La oss ta deg med på en spennende kulinarisk reise med denne oppskriften. Vi bruner hysefileter vendt i smør, smaksatt med hvitløk og vår egen krydderblanding, Dukkah-godt. Den nydelige fisken servere med luftig bulgur, en frisk og grønn salat med agurk og tomat og en herlig, mild yoghurtdressing med forkullet vårløk og chiliflak.
Les etiketten på produktet for å finne informasjon om ingredienser og allergener. Vennligst sjekk ingredienser du allerede har hjemme for å sikre at de passer til dine allergi- og kostholdsbehov.
7.5 g
Dukkah-godt
(Inneholder Sesam, Sennep)
250 g
Hyse
(Inneholder Fisk)
1 stk
Hvitløk
½ g
Chiliflak
75 ml
Yoghurt
(Inneholder Melk)
85 g
Bulgur
(Inneholder Hvete, Gluten)
1 stk
Agurk
30 g
Spinat
1 stk
Vårløk
4 g
Grønnsaksbuljong
(Inneholder Selleri)
1 stk
Tomat
1 stk
Gulrot
¼ ts
Salt til dressing
2.5 dl
Vann til bulgur
¼ ts
Salt til bulgur
1 ss
Olje til salat
¼ ts
Salt til salat
1 ss
Olje til steking
¼ ts
Salt til fisk
2 ss
Smør til steking
2 ss
Vann til saus
Varm opp en stor stekepanne på høy varme.
Stek vårløk hel i 3-4 min, eller til lett brunet. Ta vårløk av varmen og finhakk.
Bland vårløk, chiliflak, yoghurt, salt og en klype pepper i en liten skål. Sett til side.
TIPS: Tilsett chiliflak etter smak - det er sterkt.
Kok opp en kjele med vann.
Tilsett bulgur, grønnsaksbuljong og salt, og senk til middels lav varme. La putre under lokk i 9-10 min, eller til 'al dente'.
I mellomtiden, skyll spinat.
Skjær agurk i tynne halvmåner.
Grovhakk tomat.
Riv gulrot (uskrelt) grovt.
Bland spinat, agurk, tomat, gulrot, olivenolje, salt og en klype pepper i en stor skål.
Finhakk eller press hvitløk.
Varm opp olivenolje i samme stekepanne på middels høy varme.
Tørk hyse med kjøkkenpapir og krydre med salt. Stek i 2-3 min på en side, eller til gyllen.
Vend forsiktig og tilsett smør, hvitløk, Dukkah-godt, vann og en stor klype pepper.
Stek videre i 1-2 min, eller til hysen er gjennomstekt og sausen har tyknet noe.
TIPS: Fisken er ferdig når kjøttet er melkehvitt og matt.
Anrett bulgur og salat i dype tallerkener.
Topp med fisk og øs over dukkahsaus.
Server med en klatt vårløkyoghurt.