Calabrese- og baconpasta
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Calabrese- og baconpasta

Calabrese- og baconpasta

med stekte grønnsaker og pangrattato

Vi håper du er sulten, for dagens oppskrift byr på mye godt! Vi steker bacon, squash, sjalottløk og hvitløk, som vi blander med spaghetti, spinat og calabresepesto. Vi topper herlighetene med hjemmelaget pangrattato og finrevet ost, og pynter med persille.

Tags:
Rask
Barnevennlig
Allergener:
Gluten
Hvede
Egg
Milk

Les etiketten på produktet for å finne informasjon om ingredienser og allergener. Vennligst sjekk ingredienser du allerede har hjemme for å sikre at de passer til dine allergi- og kostholdsbehov.

Samlet tid20 minutter
20 minutter
NivåEnkel

Ingredienser

Antall porsjoner

1 pakke

Spaghetti

140 g

Bacon, terninger

60 g

Calabresepesto

1 boks

Tomatpure

4 g

Mamas Favoritt

1 stk

Sjalottløk

1 stk

Hvitløk

1 stk

Squash

60 g

Spinat

20 g

Finrevet ost

15 g

Panko paneringsmel

1 pose

Kruspersille

Ikke inkludert i matkassen din

½ ss

Olivenolje (steg 2)

½ ts

Salt (steg 5)

sideBannerName

Næringsinnhold

Kalorier919 kcal
Energi (kj)3844 kj
Fett31.2 g
Mettet fett12.7 g
Karbohydrater117.8 g
Sukker16.3 g
Fiber8.1 g
Protein37.9 g
Natrium0.6 mg

Redskaper

Stekepanne
Kasserolle

Framgangsmåte

Kok pasta
1

Kok opp en kjele med saltet vann. Kok spaghetti i 8-9 min, eller til ‘al dente’. Spar litt pastavann [2 dl | 4 dl] og hell av resten. Drypp over en skvett olivenolje slik at spaghettien ikke klistrer seg. TIPS: Pastavannet bør være like salt som sjøvann. TIPS: ‘Al dente’ betyr at pastaen er kokt, men fremdeles har litt tyggemotstand.

Lag pangrattato
2

Varm opp olivenolje [½ ss | 1 ss] i en stor stekepanne på middels høy varme. Stek panko [½ pakke, 2P] i 2-3 min, eller til gyllen og sprø. Krydre med en klype salt og pepper. Sett til side på en tallerken. Stek bacon i 4-5 min.

Forbered råvarer
3

Finhakk sjalottløk og hvitløk. Skjær squash i 2 cm store biter. Skyll spinat i et dørslag under kaldt vann.

Stek squash
4

La bacon hvile på en tallerken med kjøkkenpapir. La baconfettet være igjen i pannen. Varm opp stekepannen til middels høy varme. Stek squash i 2-3 min. Krydre med en klype salt. Tilsett sjalottløk og hvitløk og stek i ca. 1 min. Rør inn tomatpuré og Mamas Favoritt og kok i 1 min.

Bland sammen
5

Rør inn spinat, calabresepesto, pastavann [1 dl | 2 dl] og salt [½ ts | 1 ts]. Tilsett spaghetti og bacon, og rør godt. TIPS: Tilsett enda en skvett pastavann om sausen blir for tykk.

Server
6

Anrett spaghetti og stekte grønnsaker på tallerkener. Topp med pangrattato og finrevet ost. Pynt med persille.