HelloFresharrow right iconarrow right iconRecipesarrow right iconarrow right iconAsiatisk Blomkål
topBanner
Asiatisk blomkål

Asiatisk blomkål

med hvitløksris og søt mangosalat

Asiatisk blomkål med hvitløksris og søt mangosalat

Tags:Under 650 kcalVegetar
Allergener:SoyaSesamSulfitterGlutenEggSennep

Les etiketten på produktet for å finne informasjon om ingredienser og allergener. Vennligst sjekk ingredienser du allerede har hjemme for å sikre at de passer til dine allergi- og kostholdsbehov.

Forberedelsestid30 minutter
30 minutter
VanskelighetsgradMedium
Ingredienser
Antall porsjoner
2
4
Ingredienserarrow down iconarrow down icon
Antall porsjoner
2
4

1 stk

Hvitløk

½ stk

Ingefær

150 g

Jasminris

550 g

Blomkål

37.5 g

Asiatisk woksaus

(InneholderSoya, Sesam, Sulfitter, Gluten)

12.5 ml

Soyasaus

(InneholderSoya, Gluten)

½ stk

Mango

1 stk

Vårløk

1 pose

Mynte & koriander

1 stk

Lime

150 g

Spisskål, skåret

50 g

Srirachamajones

(InneholderEgg, Sennep)

Ikke inkludert i matkassen din

½ ts

Salt (steg 1)

3 dl

Vann (steg 2)

½ ts

Salt (steg 2)

½ ss

Smør (steg 2)

Næringsinnhold
Næringsinnholdarrow down iconarrow down icon
Per porsjon
Per 100 gr
Kalorier633 kcal
Energi (kj)2647 kj
Fett21.6 g
Mettet fett3.9 g
Karbohydrater85.75 g
Sukker22.5 g
Protein16.04 g
Natrium0 mg
arrow down iconarrow down icon
Bakeplate
Kasserolle
Framgangsmåte
Framgangsmåtearrow up iconarrow up icon
1

Sett ovnen på 220°C/200°C (varmluft). Skjær blomkål i 3 cm buketter og fordel på et stekebrett med bakepapir. Drypp over asiatisk woksaus [1/2 pakke, 2P], en skvett olivenolje*, salt* [1/2 ts | 1 ts] og en klype pepper*. Bland godt. Bak i ovnen i 20-25 min.

 

2

Riv ingefær [1/2 stk, 2P] og hvitløk fint. Smelt smør* [1/2 ss | 1 ss] kjele på middels høy varme. Stek hvitløk og ingefær i 1-2 min. Tilsett vann* [3 dl | 6 dl] og kok opp. Tilsett ris og salt* [1/2 ts | 1 ts], senk til middels lav varme og la putre under lokk i 10 min. Ta kjelen av varmen og la hvile under lokk i 10 min. TIPS: Ikke fjern lokket, risen skal dampes.

 

3

Skrell og skjær mango [1/2 stk, 2P] i 2 cm terninger. Finhakk vårløk. Finhakk mynte og koriander. Skjær lime i båter.

 

4

Bland spisskål med en klype salt* i en skål og masser med hendene i 30 sek. Tilsett eventuelt en skvett olivenolje* om du ønsker.

 

5

Bland soyasaus [1/2 pakke, 2P], mango, vårløk, en stor skvett limesaft og halvparten av koriander og mynte i en skål.

 

6

Anrett hvitløksris og mangosalat i dype tallerkener, og topp med blomkål. Pynt med resterende koriander og mynte. Server srirachamajones og limebåter ved siden av.