topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Blomkålskarri

Blomkålskarri

med røde linser & aprikoschutney

Tags:
Vegetar
Allergener:
Hvete
Soya
Gluten
Sennep
Melk

Les etiketten på produktet for å finne informasjon om ingredienser og allergener. Vennligst sjekk ingredienser du allerede har hjemme for å sikre at de passer til dine allergi- og kostholdsbehov.

Samlet tid30 minutter
25 minutter
VanskelighetsgradMedium

Ingredienser

Antall porsjoner

12.5 ml

Soyasaus

(Inneholder Hvete, Soya, Gluten)

275 g

Blomkål

200 ml

Kokosmelk

100 g

Røde linser

(Kan inneholde Gluten)

8 g

Mild Mahal

1 stk

Løk

1 g

Chiliflak

2 stk

Hvitløk

1 stk

Gulrot

1 pose

Koriander

4 g

Grønnsaksbuljong

100 g

Basmatiris

50 g

Aprikoschutney

(Inneholder Sennep)

½ pakke

Creme fraiche

(Inneholder Melk)

Ikke inkludert i matkassen din

¼ ts

Salt (steg 2)

3 dl

Vann (steg 2)

etter behov

Smør (steg 3)

2.5 dl

Vann (steg 4)

sideBannerName

Næringsinnhold

Kalorier599 kcal
Energi (kj)2507 kj
Fett31.54 g
Mettet fett23.4 g
Karbohydrater49.86 g
Sukker20 g
Protein20.49 g
Natrium0 mg

Framgangsmåte

Bak blomkål og gulrot
1

Sett ovnen på 220°C/200°C varmluft. Skjær blomkål i små buketter. Skjær gulrot (uskrellet) i 1 cm store halvmåner. Fordel blomkål, gulrot og halvparten av Mild Mahal på et stekebrett med bakepapir. Drypp over olivenolje* og krydre med salt* og pepper*. Bland godt. Stek i ovnen i 25-30 min.

Kok ris
2

Kok opp en kjele med vann* [3 dl | 6 dl]. Tilsett ris og salt* [1/4 tsk | 1/2 tsk]. Rør godt. Legg lokk på kjelen og reduser til lav varme. Kok i 10 min. Ta kjelen av varmen og la hvile under lokk i 10 min, eller til risen er mør. 

Stek løk
3

Finhakk løk. Finhakk eller press hvitløk. Skyll røde linser. 

Smelt en klatt smør* med en skvett olivenolje* i en kjele på middels høy varme. Stek løk i 4-5 min under omrøring. Tilsett hvitløk, resterende Mild Mahal og en klype chiliflak. Stek i ca. 1 min.

Kok linser
4

Tilsett røde linser, kokosmelk, vann* [2,5 dl | 5 dl] og grønnsaksbuljong. Kok opp, legg lokk på og senk til lav varme. La småkoke i 10-12 min. Ta av lokket og la småkoke i 5-6 min, eller til linsene er møre.

Grovhakk koriander
5

Når linsene er møre, rør inn de ovnsbakte grønnsakene og soyasaus [1/2 pakke, 2P]. Smak til med salt* og pepper*. Grovhakk koriander.

Server
6

Fordel basmatiris, blomkål og linsekarri i dype tallerkener. Topp med koriander, aprikoschutney og litt rømme.