topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Asiatiske kyllingnudler

Asiatiske kyllingnudler

med ovnsbakt blomkål og gulrot

I dag skal vi lage asiatisk kylling med ovnsbakt blomkål og nudler! Den asiatiske marinaden er full av dype smaker og passer perfekt med nudler, ovnsbakt blomkål, gulrot og koriander. En rett som faller i smak hos både liten og stor.

Tags:
Barnevennlig
Proteinrik
Melkefri
Allergener:
Sesam
Hvete
Soya
Gluten

Les etiketten på produktet for å finne informasjon om ingredienser og allergener. Vennligst sjekk ingredienser du allerede har hjemme for å sikre at de passer til dine allergi- og kostholdsbehov.

Samlet tid30 minutter
20 minutter
VanskelighetsgradMedium

Ingredienser

Antall porsjoner

275 g

Blomkål

1 stk

Gulrot

1 stk

Rødløk

½ stk

Ingefær

1 stk

Hvitløk

10 g

Sesamfrø

(Inneholder Sesam)

50 ml

Soyasaus

(Inneholder Hvete, Soya, Gluten)

300 g

Strimlet kyllingbryst

150 g

Fullkornsnudler

(Inneholder Hvete, Gluten)

1 pose

Koriander

Ikke inkludert i matkassen din

1 ss

Olivenolje (steg 2)

3.5 ts

Sukker (steg 2)

1 ss

Olivenolje (steg 3)

sideBannerName

Næringsinnhold

Kalorier719 kcal
Energi (kj)3009 kj
Fett20.2 g
Mettet fett3.3 g
Karbohydrater75.9 g
Sukker18.5 g
Protein52.1 g
Natrium0.8 mg

Redskaper

Bakeplate
Stekepanne
Rivjern
Kasserolle

Framgangsmåte

Bak grønnsaker
1

Sett ovnen på 220°C/200°C (varmluft). Kok opp en stor kjele med lettsaltet* vann*. Skjær blomkål i 3 cm buketter. Skjær gulrot (uskrellet) i 1 cm tykke staver. Skjær rødløk i 1 cm båter. Fordel på et stekebrett med bakepapir. Drypp over en skvett olivenolje* og krydre med en klype salt* og pepper*. Bland godt og bak på øverste hylle i ovnen i 20-25 min, til møre.

Mariner kylling
2

Riv ingefær [1/2 stk, 2P] og hvitløk fint. Bland ingefær, hvitløk, olivenolje* [1 ss | 2 ss], sukker* [1 ss | 2 ss], soyasaus og sesamfrø i en skål. Fordel marinaden i to skåler. Tilsett kylling i den ene skålen med marinade og la hvile i et par minutter. Krydre med en klype salt* og pepper*.

Stek kylling
3

Varm opp olivenolje* [1 ss | 2 ss] i en stor stekepanne på middels høy varme. Stek marinert kylling i 4-5 min, til gjennomstekt. Sett til side i en skål og dekk til med sølvpapir. TIPS: Kyllingen er ferdig når kjøttet er hvitt og uten antydninger av rødt.

Kok nudler
4

Tilsett nudler i kjelen med kokende vann* og kok i 1-2 min, til myknet. Spar litt nuddelvann [1 dl | 2 dl] og hell av resten. Du kan eventuelt tilsette en skvett olivenolje*. TIPS: Kokevannet burde være like salt som sjøvann.

Bland ingredienser
5

Varm opp stekepannen til middels varme, tilsett eventuelt en skvett olivenolje*. Tilsett resterende marinade og nuddelvann. La putre i 2-3 min. Tilsett grønnsaker og nudler i stekepannen og bland godt.

Server
6

Anrett nudler med kylling og grønnsaker i dype tallerkener. Pynt med korianderblader.