Våre matkasserHjelpGavekort
Asiatisk sataykylling
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Asiatisk sataykylling

Asiatisk sataykylling

med villrissalat og fersk koriander

Tags:
Rask
Allergener:
Hvete
Soya
Gluten
Peanøtter

Les etiketten på produktet for å finne informasjon om ingredienser og allergener. Vennligst sjekk ingredienser du allerede har hjemme for å sikre at de passer til dine allergi- og kostholdsbehov.

Samlet tid20 minutter
20 minutter
VanskelighetsgradMedium

Ingredienser

Antall porsjoner

1 pose

Koriander

150 g

Spisskål, skåret

25 ml

Soyasaus

(Inneholder Hvete, Soya, Gluten)

1 stk

Rød chili

1 stk

Lime

1 stk

Hvitløk

1 stk

Gulrot

150 g

Basmati villris

300 g

Strimlet kyllingbryst

100 g

Sataysaus

(Inneholder Peanøtter, Soya, Gluten, Hvete)

Ikke inkludert i matkassen din

3 dl

Vann (steg 1)

½ ts

Salt (steg 1)

½ dl

Vann (steg 5)

sideBannerName

Næringsinnhold

Kalorier599 kcal
Energi (kj)2504 kj
Fett9.99 g
Mettet fett2.2 g
Karbohydrater76.69 g
Sukker13.3 g
Protein48.57 g
Natrium0.8 mg

Stekepanne
Rivjern
Kasserolle

Framgangsmåte

Kok ris
1

Press eller finhakk hvitløk. Smelt en klatt smør* med en skvett olivenolje* i en kjele på middels høy varme. Stek hvitløk i 1-2 min, inntil gylden og velduftende. Tilsett ris, vann* [3 dl | 6 dl] og salt* [¼ ts | ½ ts] og kok opp. Senk til lav varme og la koke under lokk i 10 min. Ta gryten av varmen og la hvile under lokk i 10 min, eller inntil alt vannet er absorbert. TIPS: Risen skal dampes, så ikke sniktitt!

Stek kylling
2

Legg hvert kyllingbryst mellom to stk bakepapir på et skjærebrett. Bank kyllingbryst flate (ca 2 cm) med en kjøtthammer eller kjevle. Varm opp en smule olivenolje* i en stor stekepanne på middels høy varme. Stek kylling i 4-5 min på hver side, eller til de er gjennomstekt. VIKTIG: Kyllingen er ferdig når kjøttet er hvitt og uten antydninger av rødt.

Bland sataymarinade
3

Riv limeskall fint og skjær lime i båter. Bland sataysaus, soyasaus, limeskall og en skvett limesaft i en skål. Krydre med en klype salt* og pepper*

Bland salat
4

Riv gulrot (uskrellet) grovt. Skjær chili i tynne skiver. Grovhakk koriander. Bland kålblanding, gulrot, halvparten av koriander og halvparten av sataymarinade i en bolle. Smak til med salt* og pepper*. Tilsett ferdig ris i salatbollen og bland godt sammen.

Tilsett sataymarinade
5

Ta stekepannen med kylling av varmen og tilsett resterende sataymarinade. Vend sammen inntil kylling er dekket. Skjær kylling i skiver.

Servér
6

Anrett salat og ris i dype tallerkener. Topp med sataykylling. Drypp over med resterende sataymarinade fra stekepannen. Dryss med chili og resterende koriander. Serveres med limebåter ved siden av.

Meal right image

Utforsk lignende oppskrifter

Meal left image