topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Chili con carne

Chili con carne

med sprø tortillachips og srirachadressing

En meksikansk klassiker som hele familien kommer til å elske. Chili con carne med svarte bønner, hakkede tomater, rødløk og Tex-Mex-krydder. Serveres med sprø tortillachips, mild mozzarella, sterk jalapeno og en kremet srirachadressing.

Tags:
Rask
Sterk
Hvetefri
Allergener:
Melk

Les etiketten på produktet for å finne informasjon om ingredienser og allergener. Vennligst sjekk ingredienser du allerede har hjemme for å sikre at de passer til dine allergi- og kostholdsbehov.

Samlet tid15 minutter
15 minutter
VanskelighetsgradMedium

Ingredienser

Antall porsjoner

4 g

Kjøttbuljong

1 pakke

Svarte bønner

250 g

Kjøttdeig av storfe

1 pakke

Hakkede tomater m. hvitløk & løk

50 g

Revet mozzarella

(Inneholder Melk)

½ pakke

Rømme

(Inneholder Melk)

½ stk

Jalapeno

75 g

Tortillachips

(Kan inneholde Melk)

10 g

Sriracha

5 g

Tex-Mex

Ikke inkludert i matkassen din

1 ss

Olivenolje (steg 2)

½ dl

Vann (steg 3)

sideBannerName

Næringsinnhold

Kalorier821 kcal
Energi (kj)3437 kj
Fett46.5 g
Mettet fett16.4 g
Karbohydrater55.8 g
Sukker26.2 g
Protein47.4 g
Natrium142.6 mg

Redskaper

Stor kjele

Framgangsmåte

 Forbered råvarer
1

Skjær halvparten av jalapeño [1/2 stk, 2P] i tynne skiver og finhakk resten. Skyll svarte bønner under kaldt vann* i en sil. TIPS: Fjern frøene fra jalapeñoen hvis du ønsker en mindre sterk rett.

Stek kjøttdeig
2

Varm opp en skvett olivenolje* [1 ss | 2 ss] i en stor kjele på middels høy varme. Tilsett kjøttdeig, Tex-Mex, en klype salt* og pepper*. Stek under omrøring i 5-7 min, til gylden og gjennomstek. VIKTIG: Kjøttet er ferdig når det er gjennomstekt og uten antydninger av rødt.

Kok chili
3

Tilsett hakkede tomater, hakket jalapeño, svarte bønner, kjøttbuljong, vann* [1/2 dl | 1 dl] og en klype salt* og pepper*. Bland godt.

La putre
4

La putre under lokk i 8-10 min. Ta kjelen av varmen. Smak til med salt* og pepper*.

Bland srirachadressing
5

Bland rømme [1/2 pakke, 2P] og sriracha [1/2 pakke, 2P] i en liten skål. Krydre med en klype salt* og pepper*.

Server
6

Anrett chili con carne i dype tallerkener. Topp med srirachadressing, revet mozzarella, og jalapeñoskiver. Server tortillachips til å dyppe med.

Meal right image

Utforsk lignende oppskrifter

Meal left image