Skip to main content
Cajun-krydret svinefilet
Cajun-krydret svinefilet

Cajun-krydret svinefilet

med ovnsbakte grønnsaker og paprikadipp

Får vi friste med et lekkert herremåltid? I dag steker vi svinefilet til den er gyllen på utsiden og saftig i midten. Deretter ovnsbaker vi potet, gulrot, løk og paprika til de er møre og lune. Server kjøttet og grønnsakene med en smakfull dipp smaksatt med røkt paprikapulver og sitrusfrukt på siden. Det hele toppes med grovhakket tomat og jalapeno for å gi retten et ekstra lite kick.

Tags:
Hvetefri
Mer grønt
Proteinrik
Under 650 kcal
Allergener:
Egg
Sennep
Melk
Sulfitter

Les etiketten på produktet for å finne informasjon om ingredienser og allergener. Vennligst sjekk ingredienser du allerede har hjemme for å sikre at de passer til dine allergi- og kostholdsbehov.

Samlet tid35 minutter
25 minutter
NivåEnkel

Ingredienser

Antall porsjoner

1 stk

Sitrusfrukt

25 g

Majones

(Inneholder: Egg, Sennep)

75 ml

Rømme

(Inneholder: Melk)

2 stk

Tomat

250 g

Svinefilet

2 g

Røkt paprikapulver

500 g

Poteter

4 g

Ay Cajun-ba

(Inneholder: Sulfitter)

1 stk

Løk

1 stk

Paprika

1 stk

Gulrot

½ stk

Chili

Ikke inkludert i matkassen din

½ ts

Salt til poteter

¼ ts

Salt til kjøtt

Næringsinnhold

Kalorier579 kcal
Energi (kj)2424 kj
Fett18.9 g
Mettet fett5.4 g
Karbohydrater65.6 g
Sukker16.7 g
Protein37.1 g
Natrium1.8 mg

Framgangsmåte

Ovnsbak potet
1

Forvarm ovnen til 240°C/220°C (varmluft).

Skjær potet (uskrelt) i 2 cm store båter. Fordel på et stekebrett 2 brett, 4P] med bakepapir. Hell over olivenolje, krydre med salt og pepper og bland godt.

Bak i ovnen i 25-35 min, eller til gylne og møre.

TIPS: Bruk ekstra brett hvis det blir trangt

Forbered grønnsaker
2

I mellomtiden, skjær gulrot (uskrelt) og paprika i 3 cm store biter.

Skjær løk i 2 cm store båter.

Legg paprika, gulrot og løk på stekebrettet med poteter når det gjenstår 15 min av steketiden til potetene. Stek videre i 15 min, eller til grønnsaker er møre.

Stek kjøtt
3

Varm opp en skvett olivenolje i en stor stekepanne på høy varme.

Krydre svinefilet med salt og Ay Cajun-ba.

Stek kjøtt i 2 min på hver side, til brunet.

Legg kjøtt over på et stekebrett med bakepapir, og stek i ovnen i 10-13 min. Pakk inn i folie og la hvile til servering.

Forbered råvarer
4

I mellomtiden, halver sitrusfrukt.

Grovhakk tomat.

Del chili i to på langs, fjern frø og skjær i tynne skiver.

Bland dipp
5

Bland majones, rømme, røkt paprikapulver, sitrusfruktsaft og en klype salt og pepper i en liten skål.

Skjær svinefilet i tynne skiver på et eget skjærebrett.

VIKTIG: Denne oppskriften bruker halve mengden av enkelte ingredienser - dobbeltsjekk ingredienslisten!

Server
6

Fordel svinefilet, potet og grønnsaker på tallerkener. Topp ovnsbakte grønnsaker med tomat og chili.

Server med paprikadipp på siden.

TIPS: Dropp eller reduser chili hvis du ikke liker sterk mat.