Lekre og enkle oppskrifter til hverdagens små øyeblikk. Hver oppskrift har enkle instruksjoner med kun 4 trinn og alle ingrediensene du trenger til en delevennlig rett. En lun og deilig dessert der søte pærer og epler med et dryss kanel toppes med en sprø smuldredeig med hasselnøtter. Serveres med vispet creme fraiche som gir en fin balanse til den søte frukten. Godt egnet til enhver anledning.
Les etiketten på produktet for å finne informasjon om ingredienser og allergener. Vennligst sjekk ingredienser du allerede har hjemme for å sikre at de passer til dine allergi- og kostholdsbehov.
3 stk
Pære
2 stk
Eple
40 g
Hasselnøtter
(Inneholder: Nødder Kan inneholde spor av: Bygg, Gluten, Havre, Peanøtter, Rug, Sesam, Spelt, Hvete)
100 g
Havregryn
(Inneholder: Havre, Hvete Kan inneholde spor av: Sesam, Gluten, Kamut, Spelt, Rug, Peanøtter, Hvete, Bygg, Nødder)
150 ml
Creme fraiche
(Inneholder: Melk)
3 ss
Sukker til crumble
5 ss
Smør til crumble
1 ss
Mel til crumble
1 ss
Vann til frukt
1 ts
Sukker til frukt
Forvarm ovnen til 220 °C (200 °C varmluft).
Tilsett hvetemel, smør og sukker i en stor bolle.
Grovhakk hasselnøtter.
Bruk fingrene til å blande til det ligner klebrig smuldredeig. Rør inn havregryn og hasselnøtter.
Skrell eple og pære, fjern kjerner og skjær i små biter.
Bland eple, pære, vann, kanel, sukker og en klype salt i en mellomstor ildfast form.
Topp med smuldredeig.
Stek smuldrepaien i 20-25 minutter, til toppen er gyllen og frukten myk.
Tips: Frukten er ferdig når du enkelt kan stikke en gaffel gjennom den.
I mellomtiden, cisp creme fraiche i en liten skål i 1-2 min, til tyknet.
Anrett smuldrepai i skåler og topp med en klatt vispet creme fraiche.