topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Chili con carne

Chili con carne

med sprø tortillachips og srirachadressing

En meksikansk klassiker som hele familien kommer til å elske. Chili con carne med svarte bønner, hakkede tomater, rødløk og Tex-Mex-krydder. Serveres med sprø tortillachips, mild mozzarella, sterk jalapeno og en kremet srirachadressing.

Tags:
Rask
Hvetefri
Sterk
Allergener:
Melk

Les etiketten på produktet for å finne informasjon om ingredienser og allergener. Vennligst sjekk ingredienser du allerede har hjemme for å sikre at de passer til dine allergi- og kostholdsbehov.

Samlet tid15 minutter
15 minutter
VanskelighetsgradMedium

Ingredienser

Antall porsjoner

4 g

Kjøttbuljong

1 pakke

Svarte bønner

250 g

Kjøttdeig av storfe

1 pakke

Hakkede tomater m. hvitløk & løk

50 g

Revet mozzarella

(Inneholder Melk)

½ stk

Jalapeno

75 g

Tortillachips

(Kan inneholde Melk)

10 g

Sriracha

5 g

Tex-Mex

75 g

Yoghurt

(Inneholder Melk)

Ikke inkludert i matkassen din

1 ss

Olivenolje (steg 2)

½ dl

Vann (steg 3)

½ ts

Salt (steg 2)

sideBannerName

Næringsinnhold

Kalorier817 kcal
Energi (kj)3420 kj
Fett46.7 g
Mettet fett16.7 g
Karbohydrater52.9 g
Sukker23.6 g
Protein43.6 g
Natrium1342.6 mg

Redskaper

Stor kjele

Framgangsmåte

 Forbered råvarer
1

Skjær halvparten av jalapeño [1/2 stk, 2P] i tynne skiver og finhakk resten.

Skyll svarte bønner under kaldt vann i en sil.

TIPS: Fjern frøene fra jalapeñoen hvis du ønsker en mindre sterk rett.

Stek kjøttdeig
2

Varm opp olivenolje [1 ss | 2 ss] i en stor kjele på middels høy varme.

Tilsett kjøttdeig, Tex-Mex, salt [1/2 ts | 1 ts] og en klype pepper. Stek under omrøring i 5-7 min, til gyllen og gjennomstek.

VIKTIG: Kjøttet er ferdig når det er gjennomstekt og uten antydninger av rødt.

Kok chili
3

Tilsett hakkede tomater, finhakket jalapeño, svarte bønner, kjøttbuljong, vann [1/2 dl | 1 dl] og en klype salt og pepper. Bland godt.

La putre
4

La putre under lokk i 8-10 min.

Ta kjelen av varmen. Smak til med salt og pepper.

Bland srirachadressing
5

Bland yoghurt og sriracha [1/2 pakke, 2P] i en liten skål. Krydre med en klype salt og pepper.

Server
6

Anrett chili con carne i dype tallerkener.

Topp med srirachadressing, revet mozzarella og jalapeñoskiver.

Server tortillachips ved siden av.