Skip to main content
Miso- og honninghyse i kokossaus
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Miso- og honninghyse i kokossaus

Miso- og honninghyse i kokossaus

med grønnsaker og jasminris

I denne herlige fiskegryta er det hysen som står i sentrum. Fiskefiletene tilberedes i en aromatisk kokossaus med ingefær, hvitløk, sitrongress og grønnsaker, og serveres med luftig jasminris. For voksne og modige barn kan retten toppes med en smaksrik miso-honning.

Tags:
Barnevennlig
Rask
Melkefri
Spis meg først
Allergener:
Hvete
Soya
Gluten
Fisk

Les etiketten på produktet for å finne informasjon om ingredienser og allergener. Vennligst sjekk ingredienser du allerede har hjemme for å sikre at de passer til dine allergi- og kostholdsbehov.

Samlet tid25 minutter
25 minutter
NivåEnkel

Ingredienser

Antall porsjoner

1 stk

Vårløk

1 stk

Hvitløk

2 ts

Ingefær

180 ml

Kokosmelk

30 g

Misopasta

(Inneholder: Hvete, Soya, Gluten)

25 g

Honning

1 stk

Sitrongress

1 stk

Gulrot

1 stk

Paprika

1 stk

Løk

250 g

Hyse

(Inneholder: Fisk)

150 g

Jasminris

Ikke inkludert i matkassen din

3 dl

Vann til ris

½ ts

Salt til ris

1 ss

Olje til steking

½ ts

Salt til grønnsaker

¼ ts

Salt til fisk

1.5 dl

Vann til saus

sideBannerName

Næringsinnhold

Kalorier746 kcal
Energi (kj)3121 kj
Fett24.3 g
Mettet fett14.9 g
Karbohydrater89.1 g
Sukker21.8 g
Protein38.9 g
Natrium0.9 mg

Framgangsmåte

Kok ris
1

Kok opp en mellomstor kjele med vann.

Tilsett ris og salt. Senk til middels lav varme, og la putre under lokk i 12 min.

Ta kjelen av varmen og la hvile under lokk i 10 min.

TIPS: Ikke fjern lokket, risen skal dampes.

Forbered grønnsaker
2

I mellomtiden, riv hvitløk og ingefær grovt.

Skjær paprika i 2 cm store biter.

Finhakk løk.

Skjær gulrot (uskrelt) i tynne halvmåner

Skjær vårløk i tynne skiver.

Stek grønnsaker
3

Varm opp olivenolje i en stor stekepanne på middels høy varme.

Stek paprika, løk og gulrot med salt i 3-4 min, eller til noe myknet.

Bank sitrongress med en tresleiv.

Tilsett sitrongress, hvitløk og ingefær i stekepannen og stek i 1-2 min, eller til velduftende.

Lag karri
4

Tørk fisk med kjøkkenpapir og krydre med salt og en klype pepper.

Tilset kokosmelk, fisk og vann i stekepannen med grønnsaker. La småkoke under lokk i 5-6 min.

Plukk ut sitrongress.

TIPS: Fisken er ferdig når kjøttet er melkehvitt og matt.

Bland honningmiso
5

Bland honning og misopasta i en liten skål.

Server
6

Anrett ris og fiskekarri i dype tallerkener.

Topp fisk med misohonning på voksenporsjonene.

Garner med vårløk.