topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Chili con carne

Chili con carne

med sprø tortillachips og srirachadressing

En meksikansk klassiker som hele familien kommer til å elske. Chili con carne med svarte bønner, hakkede tomater, rødløk og Tex-Mex-krydder. Serveres med sprø tortillachips, sterk jalapeno og en kremet srirachadressing.

Tags:
Rask
Hvetefri
Sterk
Allergener:
Melk

Les etiketten på produktet for å finne informasjon om ingredienser og allergener. Vennligst sjekk ingredienser du allerede har hjemme for å sikre at de passer til dine allergi- og kostholdsbehov.

Samlet tid15 minutter
15 minutter
VanskelighetsgradMedium

Ingredienser

Antall porsjoner

4 g

Kjøttbuljong

1 pakke

Svarte bønner

250 g

Kjøttdeig av storfe

1 pakke

Hakkede tomater m. hvitløk & løk

½ stk

Jalapeno

75 g

Tortillachips

(Kan inneholde Melk)

10 g

Sriracha

5 g

Tex-Mex

75 g

Yoghurt

(Inneholder Melk)

Ikke inkludert i matkassen din

1 ss

Olivenolje (steg 3)

½ ts

Salt (steg 3)

½ dl

Vann (steg 4)

sideBannerName

Næringsinnhold

Kalorier742 kcal
Energi (kj)3104 kj
Fett40.7 g
Mettet fett12.8 g
Karbohydrater52 g
Sukker23.5 g
Protein37.4 g
Natrium1200 mg

Redskaper

Stor kjele

Framgangsmåte

 Forbered råvarer
1

Fjern frøene og finhakk jalapeño [1/2 stk, 2P].

Forbered svarte bønner
2

Skyll svarte bønner under kaldt vann i en sil.

Kok chili
3

Varm opp olivenolje [1 ss | 2 ss] i en stor kjele på middels høy varme.

Tilsett kjøttdeig, Tex-Mex, salt [1/2 ts | 1 ts] og en klype pepper. Stek under omrøring i 5-7 min, til gyllen og gjennomstek.

VIKTIG: Kjøttet er ferdig når det er gjennomstekt og uten antydninger av rødt.

La putre
4

Tilsett hakkede tomater, halvparten av jalapeñoen, svarte bønner, kjøttbuljong og vann [1/2 dl | 1 dl] og bland godt. La småkoke i 8-10 min. Krydre med en klype salt og pepper.

TIPS: Tilsett jalapeno etter smak - det er sterkt.

Bland srirachadressing
5

Bland yoghurt og sriracha [1/2 pakke, 2P] i en liten skål. Krydre med en klype salt og pepper.

Server
6

Anrett chili con carne i dype tallerkener.

Topp med srirachadressing og jalapeñoskiver.

Server tortillachips ved siden av.