topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
BBQ-glasert vegetardeig

BBQ-glasert vegetardeig

med maissalat og srirachamajones

Dagens middag er i alle fall ikke noe å stresse med. I denne lynraske bowlen får du en sunn, mettende og velsmakende middag. Bowlen anretter vi med dampet ris, cajun-krydret vegetardeig og revet gulrot stekt i BBQ-saus og en frisk spisskålsalat med mais, vårløk, koriander og lime. Vi legger også til vår populære srirachamajones!

Tags:
Rask
Vegetar
Melkefri
Allergener:
Gluten
Bygg
Soya
Selleri
Sulfitter
Sennep
Egg

Les etiketten på produktet for å finne informasjon om ingredienser og allergener. Vennligst sjekk ingredienser du allerede har hjemme for å sikre at de passer til dine allergi- og kostholdsbehov.

Samlet tid15 minutter
15 minutter
VanskelighetsgradEnkel

Ingredienser

Antall porsjoner

160 g

Vegetardeig

(Inneholder Gluten, Bygg, Soya)

1 boks

Mais

½ stk

Lime

4 g

Grønnsaksbuljong

(Inneholder Selleri)

60 g

BBQ-saus

(Inneholder Sulfitter, Sennep)

150 g

Spisskål, skåret

1 stk

Gulrot

4 g

Ay Cajun-ba

(Inneholder Sulfitter)

150 g

Langkornet hvit ris

50 g

Srirachamajones

(Inneholder Egg, Sennep)

1 stk

Vårløk

Ikke inkludert i matkassen din

2.5 dl

Vann (steg 1)

½ ts

Salt (steg 1)

1 ss

Olivenolje (steg 2)

¼ ts

Salt (steg 2)

½ dl

Vann (steg 2)

¼ ts

Salt (steg 3)

sideBannerName

Næringsinnhold

Kalorier774 kcal
Energi (kj)3238 kj
Fett31.8 g
Mettet fett3.6 g
Karbohydrater91.3 g
Sukker20.1 g
Protein24.9 g
Natrium408 mg

Redskaper

Stekepanne
Rivjern
Kasserolle

Framgangsmåte

Kok ris
1

Kok opp vann [3 dl | 6 dl] i en mellomstor kjele med lokk.

Tilsett ris og salt [1/2 ts | 1 ts]. Senk varmen til middels lav og la putre under lokk i 11 min. Fjern fra varmen og la stå med lokk til servering. 

TIPS: Ikke fjern lokket mens risen hviler!

Stek vegetardeig
2

Riv gulrot (uskrelt) grovt.

Varm opp olivenolje [1 ss | 2 ss] i en stor stekepanne på middels høy varme.

Stek vegetardeig, gulrot og Ay Cajun-ba i 4-5 min, eller til lett brunet. 

Rør inn BBQ-saus, grønnsaksbuljong, salt [1/4 ts | 1/2 ts] og vann [1/2 dl | 1 dl].

Lag salat
3

I mellomtiden, hell væske fra mais.

Del lime [1/2 stk, 2P] i to.

Skjær vårløk i tynne skiver.

Bland spisskål, vårløk, mais, en skvett limesaft, salt [1/4 ts | 1/2 ts] og en klype pepper i en stor skål.

Server
4

Anrett ris i skåler og legg på vegetardeig og salat i seksjoner.

Legg på en klatt srirachamajones.