1 pose
Koriander
150 g
Spisskål, skåret
25 ml
Soyasaus
(InneholderHvete, Soya, Gluten)1 stk
Rød chili
1 stk
Lime
1 stk
Hvitløk
1 stk
Gulrot
150 g
Basmati villris
300 g
Strimlet kyllingbryst
100 g
Sataysaus
(InneholderHvete, Soya, Gluten, Peanøtter)3 dl
Vann (steg 1)
½ ts
Salt (steg 1)
½ dl
Vann (steg 5)
Press eller finhakk hvitløk. Smelt en klatt smør* med en skvett olivenolje* i en kjele på middels høy varme. Stek hvitløk i 1-2 min, inntil gylden og velduftende. Tilsett ris, vann* [3 dl | 6 dl] og salt* [¼ ts | ½ ts] og kok opp. Senk til lav varme og la koke under lokk i 10 min. Ta gryten av varmen og la hvile under lokk i 10 min, eller inntil alt vannet er absorbert. TIPS: Risen skal dampes, så ikke sniktitt!
Legg hvert kyllingbryst mellom to stk bakepapir på et skjærebrett. Bank kyllingbryst flate (ca 2 cm) med en kjøtthammer eller kjevle. Varm opp en smule olivenolje* i en stor stekepanne på middels høy varme. Stek kylling i 4-5 min på hver side, eller til de er gjennomstekt. VIKTIG: Kyllingen er ferdig når kjøttet er hvitt og uten antydninger av rødt.
Riv limeskall fint og skjær lime i båter. Bland sataysaus, soyasaus, limeskall og en skvett limesaft i en skål. Krydre med en klype salt* og pepper*
Riv gulrot (uskrellet) grovt. Skjær chili i tynne skiver. Grovhakk koriander. Bland kålblanding, gulrot, halvparten av koriander og halvparten av sataymarinade i en bolle. Smak til med salt* og pepper*. Tilsett ferdig ris i salatbollen og bland godt sammen.
Ta stekepannen med kylling av varmen og tilsett resterende sataymarinade. Vend sammen inntil kylling er dekket. Skjær kylling i skiver.
Anrett salat og ris i dype tallerkener. Topp med sataykylling. Drypp over med resterende sataymarinade fra stekepannen. Dryss med chili og resterende koriander. Serveres med limebåter ved siden av.