HelloFresharrow right iconarrow right iconRecipesarrow right iconarrow right iconBalsamicoglasert Laks
topBanner
Balsamicoglasert laks

Balsamicoglasert laks

med ovnsbakte poteter og frisk salat

Balsamicoglasert laks med ovnsbakte poteter og frisk salat.

Tags:HvetefriBarnevennlig
Allergener:FiskEggSulfitterMelk

Les etiketten på produktet for å finne informasjon om ingredienser og allergener. Vennligst sjekk ingredienser du allerede har hjemme for å sikre at de passer til dine allergi- og kostholdsbehov.

Samlet tid25 minutter
25 minutter
VanskelighetsgradEnkel
Ingredienser
Antall porsjoner
2
4
Ingredienserarrow down iconarrow down icon
Antall porsjoner
2
4

500 g

Poteter

1 stk

Tomat

1 pose

Basilikum

1 stk

Hvitløk

250 g

Laksefilet

(InneholderFisk)

2 g

Mamas Favoritt

(InneholderEgg)

40 g

Ruccola

25 ml

Balsamico

(InneholderSulfitter)

20 g

Finrevet ost

(InneholderEgg, Melk)

50 g

Kremet pestodressing

Ikke inkludert i matkassen din

½ ts

Sukker (steg 4)

Næringsinnhold
Næringsinnholdarrow down iconarrow down icon
Per porsjon
Per 100 gr
Kalorier666 kcal
Energi (kj)2786 kj
Fett36.2 g
Mettet fett6.8 g
Karbohydrater52.09 g
Sukker8.8 g
Protein34.84 g
Natrium0 mg
arrow down iconarrow down icon
Bakeplate
Stekepanne
Framgangsmåte
Framgangsmåtearrow up iconarrow up icon
1

Sett oven på 240°C/220°C (varmluft). Skjær poteter (uskrellet) i båter. Fordel potetbåter på et stekebrett med bakepapir. Drypp over en skvett olivenolje* og krydre med en god klype salt* og pepper*. Bland godt. Bak i ovnen i 20-25 min, eller til gylne.

2

Skjær tomat i 1 cm terninger. Skjær basilikum i tynne skiver. Press eller finhakk hvitløk. Skyll ruccola i et dørslag under kaldt vann. Klapp laks forsktig tørr med kjøkkenpapir og krydre med Mamas Favoritt [1/2 pakke, 2P] og en klype salt* og pepper*.

3

Varm opp en stekepanne til middels høy varme. Tilsett en skvett olivenolje* når stekepannen er varm. Tilsett laks med skinnet ned og stek i 2-3 min. Snu laksen og stek i ytterligere 3-4 min, eller til gjennomstekt. TIPS: Laksen er ferdig når kjøttet er matt i midten.

4

Bland tomat, basilikum og ruccola i en skål, og krydre med en klype salt* og pepper*. Du kan eventuelt tilsette en skvett olivenolje*. Tørk av stekepannen og varm opp til middels varme. Tilsett balsamico og sukker* [1/2 ts | 1 ts] og la putre i 1-2 min, til lett tyknet. Ta av varmen.

5

Når det gjenstår 3-4 min av tiden til potetene i ovnen, strø finrevet ost, hvitløk og en ny skvett olivenolje* over potetbåtene. Sett stekebrettet tilbake i ovnen på midterste hylle og bak de siste minuttene, til osten er gyllen.

6

Anrett poteter, laks og salat på tallerkener. Topp laks med en liten skje balsamicoglasur og øs resten over salaten. Server kremet pestodressing ved siden av.