topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Asiatisk blomkål

Asiatisk blomkål

med hvitløksris og søt mangosalat

I dag skal vi lage en rask vegetarrett med ovnsbakt blomkål i hovedrollen. Vi serverer blomkål med smakfull hvitløksris med ingefær. Tilbehøret er en både søt og syrlig mangoslaw med soyasaus, vårløk, lime, koriander, mynte og kål. Vi topper herlighetene med en sterk srirachamajones!

Tags:
Vegetar
Allergener:
Gluten
Sulfitter
Hvete
Sesam
Soya
Egg
Sennep

Les etiketten på produktet for å finne informasjon om ingredienser og allergener. Vennligst sjekk ingredienser du allerede har hjemme for å sikre at de passer til dine allergi- og kostholdsbehov.

Samlet tid30 minutter
30 minutter
VanskelighetsgradMedium

Ingredienser

Antall porsjoner

1 stk

Hvitløk

½ stk

Ingefær

150 g

Jasminris

550 g

Blomkål

37.5 g

Asiatisk woksaus

(Inneholder Gluten, Sulfitter, Hvete, Sesam, Soya)

12.5 ml

Soyasaus

(Inneholder Hvete, Soya, Gluten)

1 stk

Mango

1 stk

Vårløk

1 pose

Mynte & koriander

1 stk

Lime

150 g

Spisskål, skåret

50 g

Srirachamajones

(Inneholder Egg, Sennep)

Ikke inkludert i matkassen din

3 dl

Vann (steg 2)

½ ts

Salt (steg 2)

½ ss

Smør (steg 2)

sideBannerName

Næringsinnhold

Kalorier677 kcal
Energi (kj)2833 kj
Fett21.9 g
Mettet fett4 g
Karbohydrater95.1 g
Sukker31.9 g
Protein16.5 g
Natrium0 mg

Redskaper

Bakeplate
Kasserolle

Framgangsmåte

Bak blomkål
1

Sett ovnen på 220°C/200°C (varmluft).Skjær blomkål i 3 cm buketter og fordel på et stekebrett med bakepapir. Drypp over asiatisk woksaus [1/2 pakke, 2P], en skvett olivenolje* og en klype salt* og pepper*. Bland godt. Bak i ovnen i 20-25 min.

Kok ris
2

Riv ingefær [1/2 stk, 2P] og hvitløk fint. Smelt smør* [1/2 ss | 1 ss] kjele på middels høy varme. Stek hvitløk og ingefær i 1-2 min. Tilsett vann* [3 dl | 6 dl] og kok opp. Tilsett ris og salt* [1/2 ts | 1 ts], senk til middels lav varme og la putre under lokk i 10 min. Ta kjelen av varmen og la hvile under lokk i 10 min. TIPS: Risen skal dampes, så ikke fjern lokket!

Forbered frukt og grønt
3

Skrell og skjær mango i 2 cm terninger. Finhakk vårløk. Finhakk mynte og koriander. Riv en klype limeskall og skjær lime i båter. VIKTIG: Husk å skrubbe lime før du river skallet.

Forbered kål
4

Bland spisskål med en klype salt* i en skål og masser med hendene i 30 sek. Tilsett eventuelt en skvett olivenolje* om du ønsker.

Lag mangosalat
5

Bland soyasaus [1/2 pakke, 2P], mango, vårløk, limeskall, en stor skvett limesaft og halvparten av koriander og mynte i en skål.

Server
6

Anrett hvitløksris og mangosalat i dype tallerkener, og topp med blomkål. Pynt med resterende koriander og mynte. Server srirachamajones og limebåter ved siden av.

Meal right image

Utforsk lignende oppskrifter

Meal left image