hvete, Bygg, Nødder)

150 ml

Creme fraiche

(Inneholder: Melk)

Ikke inkludert i matkassen din

3 ss

Sukker til crumble

5 ss

Smør til crumble

1 ss

Mel til crumble

1 ss

Vann til frukt

1 ts

Sukker til frukt

Næringsinnhold

Kalorier1066 kcal
Energi (kj)4459 kj
Fett72.6 g
Mettet fett36.7 g
Karbohydrater82.8 g
Sukker44 g
Protein12.7 g
Natrium0 mg

Framgangsmåte

1

Forvarm ovnen til 220 °C (200 °C varmluft).

Tilsett hvetemel, smør og sukker i en stor bolle.

Grovhakk hasselnøtter.

Bruk fingrene til å blande til det ligner klebrig smuldredeig. Rør inn havregryn og hasselnøtter.

2

Skrell eple og pære, fjern kjerner og skjær i små biter.

Bland eple, pære, vann, kanel, sukker og en klype salt i en mellomstor ildfast form.

Topp med smuldredeig.

Stek smuldrepaien i 20-25 minutter, til toppen er gyllen og frukten myk.

Tips: Frukten er ferdig når du enkelt kan stikke en gaffel gjennom den.

3

I mellomtiden, cisp creme fraiche i en liten skål i 1-2 min, til tyknet.

4

Anrett smuldrepai i skåler og topp med en klatt vispet creme fraiche.

Meal right image

Utforsk lignende oppskrifter

Meal left image