
Chili con carne
med sprø tortillachips og srirachadressing
En meksikansk klassiker som hele familien kommer til å elske. Chili con carne med svarte bønner, hakkede tomater, rødløk og Tex-Mex-krydder. Serveres med sprø tortillachips, sterk jalapeno og en kremet srirachadressing.
Les etiketten på produktet for å finne informasjon om ingredienser og allergener. Vennligst sjekk ingredienser du allerede har hjemme for å sikre at de passer til dine allergi- og kostholdsbehov.
Ingredienser
4 g
Kjøttbuljong
1 pakke
Svarte bønner
250 g
Kjøttdeig
1 pakke
Hakkede tomater m. hvitløk & løk
½ stk
Jalapeno
75 g
Tortillachips
(Kan inneholde Melk)
10 g
Sriracha
5 g
Tex-Mex
75 g
Yoghurt
(Inneholder Melk)
Ikke inkludert i matkassen din
1 ss
Olivenolje (steg 3)
½ ts
Salt (steg 3)
½ dl
Vann (steg 4)
Framgangsmåte

Fjern frøene og finhakk jalapeño [1/2 stk, 2P].

Skyll svarte bønner under kaldt vann i en sil.

Varm opp olivenolje [1 ss | 2 ss] i en stor kjele på middels høy varme.
Tilsett kjøttdeig, Tex-Mex, salt [1/2 ts | 1 ts] og en klype pepper. Stek under omrøring i 5-7 min, til gyllen og gjennomstek.
VIKTIG: Kjøttet er ferdig når det er gjennomstekt og uten antydninger av rødt.

Tilsett hakkede tomater, halvparten av jalapeñoen, svarte bønner, kjøttbuljong og vann [1/2 dl | 1 dl] og bland godt. La småkoke i 8-10 min. Krydre med en klype salt og pepper.
TIPS: Tilsett jalapeno etter smak - det er sterkt.

Bland yoghurt og sriracha [1/2 pakke, 2P] i en liten skål. Krydre med en klype salt og pepper.

Anrett chili con carne i dype tallerkener.
Topp med srirachadressing og jalapeñoskiver.
Server tortillachips ved siden av.