Skip to main content
Mumifisert kylling i baconsvøp

Mumifisert kylling i baconsvøp

med kravlende løksaus og ovnsbakte grønnsaker

I denne nydelige middagen svøpes kyllingfilet i bacon. Vi lager også en kremet potetmos som tilsettes hvitløk og crème fraiche, og baker gulrot og grønne bønner som tilbehør. Men ingen helgemiddag er komplett uten en saus og her har vi valgt en lager herlig variant med stekt løk.

Tags:
Hvetefri
Allergener:
Melk

Les etiketten på produktet for å finne informasjon om ingredienser og allergener. Vennligst sjekk ingredienser du allerede har hjemme for å sikre at de passer til dine allergi- og kostholdsbehov.

Samlet tid30 minutter
30 minutter
NivåEnkel
Antall porsjoner

1 stk

Løk

1 stk

Hvitløk

75 ml

Creme fraiche

(Inneholder: Melk)

62.5 g

Bacon, skiver

500 g

Poteter

300 g

Kyllingbryst

200 g

Brun Saus

(Inneholder: Melk)

1 stk

Gressløk

2 stk

Gulrot

150 g

Grønne bønner

Ikke inkludert i matkassen din

½ ts

Salt til mos

¼ ts

Salt til grønnsaker

1 ss

Smør til løk

½ dl

Vann til saus

Kalorier785 kcal
Energi (kj)3284 kj
Fett34.1 g
Mettet fett19.3 g
Karbohydrater68.6 g
Sukker18.6 g
Protein49.2 g
Natrium0.3 mg

Framgangsmåte

Lag potetmos
1

Forvarm ovnen til 200°C/180°C (varmluft).

Kok opp saltet vann i en stor kjele.

Skrell og skjær poteter i 2 cm biter. Skrell hvitløk.

Kok poteter og hvitløk i 11-13 min, eller til de lett kan stikkes i med en kniv.

Hell ut vannet. Tilsett creme fraiche, salt og en klype pepper. Mos til mykt. Sett på lokk og sett til side.

Ovnsbak grønnsaker
2

I mellomtiden, skjær gulrot (uskrelt) i 1 cm tykke staver.

Skjær endene av grønne bønner.

Del løk i to, og skjær i tynne skiver.

Overfør gulrot og grønne bønner til et stekebrett med bakepapir. Drypp over en skvett olivenolje og krydre med en klype salt og pepper.

Bak i ovnen i 10-15 min, eller til mørt.

Stek kylling
3

Skjær kylling i 3 cm tykke strimler påeget skjærebrett.

Rull kylling inn i bacon.

Varm opp en stor stekepanne på høy varme.

Brun kylling i 1-2 min på hver side.

Overfør til et stekebrett med bakepapir, og bak i ovnen i 5-6 min, eller til gjennomstekt.

TIPS: Kyllingen er ferdig når den er uten antydningav rosa i midten.

Lag saus
4

I mellomtiden, tilsett smør tilstekepannen brukt til kylling, og varm opp påmiddels varme.

Stek løk i 4-5 min, eller til mykt.

Tilsett brun saus og vann. Rør godt. Kok i 1-2 min, eller til gjennomvarm.

Smak til med en klype salt og pepper.

Forbered gressløk
5

Finhakk gressløk.

Server
6

Anrett potetmos og ovnsbakte grønnsakerpå tallerkener.

Hell over saus og legg på kylling.

Pynt med gressløk.