Skip to main content
Asiatisk blomkål

Asiatisk blomkål

med hvitløksris og mangoslaw

Tags:
Vegetar
Allergener:
Gluten
Schwefeldioxide und Sulfite
Hvede
Sesamzaad
Soja
Egg
Senf

Les etiketten på produktet for å finne informasjon om ingredienser og allergener. Vennligst sjekk ingredienser du allerede har hjemme for å sikre at de passer til dine allergi- og kostholdsbehov.

Samlet tid30 minutter
30 minutter
NivåMedium

Ingredienser

Antall porsjoner

1 stk

Hvitløk

½ stk

Ingefær

150 g

Jasminris

550 g

Blomkål

37.5 g

Asiatisk woksaus

(Inneholder: Gluten, Schwefeldioxide und Sulfite, Hvede, Sesamzaad, Soja)

12.5 ml

Soyasaus

(Inneholder: Hvede, Soja, Gluten)

1 stk

Mango

1 stk

Vårløk

1 pose

Mynte & koriander

1 stk

Lime

150 g

Spisskål, skåret

50 g

Srirachamajones

(Inneholder: Egg, Senf)

Ikke inkludert i matkassen din

3 dl

Vann (steg 2)

½ ts

Salt (steg 2)

Næringsinnhold

Kalorier649.2 kcal
Energi (kj)2716.4 kj
Fett18.8 g
Mettet fett2 g
Karbohydrater95.1 g
Sukker31.8 g
Fiber11.7 g
Protein16.5 g

Redskaper

Bakeplate
Kasserolle

Framgangsmåte

Bak blomkål
1

Sett ovnen på 220°C/200°C (varmluft). Skjær i 3 cm buketter og plasser dem på et stekebrett med bakepapir. Drypp med asiatisk woksaus [1/2 stk, 2P], en skvett olivenolje* og en klype salt* og pepper*. Bland godt sammen. Bak i ovnen inntil gylne, 20-25 min. 


Kok ris
2

Riv ingefær og hvitløk. Varm opp en klatt smør* og en skvett olivenolje* i en stor kjele på middels høy varme. Stek hvitløk og ingefær i 1-2 min, inntil velduftende. Tilsett vann* [3 dl | 6 dl] og kok opp. Tilsett ris og salt* [¼ ts | ½ ts], senk til middels lav varme og la simre under lokk i 10 min. Ta kjelen av komfyren og la hvile under lokk i 10 min. TIPS: Risen skal dampes, så ikke fjern lokket! 


Forbered frukt og grønt
3

Skrell og del mango i to på langs på valgfri side av ‘steinen’, og skjær deretter i 2 cm terninger. Finhakk vårløk. Riv limeskall og skjær lime i båter. Finhakk mynte og koriander. 


Forbered kål
4

Bland kål, en klype salt* og en skvett olivenolje* i en bolle og masser med hendene i 30 sek. 


Lag mangoslaw
5

Bland soyasaus, mango, vårløk, limeskall, en stor skvett limesaft, koriander og halvparten av mynte i en bolle. 


Servér
6

Anrett hvitløksris og mangoslaw i dype tallerkener og topp med asiatisk blomkål. Pynt med koriander og resterende mynte. Serveres med srirachamajones og limebåter ved siden av.