HelloFresharrow right iconarrow right iconRecipesarrow right iconarrow right iconBlomkålskarri
topBanner
Blomkålskarri

Blomkålskarri

med røde linser og aprikoschutney

Tags:Vegetar
Allergener:SennepSoyaglutenSellerimelk

Les etiketten på produktet for å finne informasjon om ingredienser og allergener. Vennligst sjekk ingredienser du allerede har hjemme for å sikre at de passer til dine allergi- og kostholdsbehov.

Forberedelsestid30 minutter
25 minutter
VanskelighetsgradMedium
Ingredienser
Antall porsjoner
2
4
Ingredienserarrow down iconarrow down icon
Antall porsjoner
2
4

1 stk

Løk

2 stk

Hvitløk

50 g

Aprikoschutney

(InneholderSennep)

12.5 ml

Soyasaus

(InneholderSoya, gluten)

4 g

Grønnsaksbuljong

(InneholderSelleri)

275 g

Blomkål

100 g

Røde linser

(Kan inneholdegluten)

150 g

Basmatiris

1 stk

Gulrot

1 g

Chiliflak

1 pose

Koriander

200 ml

Kokosmelk

8 g

Mild Mahal

75 g

Creme fraiche

(Inneholdermelk)

Ikke inkludert i matkassen din

2.5 dl

Vann* (steg 4)

etter behov

Smør* (steg 3)

3 dl

Vann* (steg 2)

Næringsinnhold
Næringsinnholdarrow down iconarrow down icon
Per porsjon
Per 100 gr
Kalorier866.4049 kcal
Energi (kj)3625.0381 kj
Fett32.306 g
Mettet fett23.6 g
Karbohydrater108.6512 g
Sukker20.2 g
Protein26.485 g
Natrium0 mg
arrow down iconarrow down icon
Bakeplate
Kasserolle
Framgangsmåte
Framgangsmåtearrow up iconarrow up icon
1

Sett ovnen på 220°C/200°C (varmluft). Skjær blomkål i små buketter. Skjær gulrot (uskrellet) i 1 cm tykke halvmåner. Fordel blomkål, gulrot og halvparten av Mild Mahal på et stekebrett med bakepapir. Drypp over en skvett olivenolje* og krydre med salt* og pepper*. Bland godt og bak i ovnen i 25-30 min.

2

Kok opp en kjele med vann* [3 dl | 6 dl]. Tilsett ris og salt* [1/4 ts | 1/2 ts], rør godt og kok under lokk på lav varme i 10 min. Ta kjelen av varmen og la hvile under lokk i 10 min, eller til vannet er absorbert. TIPS: Risen skal dampes, så ikke sniktitt!

3

Finhakk løk. Press eller finhakk hvitløk. Skyll røde linser. Varm opp en skvett olivenolje* og en klatt smør* i en mellomstor stekepanne på middels høy varme. Tilsett løk og stek under omrøring i 4-5 min. Tilsett hvitløk, resterende Mild Mahal og en klype chiliflak (hvis ønskelig) og stek i 1 min.

4

Tilsett linser, kokosmelk, vann* [2,5 dl | 5 dl] og grønnsaksbuljong i kjelen. Kok opp og deretter senk varmen, og la putre under lokk i 10 min. Ta av lokket og la putre i ytterligere 5-6 min, linsene er møre.

5

Bland ovnsbakte grønnsaker og soyasaus [1/2 pakke, 2P] med linser når de er ferdige. Smak til med salt* og pepper*. Grovhakk koriander.

6

Anrett ris og blomkålskarri med røde linser i dype tallerkener. Pynt med koriander og topp med aprikoschutney og en klatt creme fraiche.