topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Balsamicoglasert laks

Balsamicoglasert laks

med ovnsbakte poteter og frisk salat

I dag skal vi lage balsamicoglasert laks med ovnsbakte poteter og en herlig frisk salat. Vi blander den friske salaten av tomat, basilikum og ruccola mens potetene passer seg selv i ovnen. Balsamicoglasuren helles over laksen før alt toppes med en kremet pestodressing.

Tags:
Barnevennlig
Allergener:
Fisk
Egg
Sulfitter
Melk

Les etiketten på produktet for å finne informasjon om ingredienser og allergener. Vennligst sjekk ingredienser du allerede har hjemme for å sikre at de passer til dine allergi- og kostholdsbehov.

Samlet tid25 minutter
25 minutter
VanskelighetsgradEnkel

Ingredienser

Antall porsjoner

500 g

Poteter

1 stk

Tomat

1 pose

Basilikum

1 stk

Hvitløk

250 g

Laksefilet

(Inneholder Fisk)

2 g

Mamas Favoritt

(Inneholder Egg)

40 g

Ruccola

25 ml

Balsamico

(Inneholder Sulfitter)

20 g

Finrevet ost

(Inneholder Melk, Egg)

50 g

Kremet pestodressing

Ikke inkludert i matkassen din

½ ts

Sukker (steg 4)

sideBannerName

Næringsinnhold

Kalorier666 kcal
Energi (kj)2786 kj
Fett36.2 g
Mettet fett6.8 g
Karbohydrater52.09 g
Sukker8.8 g
Protein34.84 g
Natrium0 mg

Redskaper

Bakeplate
Stekepanne

Framgangsmåte

Bak poteter
1

Sett oven på 240°C/220°C (varmluft). Skjær poteter (uskrellet) i båter. Fordel potetbåter på et stekebrett med bakepapir. Drypp over en skvett olivenolje og krydre med en god klype salt og pepper. Bland godt. Bak i ovnen i 20-25 min, eller til gylne.

Krydre fisk
2

Skjær tomat i 1 cm terninger. Skjær basilikum i tynne skiver. Press eller finhakk hvitløk. Skyll ruccola i et dørslag under kaldt vann. Klapp laks forsktig tørr med kjøkkenpapir og krydre med Mamas Favoritt [1/2 pakke, 2P] og en klype salt og pepper.

Stek fisk
3

Varm opp en stekepanne til middels høy varme. Tilsett en skvett olivenolje når stekepannen er varm. Tilsett laks med skinnet ned og stek i 2-3 min. Snu laksen og stek i ytterligere 3-4 min, eller til gjennomstekt. TIPS: Laksen er ferdig når kjøttet er matt i midten.

Bland salat
4

Bland tomat, basilikum og ruccola i en skål, og krydre med en klype salt og pepper. Du kan eventuelt tilsette en skvett olivenolje. Tørk av stekepannen og varm opp til middels varme. Tilsett balsamico og sukker [1/2 ts | 1 ts] og la putre i 1-2 min, til lett tyknet. Ta av varmen.

Tilsett ost
5

Når det gjenstår 3-4 min av tiden til potetene i ovnen, strø finrevet ost, hvitløk og en ny skvett olivenolje over potetbåtene. Sett stekebrettet tilbake i ovnen på midterste hylle og bak de siste minuttene, til osten er gyllen.

Server
6

Anrett poteter, laks og salat på tallerkener. Topp laks med en liten skje balsamicoglasur og øs resten over salaten. Server kremet pestodressing ved siden av.