Cheeseburger med honning og bacon med ovnsbakt potet og burgerdressing
Les etiketten på produktet for å finne informasjon om ingredienser og allergener. Vennligst sjekk ingredienser du allerede har hjemme for å sikre at de passer til dine allergi- og kostholdsbehov.
300 g
Poteter
125 g
Bacon, skiver
1 stk
Tomat
1 stk
Agurk
½ stk
Salat
2 stk
Briochebrød
(Inneholder Egg, Gluten, Melk, Hvete Kan inneholde Sesam, Soya)
100 g
Majones
(Inneholder Egg, Sennep)
12 g
Sennep
(Inneholder Sennep)
25 ml
Hvitvinseddik
(Inneholder Sulfitter)
250 g
Kjøttdeig av storfe
30 g
Panko paneringsmel
(Inneholder Gluten, Hvete)
50 g
Revet mozzarella
(Inneholder Melk)
25 g
Honning
1 stk
Sprøstekt løk
(Inneholder Gluten)
¼ ts
Salt (steg 1)
¼ ts
Sukker (steg 2)
¼ ts
Salt (steg 2)
1 stk
Egg (steg 3)
½ ts
Salt (steg 3)
1 ss
Ketchup (steg 2)
Sett ovnen på 240°C/220°C (varmluft).
Skjær poteter (uskrelt) i 1 cm båter. Fordel på et stekebrett med bakepapir. Drypp over en skvett olivenolje og krydre med salt [¼ ts | ½ ts] og en klype pepper. Bland godt. Stek i ovnen i 25-30 min.
Når potetene har 15 min igjen, legg bacon på et annet stekebrett med bakepapir. Stek i ovnen i 13-15 min, til gyllen og sprø.
Skjær tomat i tynne skiver. Skrell agurk til lange bånd.
Skjær stilken av hjertesalat [½ stk, 2P], og plukk blader. Del briochebrød i to.
Bland majones, sennep, halvparten av hvitvinseddiken, ketchup [1 ss | 2 ss] og en klype salt i en skål. Sett til side til servering.
Bland agurk, resterende hvitvinseddik, sukker [¼ ts | ½ ts] og salt [¼ ts | ½ ts] i en skål. Hell i vann til agurken er dekket. Fjern vannet rett før servering.
Bland kjøttdeig, egg [1 stk | 2 stk], panko og salt [½ ts | 1 ts] i en skål.
Fukt hendene og form farsen til ca. 1 cm tykke burgere (1 stk. per pers.). Lag burgerne litt større enn brødene, de vil krympe litt under steking. Overfør til en tallerken.
Varm opp en skvett olivenolje i en stor stekepanne på middels høy varme.
Stek burgere i 4-5 min på én side.
Snu burgere, strø mozzarella over med en klype salt og pepper, og stek i ytterligere 4-5 min, til gjennomstekt og osten er smeltet.
VIKTIG: Kjøttet er ferdig når det er uten antydninger av rødt.
NÃ¥r bacon og poteter har 5 min igjen, drypp honning over bacon og bland godt. Sett tilbake i ovnen og stek i resterende 5 min.
Legg briochebrød på en rist og varm i ovnen i 4-5 min.
Smør burgerdressing på bunnen av burgerbrød.
Bygg burger med kjøtt, tomat, salat, bacon og sprøstekt løk. Lukk burgeren.
Server potetbåter, resterende burgerdressing og agurk på siden.