HelloFresharrow right iconarrow right iconRecipesarrow right iconarrow right iconYtrefilet Av Svin
topBanner
Ytrefilet av svin

Ytrefilet av svin

med kremet soppsaus og grønn agurksalsa

Server familien stekt svinekjøtt med en kremet saus av løk, hvitløk, sopp, rosmarin, fløte og buljong. Et spennende tilbehør er potetmos med en gyllen farge av gulrøtter. Vi serverer dagens høydepunkt med en grønn agurksalat med persille.

Tags:Under 650 kcal
Allergener:Melk

Les etiketten på produktet for å finne informasjon om ingredienser og allergener. Vennligst sjekk ingredienser du allerede har hjemme for å sikre at de passer til dine allergi- og kostholdsbehov.

Samlet tid25 minutter
25 minutter
VanskelighetsgradMedium
Ingredienser
Antall porsjoner
2
4
Ingredienserarrow down iconarrow down icon
Antall porsjoner
2
4

500 g

Bakepotet

150 ml

Matfløte

(InneholderMelk)

1 stk

Agurk

200 g

Sjampinjong

1 stk

Hvitløk

½ stk

Rosmarin

4 g

Kjøttbuljong

300 g

Svin ytrefilet

1 stk

Løk

1 stk

Gulrot

1 pose

Bladpersille

Ikke inkludert i matkassen din

2 ss

Melk (steg 2)

½ ts

Salt (steg 2)

½ ss

Olivenolje (steg 4)

¼ ts

Salt (steg 4)

Næringsinnhold
Næringsinnholdarrow down iconarrow down icon
Per porsjon
Per 100 gr
Kalorier622 kcal
Energi (kj)2601 kj
Fett21.5 g
Mettet fett10.2 g
Karbohydrater57.14 g
Sukker14.1 g
Protein48.55 g
Natrium0 mg
arrow down iconarrow down icon
Stekepanne
Kasserolle
Framgangsmåte
Framgangsmåtearrow up iconarrow up icon
1

Kok opp en kjele med lettsaltet vann*. Skrell potet og skjær i 2 cm tykke biter. Skjær gulrot (uskrellet) i 2 cm tykke biter. Kok poteter og gulrot i 10-15 min, eller til de enkelt kan deles en kniv. Hell av vannet og tilsett melk* [2 ss | 4 ss], salt* [1/2 ts | 1 ts] og en stor klype pepper*. Tilsett evt. en klatt smør*. Mos med en potetmoser eller gaffel, og sett til side under lokk for å holde på varmen.

2

Grovhakk sopp. Skjær løk i tynne, halve skiver. Press eller finhakk hvitløk. Plukk rosmarinblader [1/2 stilk, 2P] og finhakk. Skjær svinekjøtt i 1 cm strimler på et eget skjærebrett.

3

Varm opp en skvett olivenolje* [1/2 ss | 1 ss] i en stor stekepanne på høy varme. Tilsett svinekjøtt, krydre med salt* og pepper* og stek i 1-2 min, til brunet og gjennomstekt. Overfør til en tallerken og sett til side. Hvis nødvendig, tilsett en skvett olivenolje* i stekepannen. Stek hvitløk og løk på høy varme i 1-2 min. Tilsett sopp og rosmarin og stek i 4-5 min.

4

Senk til middels varme, og tilsett matfløte [1/2 pakke, 2P] og kjøttbuljong. La putre i 2-3 min. Krydre med salt* [1/4 ts | 1/2 ts] og en klype pepper*. Tilsett svinekjøtt og bland godt. La alt bli gjennomvarmet i stekepannen, ca. 30 sek. TIPS: Tilsett en skvett vann hvis sausen er for tykk.

5

Grovhakk agurk. Finhakk persille. Bland agurk og persille i en skål. Krydre med en klype pepper*.

6

Anrett potetmos, svinekjøtt, løk og sopp på tallerkener. Server agurksalsa på siden.