I denne herlige fiskegryta er det hysen som står i sentrum. Fiskefiletene tilberedes i en aromatisk kokossaus med ingefær, hvitløk, sitrongress og grønnsaker, og serveres med luftig jasminris. For voksne og modige barn kan retten toppes med en smaksrik miso-honning.
Les etiketten på produktet for å finne informasjon om ingredienser og allergener. Vennligst sjekk ingredienser du allerede har hjemme for å sikre at de passer til dine allergi- og kostholdsbehov.
1 stk
Vårløk
1 stk
Hvitløk
2 ts
Ingefær
180 ml
Kokosmelk
30 g
Misopasta
(Inneholder: Hvete, Soya, Gluten)
25 g
Honning
1 stk
Sitrongress
1 stk
Gulrot
1 stk
Paprika
1 stk
Løk
250 g
Hyse
(Inneholder: Fisk)
150 g
Jasminris
3 dl
Vann til ris
½ ts
Salt til ris
1 ss
Olje til steking
½ ts
Salt til grønnsaker
¼ ts
Salt til fisk
1.5 dl
Vann til saus
Kok opp en mellomstor kjele med vann.
Tilsett ris og salt. Senk til middels lav varme, og la putre under lokk i 12 min.
Ta kjelen av varmen og la hvile under lokk i 10 min.
TIPS: Ikke fjern lokket, risen skal dampes.
I mellomtiden, riv hvitløk og ingefær grovt.
Skjær paprika i 2 cm store biter.
Finhakk løk.
Skjær gulrot (uskrelt) i tynne halvmåner
Skjær vårløk i tynne skiver.
Varm opp olivenolje i en stor stekepanne på middels høy varme.
Stek paprika, løk og gulrot med salt i 3-4 min, eller til noe myknet.
Bank sitrongress med en tresleiv.
Tilsett sitrongress, hvitløk og ingefær i stekepannen og stek i 1-2 min, eller til velduftende.
Tørk fisk med kjøkkenpapir og krydre med salt og en klype pepper.
Tilset kokosmelk, fisk og vann i stekepannen med grønnsaker. La småkoke under lokk i 5-6 min.
Plukk ut sitrongress.
TIPS: Fisken er ferdig når kjøttet er melkehvitt og matt.
Bland honning og misopasta i en liten skål.
Anrett ris og fiskekarri i dype tallerkener.
Topp fisk med misohonning på voksenporsjonene.
Garner med vårløk.