topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Asiatiske kyllingnudler

Asiatiske kyllingnudler

med ovnsbakt blomkål og gulrot

I dag skal vi lage asiatisk kylling med ovnsbakt blomkål og nudler! Den asiatiske marinaden er full av dype smaker og passer perfekt med nudler, ovnsbakt blomkål, gulrot og koriander. En rett som faller i smak hos både liten og stor.

Tags:
Barnevennlig
Allergener:
Hvete
Soya
Gluten

Les etiketten på produktet for å finne informasjon om ingredienser og allergener. Vennligst sjekk ingredienser du allerede har hjemme for å sikre at de passer til dine allergi- og kostholdsbehov.

Samlet tid30 minutter
20 minutter
VanskelighetsgradMedium

Ingredienser

Antall porsjoner

275 g

Blomkål

1 stk

Gulrot

1 stk

Rødløk

½ stk

Ingefær

1 stk

Hvitløk

50 ml

Soyasaus

(Inneholder Hvete, Soya, Gluten)

300 g

Strimlet kyllingbryst

150 g

Fullkornsnudler

(Inneholder Hvete, Gluten)

1 pose

Koriander

Ikke inkludert i matkassen din

1 ss

Olivenolje (steg 2)

3.5 ts

Sukker (steg 2)

1 ss

Olivenolje (steg 3)

½ ts

Salt (steg 1)

sideBannerName

Næringsinnhold

Kalorier690 kcal
Energi (kj)2886 kj
Fett17.68 g
Mettet fett2.9 g
Karbohydrater75.27 g
Sukker18.5 g
Protein51.23 g
Natrium0.8 mg

Redskaper

Bakeplate
Stekepanne
Rivjern
Kasserolle

Framgangsmåte

Bak grønnsaker
1

Sett ovnen på 220°C/200°C (varmluft). Kok opp en stor kjele med lettsaltet vann. Skjær blomkål i 3 cm buketter. Skjær gulrot (uskrellet) i 1 cm tykke staver. Skjær rødløk i 1 cm båter. Fordel på et stekebrett med bakepapir. Drypp over en skvett olivenolje og krydre med salt [1/2 ts | 1 ts] og en klype pepper. Bland godt og bak på øverste hylle i ovnen i 20-25 min, til møre.

Mariner kylling
2

Riv ingefær [1/2 stk, 2P] og hvitløk fint. Bland ingefær, hvitløk, olivenolje [1 ss | 2 ss], sukker [1 ss | 2 ss] og soyasaus i en skål. Fordel marinaden i to skåler. Tilsett kylling i den ene skålen med marinade og la hvile i et par minutter. Krydre med en klype salt og pepper.

Stek kylling
3

Varm opp olivenolje [1 ss | 2 ss] i en stor stekepanne på middels høy varme. Stek marinert kylling i 4-5 min, til gjennomstekt. Sett til side i en skål og dekk til med sølvpapir. TIPS: Kyllingen er ferdig når kjøttet er hvitt og uten antydninger av rødt.

Kok nudler
4

Kok nudler i 1-2 min, til myke. Spar litt nuddelvann [1 dl | 2 dl] og hell av resten. Du kan eventuelt tilsette en skvett olivenolje med nudlene. TIPS: Kokevannet burde være like salt som sjøvann.

Bland sammen
5

Varm opp stekepannen til middels varme, og tilsett eventuelt en skvett olivenolje ved behov. Tilsett resterende marinade og nuddelvann. La putre i 2-3 min. Tilsett grønnsaker og nudler i stekepannen og bland godt.

Server
6

Anrett nudler med kylling og grønnsaker i dype tallerkener. Pynt med korianderblader.