En meksikansk klassiker som hele familien kommer til å elske. Chili con carne med svarte bønner, hakkede tomater, rødløk og Tex-Mex-krydder. Serveres med sprø tortillachips, mild mozzarella, sterk jalapeno og en kremet srirachadressing.
Les etiketten på produktet for å finne informasjon om ingredienser og allergener. Vennligst sjekk ingredienser du allerede har hjemme for å sikre at de passer til dine allergi- og kostholdsbehov.
4 g
Kjøttbuljong
1 pakke
Svarte bønner
250 g
Kjøttdeig
1 pakke
Hakkede tomater m. hvitløk & løk
50 g
Revet mozzarella
(InneholderMelk)½ pakke
Rømme
(InneholderMelk)½ stk
Jalapeno
75 g
Tortillachips
(Kan inneholdeMelk)10 g
Sriracha
5 g
Tex-Mex
1 ss
Olivenolje (steg 2)
½ dl
Vann (steg 3)
Skjær halvparten av jalapeño [1/2 stk, 2P] i tynne skiver og finhakk resten. Skyll svarte bønner under kaldt vann* i en sil. TIPS: Fjern frøene fra jalapeñoen hvis du ønsker en mindre sterk rett.
Varm opp en skvett olivenolje* [1 ss | 2 ss] i en stor kjele på middels høy varme. Tilsett kjøttdeig, Tex-Mex, en klype salt* og pepper*. Stek under omrøring i 5-7 min, til gylden og gjennomstek. VIKTIG: Kjøttet er ferdig når det er gjennomstekt og uten antydninger av rødt.
Tilsett hakkede tomater, hakket jalapeño, svarte bønner, kjøttbuljong, vann* [1/2 dl | 1 dl] og en klype salt* og pepper*. Bland godt.
La putre under lokk i 8-10 min. Ta kjelen av varmen. Smak til med salt* og pepper*.
Bland rømme [1/2 pakke, 2P] og sriracha [1/2 pakke, 2P] i en liten skål. Krydre med en klype salt* og pepper*.
Anrett chili con carne i dype tallerkener. Topp med srirachadressing, revet mozzarella, og jalapeñoskiver. Server tortillachips til å dyppe med.