HelloFresharrow right iconarrow right iconRecipesarrow right iconarrow right iconAsiatisk Sataykylling
topBanner
Asiatisk sataykylling

Asiatisk sataykylling

med villrissalat og fersk koriander

Tags:Rask
Allergener:HveteSoyaGlutenPeanøtter

Les etiketten på produktet for å finne informasjon om ingredienser og allergener. Vennligst sjekk ingredienser du allerede har hjemme for å sikre at de passer til dine allergi- og kostholdsbehov.

Samlet tid20 minutter
20 minutter
VanskelighetsgradMedium
Ingredienser
Antall porsjoner
2
4
Ingredienserarrow down iconarrow down icon
Antall porsjoner
2
4

1 pose

Koriander

150 g

Spisskål, skåret

25 ml

Soyasaus

(InneholderHvete, Soya, Gluten)

1 stk

Rød chili

1 stk

Lime

1 stk

Hvitløk

1 stk

Gulrot

150 g

Basmati villris

300 g

Strimlet kyllingbryst

100 g

Sataysaus

(InneholderHvete, Soya, Gluten, Peanøtter)

Ikke inkludert i matkassen din

3 dl

Vann (steg 1)

½ ts

Salt (steg 1)

½ dl

Vann (steg 5)

Næringsinnhold
Næringsinnholdarrow down iconarrow down icon
Per porsjon
Per 100 gr
Kalorier598 kcal
Energi (kj)2504 kj
Fett9.99 g
Mettet fett2.2 g
Karbohydrater76.69 g
Sukker13.3 g
Protein48.57 g
Natrium0.8 mg
arrow down iconarrow down icon
Stekepanne
Rivjern
Kasserolle
Framgangsmåte
Framgangsmåtearrow up iconarrow up icon
1

Press eller finhakk hvitløk. Smelt en klatt smør* med en skvett olivenolje* i en kjele på middels høy varme. Stek hvitløk i 1-2 min, inntil gylden og velduftende. Tilsett ris, vann* [3 dl | 6 dl] og salt* [¼ ts | ½ ts] og kok opp. Senk til lav varme og la koke under lokk i 10 min. Ta gryten av varmen og la hvile under lokk i 10 min, eller inntil alt vannet er absorbert. TIPS: Risen skal dampes, så ikke sniktitt!

2

Legg hvert kyllingbryst mellom to stk bakepapir på et skjærebrett. Bank kyllingbryst flate (ca 2 cm) med en kjøtthammer eller kjevle. Varm opp en smule olivenolje* i en stor stekepanne på middels høy varme. Stek kylling i 4-5 min på hver side, eller til de er gjennomstekt. VIKTIG: Kyllingen er ferdig når kjøttet er hvitt og uten antydninger av rødt.

3

Riv limeskall fint og skjær lime i båter. Bland sataysaus, soyasaus, limeskall og en skvett limesaft i en skål. Krydre med en klype salt* og pepper*

4

Riv gulrot (uskrellet) grovt. Skjær chili i tynne skiver. Grovhakk koriander. Bland kålblanding, gulrot, halvparten av koriander og halvparten av sataymarinade i en bolle. Smak til med salt* og pepper*. Tilsett ferdig ris i salatbollen og bland godt sammen.

5

Ta stekepannen med kylling av varmen og tilsett resterende sataymarinade. Vend sammen inntil kylling er dekket. Skjær kylling i skiver.

6

Anrett salat og ris i dype tallerkener. Topp med sataykylling. Drypp over med resterende sataymarinade fra stekepannen. Dryss med chili og resterende koriander. Serveres med limebåter ved siden av.