HelloFresharrow right iconarrow right iconRecipesarrow right iconarrow right iconAsiatisk Blomkål
topBanner
Asiatisk blomkål

Asiatisk blomkål

med hvitløksris og mangoslaw

Tags:Vegetar
Allergener:SesamSulfitterglutenSoyaEggSennep

Les etiketten på produktet for å finne informasjon om ingredienser og allergener. Vennligst sjekk ingredienser du allerede har hjemme for å sikre at de passer til dine allergi- og kostholdsbehov.

Forberedelsestid30 minutter
30 minutter
VanskelighetsgradMedium
Ingredienser
Antall porsjoner
2
4
Ingredienserarrow down iconarrow down icon
Antall porsjoner
2
4

1 stk

Hvitløk

½ stk

Ingefær

150 g

Jasminris

550 g

Blomkål

37.5 g

Asiatisk woksaus

(InneholderSesam, Sulfitter, gluten, Soya)

12.5 ml

Soyasaus

(Inneholdergluten, Soya)

1 stk

Mango

1 stk

Vårløk

1 pose

Mynte & koriander

1 stk

Lime

150 g

Spisskål, skåret

50 g

Srirachamajones

(InneholderEgg, Sennep)

Ikke inkludert i matkassen din

3 dl

Vann* (steg 2)

½ ts

Salt* (steg 2)

Næringsinnhold
Næringsinnholdarrow down iconarrow down icon
Per porsjon
Per 100 gr
Kalorier649.23 kcal
Energi (kj)2716.3782 kj
Fett18.8223 g
Mettet fett2 g
Karbohydrater95.0631 g
Sukker31.8 g
Protein16.4627 g
Natrium0 mg
arrow down iconarrow down icon
Bakeplate
Kasserolle
Framgangsmåte
Framgangsmåtearrow up iconarrow up icon
1

Sett ovnen på 220°C/200°C (varmluft). Skjær i 3 cm buketter og plasser dem på et stekebrett med bakepapir. Drypp med asiatisk woksaus [1/2 stk, 2P], en skvett olivenolje* og en klype salt* og pepper*. Bland godt sammen. Bak i ovnen inntil gylne, 20-25 min. 


2

Riv ingefær og hvitløk. Varm opp en klatt smør* og en skvett olivenolje* i en stor kjele på middels høy varme. Stek hvitløk og ingefær i 1-2 min, inntil velduftende. Tilsett vann* [3 dl | 6 dl] og kok opp. Tilsett ris og salt* [¼ ts | ½ ts], senk til middels lav varme og la simre under lokk i 10 min. Ta kjelen av komfyren og la hvile under lokk i 10 min. TIPS: Risen skal dampes, så ikke fjern lokket! 


3

Skrell og del mango i to på langs på valgfri side av ‘steinen’, og skjær deretter i 2 cm terninger. Finhakk vårløk. Riv limeskall og skjær lime i båter. Finhakk mynte og koriander. 


4

Bland kål, en klype salt* og en skvett olivenolje* i en bolle og masser med hendene i 30 sek. 


5

Bland soyasaus, mango, vårløk, limeskall, en stor skvett limesaft, koriander og halvparten av mynte i en bolle. 


6

Anrett hvitløksris og mangoslaw i dype tallerkener og topp med asiatisk blomkål. Pynt med koriander og resterende mynte. Serveres med srirachamajones og limebåter ved siden av.