HelloFresharrow right iconarrow right iconRecipesarrow right iconarrow right iconChili Con Carne
topBanner
Chili con carne

Chili con carne

med sprø tortillachips og srirachadressing

En meksikansk klassiker som hele familien kommer til å elske. Chili con carne med svarte bønner, hakkede tomater, rødløk og Tex-Mex-krydder. Serveres med sprø tortillachips, mild mozzarella, sterk jalapeno og en kremet srirachadressing.

Tags:One PotSterkRaskLett å lage
Allergener:melk

Les etiketten på produktet for å finne informasjon om ingredienser og allergener. Vennligst sjekk ingredienser du allerede har hjemme for å sikre at de passer til dine allergi- og kostholdsbehov.

Forberedelsestid15 minutter
15 minutter
VanskelighetsgradMedium
Ingredienser
Antall porsjoner
2
4
Ingredienserarrow down iconarrow down icon
Antall porsjoner
2
4

4 g

Kjøttbuljong

1 pakke

Svarte bønner

250 g

Kjøttdeig

1 pakke

Hakkede tomater m. hvitløk & løk

50 g

Revet mozzarella

(Inneholdermelk)

75 g

Rømme

(Inneholdermelk)

½ stk

Jalapeno

75 g

Tortillachips

10 g

Sriracha

5 g

Tex-Mex

Ikke inkludert i matkassen din

1 ss

Olivenolje* (steg 2)

½ dl

Vann* (steg 3)

Næringsinnhold
Næringsinnholdarrow down iconarrow down icon
Per porsjon
Per 100 gr
Energi (kj)3436.8423 kj
Kalorier821.425 kcal
Fett46.5435 g
Mettet fett16.4 g
Karbohydrater55.7775 g
Sukker26.2 g
Protein47.4475 g
Natrium142.6 mg
arrow down iconarrow down icon
Stor kjele
Framgangsmåte
Framgangsmåtearrow up iconarrow up icon
1

Skjær halvparten av jalapeño [1/2 stk, 2P] i tynne skiver og finhakk resten. Skyll svarte bønner under kaldt vann* i en sil. TIPS: Fjern frøene fra jalapeñoen hvis du ønsker en mindre sterk rett.

2

Varm opp en skvett olivenolje* [1 ss | 2 ss] i en stor kjele på middels høy varme. Tilsett kjøttdeig, Tex-Mex, en klype salt* og pepper*. Stek under omrøring i 5-7 min, til gylden og gjennomstek. VIKTIG: Kjøttet er ferdig når det er gjennomstekt og uten antydninger av rødt.

3

Tilsett hakkede tomater, hakket jalapeño, svarte bønner, kjøttbuljong, vann* [1/2 dl | 1 dl] og en klype salt* og pepper*. Bland godt.

4

La putre under lokk i 8-10 min. Ta kjelen av varmen. Smak til med salt* og pepper*.

5

Bland rømme [1/2 pakke, 2P] og sriracha [1/2 pakke, 2P] i en liten skål. Krydre med en klype salt* og pepper*.

6

Anrett chili con carne i dype tallerkener. Topp med srirachadressing, revet mozzarella, og jalapeñoskiver. Server tortillachips til å dyppe med.