Cheeseburger med honning og bacon
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Cheeseburger med honning og bacon

Cheeseburger med honning og bacon

med ovnsbakte potetbåter og burgerdressing

Cheeseburger med honning og bacon med ovnsbakt potet og burgerdressing

Allergener:
Egg
Gluten
Melk
Hvete
Sennep
Sulfitter

Les etiketten på produktet for å finne informasjon om ingredienser og allergener. Vennligst sjekk ingredienser du allerede har hjemme for å sikre at de passer til dine allergi- og kostholdsbehov.

Samlet tid30 minutter
30 minutter
VanskelighetsgradEnkel

Ingredienser

Antall porsjoner

300 g

Poteter

125 g

Bacon, skiver

1 stk

Tomat

1 stk

Agurk

½ stk

Salat

2 stk

Briochebrød

(Inneholder Egg, Gluten, Melk, Hvete Kan inneholde Sesam, Soya)

100 g

Majones

(Inneholder Egg, Sennep)

12 g

Sennep

(Inneholder Sennep)

25 ml

Hvitvinseddik

(Inneholder Sulfitter)

250 g

Kjøttdeig av storfe

30 g

Panko paneringsmel

(Inneholder Gluten, Hvete)

50 g

Revet mozzarella

(Inneholder Melk)

25 g

Honning

1 stk

Sprøstekt løk

(Inneholder Gluten)

Ikke inkludert i matkassen din

¼ ts

Salt (steg 1)

¼ ts

Sukker (steg 2)

¼ ts

Salt (steg 2)

1 stk

Egg (steg 3)

½ ts

Salt (steg 3)

1 ss

Ketchup (steg 2)

sideBannerName

Næringsinnhold

Kalorier1483 kcal
Energi (kj)6203 kj
Fett91.7 g
Mettet fett28.5 g
Karbohydrater105.96 g
Sukker38.1 g
Protein58.88 g
Natrium50.5 mg

Redskaper

Bakeplate
Stekepanne

Framgangsmåte

Stek poteter og bacon
1

Sett ovnen på 240°C/220°C (varmluft).

Skjær poteter (uskrelt) i 1 cm båter. Fordel på et stekebrett med bakepapir. Drypp over en skvett olivenolje og krydre med salt [¼ ts | ½ ts] og en klype pepper. Bland godt. Stek i ovnen i 25-30 min.

Når potetene har 15 min igjen, legg bacon på et annet stekebrett med bakepapir. Stek i ovnen i 13-15 min, til gyllen og sprø.

Lag burgerdressing
2

Skjær tomat i tynne skiver. Skrell agurk til lange bånd. 

Skjær stilken av hjertesalat [½ stk, 2P], og plukk blader. Del briochebrød i to.

Bland majones, sennep, halvparten av hvitvinseddiken, ketchup [1 ss | 2 ss] og en klype salt i en skål. Sett til side til servering.

Bland agurk, resterende hvitvinseddik, sukker [¼ ts | ½ ts] og salt [¼ ts | ½ ts] i en skål. Hell i vann til agurken er dekket. Fjern vannet rett før servering.

Lag burgere
3

Bland kjøttdeig, egg [1 stk | 2 stk], panko og salt [½ ts | 1 ts] i en skål.

Fukt hendene og form farsen til ca. 1 cm tykke burgere (1 stk. per pers.). Lag burgerne litt større enn brødene, de vil krympe litt under steking. Overfør til en tallerken.

Stek burgere
4

Varm opp en skvett olivenolje i en stor stekepanne på middels høy varme.

Stek burgere i 4-5 min på én side.

Snu burgere, strø mozzarella over med en klype salt og pepper, og stek i ytterligere 4-5 min, til gjennomstekt og osten er smeltet.

VIKTIG: Kjøttet er ferdig når det er uten antydninger av rødt.

Lag honningbacon
5

Når bacon og poteter har 5 min igjen, drypp honning over bacon og bland godt. Sett tilbake i ovnen og stek i resterende 5 min.

Legg briochebrød på en rist og varm i ovnen i 4-5 min.

Server
6

Smør burgerdressing på bunnen av burgerbrød. 

Bygg burger med kjøtt, tomat, salat, bacon og sprøstekt løk. Lukk burgeren.

Server potetbåter, resterende burgerdressing og agurk på siden.